Keressen minket

Hírek

3 milliárd eurónyi beruházásra számítanak

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A hatodik alkalommal megtartott Európai Uniós Konventen Ana Brnabić miniszterelnök Belgrádban abbéli reményének adott hangot, hogy idén 3 milliárd euró értékben érkezik majd közvetlen külföldi beruházás Szerbiába.

A hatodik alkalommal megtartott Európai Uniós Konventen Ana Brnabić miniszterelnök Belgrádban abbéli reményének adott hangot, hogy idén 3 milliárd euró értékben érkezik majd közvetlen külföldi beruházás Szerbiába.


Fotó: Ministry of Public Administration and Local Self-Government, Republic of Serbia

A kormányfő – mint azt kiemelte – becslését arra alapozza, hogy a külföldi beruházók többsége Szerbiát mindinkább stabil és megfelelő üzleti légkörrel rendelkező országként éli meg.

A köztársasági kormány az elmúlt években a legimpozánsabb eredményeket éppen a gazdasági reformok területén érte el, ez pedig nem marad hozadék nélkül, húzta alá Brnabić, majd arról biztosította hallgatóságát, hogy Szerbia az európai integráció elkötelezettje marad.

Habár az EU-ban idén választásokat tartanak, és véglegesítik a költségvetést a következő ciklus vonatkozásában, az unió továbbra is prioritásként éli meg a bővítést, emelte ki a folytatásban felszólaló Sem Fabrizi, az EU szerbiai küldöttségvezetője, majd arra kérte Szerbiát, azaz az államvezetés jelenlevő tisztségviselőit, hogy következetesen hajtsák végre az ország átalakulását szavatoló reformokat.

Ha ez így lesz, az EU részéről biztosan sem marad el cselekvés, tette hozzá a diplomata.

Forrás: Magyar Szó

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Ha megcsordul a Vince…

    Január 22-én, Vince-napján a borásztársadalmon valami furcsa izgatottság lesz úrrá. Ezt a napot hagyományosan termésjósló ünnepnapnak tartják.

  • Hiába a megállapodás az EU-val, jelentős drágul Nagy-Britanniában a zöldség

    A brexit miatt becslésük szerint 55 millió eurós pluszköltség terheli Nagy-Britannia frissáruforgalmát, áll a Freshfel Europe közleményében. Az Európai Unióval kötött kereskedelmi és együttműködési megállapodás szerint a friss áruk továbbra is vám és kvóták nélkül kelhetnek át a csatornán, ami a uniós termelők helyzetét erősíti, de az adminisztráció és a várható ellenőrzések megdrágítják a szállítást.

  • Maszkok milliárdjai az óceánokban

    Tavaly összesen 52 milliárd polipropilén eldobható maszkot gyártottak a világon. Becslések szerint ebből 1,56 milliárd arcmaszk már az óceánokat szennyezi.

Címkék

Legtöbbet megtekintett