Keressen minket

Hírek

A kormány javuló jövőképet kíván nyújtani a fiataloknak

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Fotó: PM

A kormány célja, hogy Magyarországon egyre jobban megérje élni, dolgozni és családot alapítani – jelentette ki Varga Mihály a Fidelitas Nyári Szabadegyetemen. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a jövő évi költségvetés ezért egyszerre ad keretet a Gazdaságvédelmi és a Családvédelmi Akciótervhez, illetve Magyarország biztonságának megőrzéséhez.

Varga Mihály felhívta a figyelmet, hogy a kormány jövőre is szigorú és fegyelmezett költségvetési politikát folytat, miközben közel 224 milliárd forinttal többet fordít a családok támogatására, valamint a Gazdaságvédelmi Akcióterv révén mintegy 500 milliárd forinttal segíti a gazdaság szereplőit. Mint mondta, a gazdaság az idei első negyedévben 5,3 százalékkal bővült, évről-évre csökken az államadósság, folyamatosan bővül a foglalkoztatás és a 10 százalék feletti béremelkedésnek köszönhetően egyre több külföldön munkát vállaló magyar tér vissza az országba.

A miniszter kitért arra is, hogy a családok támogatására a kormány kidolgozta a hét pontos Családvédelmi Akciótervet. A program keretében bővül egyebek mellett a családok otthonteremtési kedvezménye, elindul a babaváró támogatás, a nagyszülői gyed, valamint a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása is.

A tárcavezető a biztonságot megőrző intézkedésekről szólva elmondta, hogy a közbiztonság erősítésének, valamint a határok fokozott védelmének köszönhetően 2018-ban a világ 20 legbiztonságosabb országa között szerepelt Magyarország.

Forrás: Pénzügyminisztérium

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Elvesznek a marhák alkalmazkodásához szükséges genetikai információk

    A szarvasmarhákat vizsgálva amerikai kutatók bizonyítékokat találtak rá, hogy a különböző környezeti tényezőkhöz való alkalmazkodóképességüket vesztik el a jószágok. Ennek oka, hogy az állattartók számára nem áll rendelkezésre a tenyésztésnél hasznos genetikai információ, melyből kiderülhet, képes-e például a nagy tengerszint feletti magassághoz alkalmazkodni egy adott jószág.

  • Népszerű réspiaci termék - Cukkinivirág

    A cukkinivirág remek hiánypótló termék, fogalmazott Claudio Peiro­ne, az olaszországi Villanova Mon­dovìban (Cuneo megye) működő családi vállalkozás vezetője. A száz éve alapított családi vállalkozás elsősorban alma és körte termesztésére szakosodott, de nyaranta cuk­kinivirágot is értékesítenek.

  • Németországban is engedélyezték az orvosi kannabisz értékesítését

    Néhány európai országban már megengedett a kannabisz gyógyá­szati célú forgalmazása. 2021 júniusától Németország is követi a példát, és elkezdi – egyelőre kizárólag gyógyszertárakban – az orvosi kannabisz értékesítését.

Címkék

Legtöbbet megtekintett