Keressen minket

Hírek

A Soros-hálózat újabb bástyáját leplezték le – Profiljuk a jobboldaliak elhallgattatása

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Lehet, hogy sokaknak unalmas az állandó sorosozás, azonban a milliárdosról szinte minden héten kiderül egy-egy pikáns és meghökkentő történet, melyben nemzeti, jobboldali és konzervatív politikusokat, médiaszereplőket támad különböző szervezetei által, amelyeknek dollármilliókat ad lejáratásra. Egy újabb kutatás talált repedést az emberarcú Soros György és birodalma falán, melynek következtetései beleillenek az eddig tapasztalt leleplezések sorába.

Lehet, hogy sokaknak unalmas az állandó sorosozás, azonban a milliárdosról szinte minden héten kiderül egy-egy pikáns és meghökkentő történet, melyben nemzeti, jobboldali és konzervatív politikusokat, médiaszereplőket támad különböző szervezetei által, amelyeknek dollármilliókat ad lejáratásra. Egy újabb kutatás talált repedést az emberarcú Soros György és birodalma falán, melynek következtetései beleillenek az eddig tapasztalt leleplezések sorába.

A Soros-hálózat legújabb üdvöskéje egy nonprofit szervezet, a Media Matters for America, mely nem kisebb feladatot állított maga elé, mint a Trump-kormányzat és a republikánusok folyamatos támadását. Sorosnál a demokrácia és a tisztességes viselkedés betartása mindig csak az ellenségre vonatkozott, birodalma csatlósainak és neki minden eszköz megengedett a tervei elérésére. El akarják érni, hogy az Internet és a közösségi hálók ne támogassák és jelentessék meg a fake news oldalakat és propagandistákat következmények nélkül. A fake news számukra természetesen azt a médiumot jelenti, amely nem az ő oldalukon áll. Azt meg kell szüntetni bármilyen eszközzel.

Progresszív médiafigyelőként és gyorsreagálású kutatóközpontként céljuk a láthatóságuk növelése, valamint támogatóik és partnereik képességeinek erősítése. Ez kiegészül az infrastruktúra javításának céljával, amelyen e rendszer nyugszik.

A mérgező, jobboldali (“alt-right”), szociális média által táplált zaklató kampányokat, amelyek az ellenvéleményeket elhallgattatják és amelyek megmérgezik a nemzeti párbeszédeket, meg kell büntetni és meg kell állítani.

A mondatot és üzenetét értelmezve kirázza az embert a hideg, hiszen a retorika nem a demokrácia fellegvárát sejteti, hanem az évtizedekkel korábbi kommunista hozzáállást és az üzenet mellé járó furkósbotot jeleníti meg előttünk. Félrevezető és hazug ez a gondolat, hiszen pont ők azok, akik megmérgezik a nemzeti párbeszédeket, az ellenvéleményeket pedig sosem tűrték jól. Az üzenet egyértelmű. Rengeteg helyről érkeznek a leleplező cikkek, videók, beszélgetések, melyek súlyos veszteségeket okoznak a Soros-féle világrend megálmodóinak, ezért lépniük el.

Mivel nincs más megoldás, el kell hallgattatni azokat, akik szembe mernek szállni a féktelen bevándorlás, a genderőrület és a társadalom butítóinak szövetségével, a józan gondolkodásúak, nemzetben gondolkodók óriási veszélyt jelentenek számukra. A Media Matters tehát egy újabb frontvonal ebben a globális harcban, hiszen Trump homlokegyenest mást képvisel, mint a Soros György által áhított és pénzelt Hillary Clinton és “demokrata” bandája.

A Media Matters céljai:

 • a sorozatos dezinformálókat és jobboldali propagandistákat – akik a szociális médián keresztül akár a legmagasabb kormányzati szinteken tevékenykednek – leleplezni és ellehetetleníteni;
 • az internetes és a szociális média platformok, mint a Google és a Facebook, már ne kritikátlanul és következmények nélkül adjanak helyet a hamis hírportáloknak és propagandistáknak;
 • az alternatív jobboldal által kezdeményezett szociális média kampányokat, amelyek elhallgattatják és megmérgezik nemzeti diskurzusunkat, megbüntetni és megállítani.

A leleplező kutatás szerint a Media Matters a konzervatív médiát, a televíziós híreket és az újságokat is figyeli. Már biztosították hozzáférésüket a nyers adatokhoz a Facebook, a Twitter és más közösségi platformokon. Elkészítették azt a technológiát, amely szükséges a fehér nacionalista (’white supremacists’) és alternatív jobboldali (’alt-right’) közösségek üzeneteinek felfedezéséhez. Jelenleg a szűretlen adatok szisztematikus megfigyelésére és elemzésére alkalmas technológiát fejlesztenek. Erről az embernek egy átlagos amerikai thriller jut eszébe, amikor a gonosz a háttérből mindent megtesz, hogy átvegye az uralmat a világ felett; a frontvonalban széles mosoly és jogvédelem, a háttérben pedig kegyetlen és szisztematikus pusztítást elősegítő tervek és manipuláció lapulnak. A világot uralma alá hajtó erő pedig általában okos, de kegyetlen, és sokszor pszichopata jegyeket hordoz.

A Media Matters részletes „térképet” készített a jobboldali beállítottságú Facebook-oldalak összefüggéseiről (amely szerintük a hamis hírek legnagyobb szállítója volt). Mikor a Google felülvizsgálta a szolgáltatási feltételeit annak érdekében, hogy megtiltsák a fake news portálokat, a Media Matters nyújtott segítséget abban, hogy a fake news oldalakat azonosítsák. Tehát az úgynevezett elfogulatlan cenzúrát Soros Györgyhöz köthető nonprofit szervezet segítette egy olyan világvállalat esetében, mint a Google. Olyan ez, mintha egy magyar-román focimeccsre szélsőségesen magyargyűlölő román bírót küldenének, akinek nem kell félnie eltiltástól, bármit is tesz.

A vállalat, illetve több vállalat mind Soroshoz köthető, erre bizonyítékok is vannak. A fent említett stratégiai cselekvési terv négy szervezetet érint: a 49 oldalas dokumentum egy négyéves tervet mutat be, melyben a Media Matters, az American Bridge, a ShareBlue és a Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (CREW) vesz részt. A célokat pedig tökéletesen megfogalmazták: a jobboldal megfékezése, elhallgattatása, ellehetetlenítése.

A Media Matters költségvetése 2017-re 13,4 millió dollár volt, alkalmazottainak száma 81 fő. Soros György 2010 és 2014 között összesen több, mint 1,5 millió dollár támogatást küldött a nonprofit szervezetnek. Ez a szervezet pedig véletlenül az egyre jobban feléledő és önmagára találó jobboldali központokat támadja ebből a pénzből. A jóságos Gyuri bácsi, az öreg filantróp álcája minden egyes nap kopik, de sokan még mindig nem veszik észre a mosoly mögött a vicsort. Ideje lenne.

Forrás: PS, mediamatters.org; Fotó: MTI

Szerző: SZABÓ GERGŐ

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
 • Népszerű réspiaci termék - Cukkinivirág

  A cukkinivirág remek hiánypótló termék, fogalmazott Claudio Peiro­ne, az olaszországi Villanova Mon­dovìban (Cuneo megye) működő családi vállalkozás vezetője. A száz éve alapított családi vállalkozás elsősorban alma és körte termesztésére szakosodott, de nyaranta cuk­kinivirágot is értékesítenek.

 • Németországban is engedélyezték az orvosi kannabisz értékesítését

  Néhány európai országban már megengedett a kannabisz gyógyá­szati célú forgalmazása. 2021 júniusától Németország is követi a példát, és elkezdi – egyelőre kizárólag gyógyszertárakban – az orvosi kannabisz értékesítését.

 • Viszik a pollenek

  Amerikai kutatók kapcsolatot találtak a COVID-19 fertőzési rátája és az országos allergiatérkép által tükrözött pollenkoncentráció között. Vizsgálatuk szerint minden egyes virágporszemcse vírusok százainak a szállítására képes, márpedig csak a fák köbméterenként akár 100 gramm pollent ereszthetnek a környezetükbe.

Címkék

Legtöbbet megtekintett