Keressen minket

Hírek

A magyar gazdaság teljesítménye egyre több indiai vállalatot vonz Magyarországra

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Fotó: PM

A magyar gazdaság teljesítménye egyre több befektetőt vonz az ázsiai térségből is, az elmúlt években indiai tulajdonú vállalatok több mint 2 milliárd eurót fektettek be Magyarországon.

Varga Mihály a találkozót értékelve elmondta: a két ország gazdasági kapcsolatai évek óta meghatározó szerepet töltenek be a kétoldalú együttműködésben. A kereskedelmi forgalom India és Magyarország között folyamatosan növekszik, 2017-ben 17 százalékos, tavaly pedig 11 százalékos növekedést mutatott. A felek egyetértettek abban, hogy Magyarország fejlett infrastrukturális hálózatával és folyamatosan javuló üzleti környezetével ideális regionális központ lehet az olyan indiai cégek számára is, amelyek a szélesebb európai piacot kívánják megcélozni.

Magyarország támogatja, hogy Európa szorosabb gazdasági kapcsolatot alakítson ki Indiával – hangsúlyozta a tárcavezető. Mint mondta: fontos eredménynek tartjuk, hogy az unió Külügyi Tanácsa tavaly decemberben elfogadta az új EU-India Stratégiát, amely további lendületet jelenthet a kapcsolatok fejlesztésében nemcsak a gazdaság, hanem a globális biztonság és a fenntartható fejlődés területén is.

Forrás: Pénzügyminisztérium

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Állati jó munkatársak

    A munkára fogható állatokat mindig is „alkalmazta” az emberiség, hiszen jóval olcsóbbak mint a kétlábú munkaerő, nem beszélnek vissza, sokszor az adott feladatban hatékonyabbak is az embernél és szakszervezetbe sem tömörülnek…

  • Kis Majorgazda tábort is indítanak

    A régmúlt háztáji gazdaságainak munkálatait is felidéző múzeumpedagógiai programot állított össze a Keszthelyi Majortörténeti Kiállítóhely. Horváth Zoltán, a létesítmény novemberben megbízott igazgatója lapunknak elmondta, hogy a közelmúltban végrehajtott fejlesztéseik mellett nagy érdeklődéssel kísért nyári táboraik is e program céljait szolgálják.

  • Egyre több magyar beruházás Szerbiában

    Magyarország az elmúlt években folyamatosan növelte a Nyugat-Balkánra irányuló exportját. Az elmúlt 10 évben a kétszeresére nőtt a kivitel, meghaladja az évi 2,5 milliárd eurót. Ezzel párhuzamosan a másfélszeresére nőtt a régióban végrehajtott magyar beruházások értéke, és már elérte az 1,5 milliárd eurót. Így a Nyugat-Balkán a magyar tőke kilencedik legfontosabb kihelyezési célpontja.

Címkék

Legtöbbet megtekintett