Keressen minket

Hírek

3 milliárd eurónyi beruházásra számítanak

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A hatodik alkalommal megtartott Európai Uniós Konventen Ana Brnabić miniszterelnök Belgrádban abbéli reményének adott hangot, hogy idén 3 milliárd euró értékben érkezik majd közvetlen külföldi beruházás Szerbiába.

A hatodik alkalommal megtartott Európai Uniós Konventen Ana Brnabić miniszterelnök Belgrádban abbéli reményének adott hangot, hogy idén 3 milliárd euró értékben érkezik majd közvetlen külföldi beruházás Szerbiába.


Fotó: Ministry of Public Administration and Local Self-Government, Republic of Serbia

A kormányfő – mint azt kiemelte – becslését arra alapozza, hogy a külföldi beruházók többsége Szerbiát mindinkább stabil és megfelelő üzleti légkörrel rendelkező országként éli meg.

A köztársasági kormány az elmúlt években a legimpozánsabb eredményeket éppen a gazdasági reformok területén érte el, ez pedig nem marad hozadék nélkül, húzta alá Brnabić, majd arról biztosította hallgatóságát, hogy Szerbia az európai integráció elkötelezettje marad.

Habár az EU-ban idén választásokat tartanak, és véglegesítik a költségvetést a következő ciklus vonatkozásában, az unió továbbra is prioritásként éli meg a bővítést, emelte ki a folytatásban felszólaló Sem Fabrizi, az EU szerbiai küldöttségvezetője, majd arra kérte Szerbiát, azaz az államvezetés jelenlevő tisztségviselőit, hogy következetesen hajtsák végre az ország átalakulását szavatoló reformokat.

Ha ez így lesz, az EU részéről biztosan sem marad el cselekvés, tette hozzá a diplomata.

Forrás: Magyar Szó

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Állattenyésztés: A jó minőségű árut elviszik

    A limousin fajta egyik kiváló hazai törzstenyészete a balaton­almádi székhelyű IMÁR Bt.-nél található.

  • Kúszónövények: a sebesség is számít

    A növények különböző funkciókat is elláthatnak a kertünkben: a szobai szőnyeg kinti megfelelője a pázsit, a térelválasztó falaknak a sövények felelnek meg, a futónövények kusza szövedékei pedig szabadtéri függönyökként funkcionálnak. Utóbbiakkal jól eltakarhatók olyan dolgok, melyeket nem szeretnénk hogy szem előtt legyenek…

  • Értékek nyomában

    Otthonosan mozog a kézműves mesterségek sokszínű hagyományaiban Ament Éva grafikus, népi bútorfestő. Alkotásaiban nemcsak másolja, de szellemükhöz, motívumvilágukhoz hűen újrateremti a tradicionális munkákat. A jellegzetes használati tárgyak, kelengyeládák, kisbútorok mellett magyarországi templomok gyönyörű mennyezetkazettái viselik a keze nyomát, a megmentett, újjáálmodott örökség jeleként.

Címkék

Legtöbbet megtekintett