Keressen minket

Hírek

A kormány javuló jövőképet kíván nyújtani a fiataloknak

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Fotó: PM

A kormány célja, hogy Magyarországon egyre jobban megérje élni, dolgozni és családot alapítani – jelentette ki Varga Mihály a Fidelitas Nyári Szabadegyetemen. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a jövő évi költségvetés ezért egyszerre ad keretet a Gazdaságvédelmi és a Családvédelmi Akciótervhez, illetve Magyarország biztonságának megőrzéséhez.

Varga Mihály felhívta a figyelmet, hogy a kormány jövőre is szigorú és fegyelmezett költségvetési politikát folytat, miközben közel 224 milliárd forinttal többet fordít a családok támogatására, valamint a Gazdaságvédelmi Akcióterv révén mintegy 500 milliárd forinttal segíti a gazdaság szereplőit. Mint mondta, a gazdaság az idei első negyedévben 5,3 százalékkal bővült, évről-évre csökken az államadósság, folyamatosan bővül a foglalkoztatás és a 10 százalék feletti béremelkedésnek köszönhetően egyre több külföldön munkát vállaló magyar tér vissza az országba.

A miniszter kitért arra is, hogy a családok támogatására a kormány kidolgozta a hét pontos Családvédelmi Akciótervet. A program keretében bővül egyebek mellett a családok otthonteremtési kedvezménye, elindul a babaváró támogatás, a nagyszülői gyed, valamint a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása is.

A tárcavezető a biztonságot megőrző intézkedésekről szólva elmondta, hogy a közbiztonság erősítésének, valamint a határok fokozott védelmének köszönhetően 2018-ban a világ 20 legbiztonságosabb országa között szerepelt Magyarország.

Forrás: Pénzügyminisztérium

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • A természet szolgálatában - Ötven éves a Bakonyerdő Zrt.

    Hazánk legjelentősebb faiparral rendelkező erdőgazdasága kiterjedt erdeivel, történelmi emlékhelyekkel, lenyűgöző vadállományával méltán kedvelt turisztikai célpont. A Bakonyerdő Zrt. 50 éves fennállásának alkalmából ünnepélyes megemlékezést tartottak az erdőgazdaság huszárokelőpusztai vendégházában.

  • Az EU-ban betilthatják a kolbász elnevezésű vegán termékeket

    E tárgykörben a végső szavazásra várhatóan két hét múlva kerül sor az Európai Parlamentben, melynek tagjai azt szeretnék megakadályozni, hogy a növényi eredetű termékeket gyártók ne használják a hús- vagy tejtermékekkel jellegzetesen kapcsolatos kifejezéseket, ennélfogva betiltanák az olyan szókapcsolatok, mint például a „vegetariánus burger”, „yoghurt stílusú” vagy „sajtpótló” használatát.

  • 1500 szőlő- és gyümölcsoltványt foglaltak le a Nébih

    1551 db igazolatlan származású szőlő- és gyümölcsoltványt foglaltak le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a 2020. október 11-én és 18-án tartott országos szaporítóanyagellenőrzési akció során. A hatósági zár alá vont oltványok – összesen 12 szőlőfajta (558 db) és 10 gyümölcsfaj (993 db) – együttes piaci értéke meghaladja az egymillió forintot.

Címkék

Legtöbbet megtekintett