Keressen minket

Hírek

A kis Hős

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Olvasóink segítettek a kórházban fekvő kis hős családjának.

Olvasóink segítettek a kórházban fekvő kis hős családjának.

Cikkünk megjelenése óta egyre több adomány érkezik Ötvöskónyiba, a brutális kutyatámadás áldozatának, a 13 éves Mező Gabika családjának.

Mint azt a postonline.hu megírta, két hete a Somogy megyei falucskában három pitbull támadt a hetedikes kamaszra, aki épp a kishúgát, a hároméves Vikit kísérte óvodába. A fiút rongybabaként marcangolták az ebek, miközben ő testével fedezte a húgát, hogy el tudjon szaladni. A kamasz élete egy percen múlt csupán, válságos állapotban szállították a kórházba, jelenleg is a pécsi kórházban ápolják, állapota továbbra is súlyos, életveszélyes. Az édesanyja délelőtt 11 órától este 6-ig ott ül mellette és fogja a kezét, míg Ötvöskónyiban a másik két gyerekére a nagymama vigyáz. Cikkünk megjelenése óta folyamatosan érkeznek hozzájuk az adományok, a felajánlások. Rájuk is fért: a nyolcéves Krisztofer három hete azért nem jár iskolába, mert az édesanyja nem tudott rá cipőt adni. Kishúgával, Vikivel ebédre többnapos kenyérhéjat rágcsáltak. Úgy tudtak csak átmelegedni, hogy a kutyatámadás után az önkormányzat tűzifát vitt nekik.


A gyerekek már nem fagyoskodnak, az önkormányzattól kaptak tüzelőt

„Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet – magyarázta Mester Piroska, a kis hős édesanyja. – Amikor a fiamat kórházba vitte a mentő, azt hittem ez a vég. Az orvosok persze biztatnak, én pedig igyekszem erős lenni, hogy Gabika ne lássa a könnyeimet, mert akkor ő is sírva fakad. Otthon a kutyatámadás óta Viki alig beszél, állandóan a bátyját keresi. Ugyanakkor megdöbbentett, mennyi jóérzésű ember viseli szívén a sorsunkat. Sokan küldtek ruhát, cipőt, élelmiszert, Viki rengeteg plüssjátékot, Krisztofer pedig meleg cipőt kapott. Végre mehet iskolába, bár most sajnos belázasodott, de ő is alig várja, hogy újra találkozhasson az osztálytársaival. Jó érzés biztonságban tudni az otthoniakat, hogy egy-két napra elfelejthetem, mennyit nélkülöztünk.”


A kis hős édesanyja a támadás helyszínén

Piroskának minden nap este el kell hagynia az intenzív osztályt, olyankor nehéz szívvel búcsúzik a kisfiától. Útja egy közeli anyaotthonba vezet, ahol reggelig meghúzhatja magát. Az orvosok szerint egy hét múlva plasztikai műtéteket hajtanak végre a kisfián, de még hetekig eltarthat, mire kiengedik a kórházból.


Viki a kutyatámadás óta alig szólal meg

„Gabikának nagy örömet szereztem azzal, hogy mobiltelefont kapott, azon keresztül tartja a kapcsolatot a szerelmével és a barátaival – folytatta az asszony. – Minden alkalommal, amikor műtét után felébred, megpróbál sms-t írni nekik, de egyelőre nem működik jól a keze, ezért türelmetlen lesz. De a végén, amikor sikerül elküldeni az üzenetet, látom rajta, hogy örül, és ez minden szenvedést elfeledtet vele.”

Virág Márton

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget

Címkék

Legtöbbet megtekintett