Keressen minket

Hírek

3 milliárd eurónyi beruházásra számítanak

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A hatodik alkalommal megtartott Európai Uniós Konventen Ana Brnabić miniszterelnök Belgrádban abbéli reményének adott hangot, hogy idén 3 milliárd euró értékben érkezik majd közvetlen külföldi beruházás Szerbiába.

A hatodik alkalommal megtartott Európai Uniós Konventen Ana Brnabić miniszterelnök Belgrádban abbéli reményének adott hangot, hogy idén 3 milliárd euró értékben érkezik majd közvetlen külföldi beruházás Szerbiába.


Fotó: Ministry of Public Administration and Local Self-Government, Republic of Serbia

A kormányfő – mint azt kiemelte – becslését arra alapozza, hogy a külföldi beruházók többsége Szerbiát mindinkább stabil és megfelelő üzleti légkörrel rendelkező országként éli meg.

A köztársasági kormány az elmúlt években a legimpozánsabb eredményeket éppen a gazdasági reformok területén érte el, ez pedig nem marad hozadék nélkül, húzta alá Brnabić, majd arról biztosította hallgatóságát, hogy Szerbia az európai integráció elkötelezettje marad.

Habár az EU-ban idén választásokat tartanak, és véglegesítik a költségvetést a következő ciklus vonatkozásában, az unió továbbra is prioritásként éli meg a bővítést, emelte ki a folytatásban felszólaló Sem Fabrizi, az EU szerbiai küldöttségvezetője, majd arra kérte Szerbiát, azaz az államvezetés jelenlevő tisztségviselőit, hogy következetesen hajtsák végre az ország átalakulását szavatoló reformokat.

Ha ez így lesz, az EU részéről biztosan sem marad el cselekvés, tette hozzá a diplomata.

Forrás: Magyar Szó

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Lassan szikkad a talaj

    A múlt hét jelentős esőzései után a héten már országszerte száraz, egyre melegebb időjárási körülmények között szikkadhattak a talajok, így lassan folytatódhat a kukorica betakarítása és az őszi kalászosok sár miatt félbe maradt vetése. A száraz idő a hétvégéig folytatódik, szombattól kissé változékonyabbra fordul időjárásunk, főként délen és keleten lehet számítani kisebb esőkre, záporokra.

  • A természet szolgálatában - Ötven éves a Bakonyerdő Zrt.

    Hazánk legjelentősebb faiparral rendelkező erdőgazdasága kiterjedt erdeivel, történelmi emlékhelyekkel, lenyűgöző vadállományával méltán kedvelt turisztikai célpont. A Bakonyerdő Zrt. 50 éves fennállásának alkalmából ünnepélyes megemlékezést tartottak az erdőgazdaság huszárokelőpusztai vendégházában.

  • Az EU-ban betilthatják a kolbász elnevezésű vegán termékeket

    E tárgykörben a végső szavazásra várhatóan két hét múlva kerül sor az Európai Parlamentben, melynek tagjai azt szeretnék megakadályozni, hogy a növényi eredetű termékeket gyártók ne használják a hús- vagy tejtermékekkel jellegzetesen kapcsolatos kifejezéseket, ennélfogva betiltanák az olyan szókapcsolatok, mint például a „vegetariánus burger”, „yoghurt stílusú” vagy „sajtpótló” használatát.

Címkék

Legtöbbet megtekintett