Keressen minket

Hírek

A Vajdasági Magyar Szövetség is részt vesz a kampányban, a Fidesz-KDNP listáját támogatva

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) is részt vesz az európai parlamenti választások kampányában, és nyíltan a Fidesz-KDNP listája mellett áll ki – jelentette be Pásztor István pártelnök pénteken Szabadkán a helyi Pannon RTV beszámolója szerint.

Az EP-választás vajdasági kampányrendezvényeit április 8. és május 23. között szervezik meg. A bejelentés szerint hagyományos kampányolásra lehet számítani, vagyis főként lakossági fórumok és kerekasztal-beszélgetések alkalmával beszélnek majd a vajdasági és magyarországi politikusok a választópolgárokkal. A cél a mozgósítás, illetve az, hogy meggyőzzék az embereket, éljenek szavazati jogukkal. A kampány fői témái között helyet kaptak a családok, a kisebbségeket, a gazdaságot, a nemzeteket és egész Európát érintő kérdések. Emellett az aktivisták, ha kell, segítenek a levélszavazatok kitöltésénél annak érdekében, hogy minél kevesebb érvénytelen voks legyen.

Szabadkai sajtótájékoztatóján Pásztor István emlékeztetett arra, hogy ez az első alkalom, hogy az európai uniós lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok is részt vehetnek az EP-választáson.

Rámutatott, hogy már több mint 50 ezer kettős állampolgárságú vajdasági magyar jelezte, hogy részt szándékozik venni a május 26-i európai parlamenti választáson.

A VMSZ elnöke szerint “az idei európai parlamenti választás talán a legfontosabb az utóbbi évtizedekben szervezett EP-választások közül”. Mint mondta: a Vajdasági Magyar Szövetség abban érdekelt, hogy az Európai Parlamentben erőteljes, tekintélyes, erős magyar érdekképviselet legyen.

Pásztor István hozzátette: a szerbiaiak számára azért is fontos a választás, mert a remények szerint az új összetételű Európai Bizottság “sokkal ambiciózusabb, sokkal merészebb bővítési politikát fog meghirdetni”, és felgyorsulhat a nyugat-balkáni ország EU-csatlakozási folyamata. A legnagyobb délvidéki magyar párt elnöke arra is emlékeztetett, hogy mindeddig Magyarország volt Szerbia uniós csatlakozásának egyik legnagyobb szószólója, és minden bizonnyal ez a jövőben is így lesz.

Pásztor István az összefogás fontosságára is felhívta a figyelmet. Mint mondta: a megosztottság mindig jelen van, de vannak olyan kérdések és pillanatok, amikor ezeket a különbségeket félre kell tenni, és ez az a pillanat.

Forrás: MTI

Fotó: vmsz.org.rs

 

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Az érkező hűvös időjárása gátolja a növények túl korai fejlődésnek indulását

    Csaknem két hete nem esett számottevő csapadék hazánkban, így keleten is sokat javult a belvízhelyzet, bár még mindig vannak olyan táblák, ahol áll a víz. A múlt heti 20 fokos meleg napok a déli országrészben megindították a korán virágzó gyümölcsfák rügyeit, így az e heti mínuszok már fagykárt is okozhattak.

  • Batáta, a bakhátak új királya

    A nagypapa 5 évvel ezelőtt cukros lett. Berki Mihály és családja ekkor kezdett el kutakodni, vajon mivel lehetne úrrá lenni a betegségen, és valaki a batátát, vagyis az édesburgonyát ajánlotta. Ők lassan, fokozatosan elkezdték termeszteni a növényt. A nagyapa, Plásztán Mihály ma 86 éves és köszöni jól van, a korának megfelelően.

  • Óriási lehetőségek nyílnak a versenyképesség növelésére

    A 39. AGROmashEXPO első szakmai programja a Szántóföldi Szakmai Nap volt, mely a Gabonatermesztők Országos Szövetségének szervezésében, számos szakember részvételével foglalkozott az agrárágazat aktualitásaival. Szóba kerültek az idei évben életbe lépő, hiánypótló pályázati lehetőségek, napjaink főbb kihívásai és a hosszú távra szóló fejlesztések lehetséges irányai is.

Címkék

Legtöbbet megtekintett