Keressen minket

Hírek

A kisebbségek képviselőivel találkozott a jogvédő

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A kisebbségek anyanyelvén tájékoztató médiumok nehéz és esetenként kilátástalan helyzetéről, a tankönyvek kérdéséről, valamint a részarányos foglalkoztatás elvének nem megfelelő megvalósulásáról volt szó Zoran Pašalić köztársasági jogvédő (Szerbia/szerk. megjegyzése)és a nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsainak a képviselői közötti találkozón, adta hírül a Beta hírügynökség.


Fotó: Zoran Pašalić (Magyar Szó)

Az ombudsman honlapján közzétett közleményből az is kiderül, hogy a felek emellett körbejárták az együttműködés elmélyítésének a lehetőségét, valamint megvitatták, hogy miként segítheti az eddigieknél kifejezettebben a jogvédő a nemzeti tanácsok munkáját. A találkozó résztvevői egyetértettek azzal kapcsolatban, hogy a jogvédő számára prioritást élvez a Szerbiában élő nemzeti kisebbségek jogainak védelme.

Pašalić, aki gratulált a tavaly november 4-én megtartott nemzeti tanácsi választásokat követően megválasztott nemzeti tanácsi elnököknek, arról is beszámolt, hogy az elmúlt néhány hónapban bilaterális együttműködési megállapodásokat írt alá a térség országainak a jogvédőivel, illetve beszámolt nekik a Szerbiában élő nemzettársaik helyzetéről. Pašalić abban állapodott meg a szomszédos országok jogvédőivel, hogy majdani szerbiai látogatásuk alkalmával meglátogathatják nemzettársaik nemzeti tanácsát, hogy első kézből tájékozódjanak helyzetükről, illetve problémáikról.

Forrás: Magyar Szó

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Ha sok az autó az erdőszélen

    A járványhelyzet az erdők gondozása, fenntartása terén is érezteti hatását. A fővárosban és az agglomerációban élő mintegy hárommillió ember számára természetes kikapcsolódást kínáló, Pilisi Parkerdő által kezelt erdők látogatottsága rekordot döntött 2020-ban. A helyzet több helyen hasonló az országban.

  • Baromfihús hiány az Egyesült Államokban

    Az amerikai piacon jelenleg gondot okoz a baromfihús iránti kereslet kielégítése. A csirkehúsos szendvicsek a vártnál jobban fogynak, de a hústermelők nem tudnak lépést tartani a megnövekedett igényekkel.

  • Értékteremtő tevékenységnek tekinti a kiskertek művelését az agrártárca

    Országos jelentőségű, értékteremtő tevékenységnek tekinti az Agrárminisztérium (AM) a kiskertek művelését - jelentette ki a tárca mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Kiskert program 2020-2025 pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Címkék

Legtöbbet megtekintett