Keressen minket

Hírek

Átadták a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályának debreceni központját

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Átadták csütörtökön aKészenléti Rendőrséghatárvadász bevetési osztályának debreceni központját.


Fotó:Balogh János országos rendőrfőkapitány, Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója, Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Kuczik János Zoltán, aKészenléti Rendőrségparancsnoka (b-j) átadja aKészenléti Rendőrséghatárvadász bevetési osztályának debreceni központját 2019. február 28-án. A debreceni határvadászoknál 309 rendőr teljesít szolgálatot. MTI/Vajda János

A létesítményt az egykori menekülttábor területén alakítottak ki.

Balogh János országos rendőrfőkapitány az átadó ünnepségen hangsúlyozta: a kormány 2016 augusztusában hozott döntése nyomán a határőrizet megerősítésére az elmúlt időszakban háromezerrel növelték akészenléti rendőrséglétszámát.

Hozzátette: a létszámfejlesztésre, az infrastruktúra modernizálására és a szükséges eszközök beszerzésére 2017-ben és 2018-ban csaknem 97 milliárd forintot fordíthattak. Ennek eredményeként ma már Debrecen mellett Győrben, Szombathelyen, Pécsett, Nagykanizsán, Szegeden és Kiskunhalason is új, modern épületben dolgozhatnak a készenléti rendőrök.

A rendőrfőkapitány elmondta: a debreceni határvadászoknál 309 rendőr teljesít szolgálatot. Az alegységek a határrend és a közterületek védelmének fenntartása mellett készenléti jellegű szolgálatot is elláthatnak.

Az 5,7 milliárd forintos beruházásról szólva Balogh János kifejtette: a csaknem 9 ezer négyzetméteres új központot részben már meglévő épületek felújításával, részben új építésével alakították ki. Az épületekben irodák, szociális blokkok, raktárak, fegyverszoba, kondicionáló terem és mosókonyhák kaptak helyet, a rendőrök elhelyezésére pedig egy különálló garzonszállót építettek, kétágyas szobákkal.

Kósa Lajos, a város fideszes országgyűlési képviselője, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke hangsúlyozta: a debreceni központ átadása egy hosszú folyamat egyik állomása, amely tükrözi a magyar kormány elszántságát ebben az ügyben.

“Amíg ez a kormány vezeti az országot, Magyarország megvédi a területét, a határait és az európai uniós határokat, eleget tesz a nemzetközi egyezményekben foglaltaknak, és ezt következetesen képviseli” – jelentette ki Kósa Lajos. Hozzátette: a kormány nem fogadja el azt, hogy Európát ki kell tenni annak a migrációs folyamatnak, amelynek a végén “elveszítjük a hazánkat és Európát is”.

Kósa Lajos közölte: a kormány szándéka, hogy az eddigi bérrendezésen túl tovább emelje a rendőrök fizetését, ám – jegyezte meg -, a kérdésben még nagy viták várhatóak az ellenzékkel.

Forrás: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Gombával a rák ellen

    Egy új tanulmány szerint napi 18 gramm gomba elfogyasztása csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát. Akik naponta megesznek két közepes méretű gombát, 45%-kal kisebb eséllyel lesznek rákos betegek, mint a gombát nem fogyasztók. Ez a Pennsylvaniai Egyetemen készült kutatás következtetése, amelyet az Advances in Nut­rition című cikkben publikáltak.

  • Mindig zsenge a karalábé

    Annak idején édesapámnak megengedték, hogy ne egye meg a karalábélevest, és gyerekkoromban én sem szerettem ezt a zöldséget. Azóta sok új fajta született, amelyek zsengék maradnak és kellemes ropogós állagúak, jóízűek, nyersen is jól fogyaszthatók. Érdemes a házikertben is termeszteni, május elejétől palántázható.

  • Hogyan segíthet a legeltető marhatartás a globális felmelegedés enyhítésében?

    Bizonyos elméletek szerint a szarvasmarhák szennyezik a légkört, mert emésztési folyamataik révén metánt bocsátanak ki. Azonban egy új megközelítés ezt az elméletet igyekszik megcáfolni, ugyanis a szarvasmarhák éppen, hogy segítenek a légköri széndioxid csökkentésében és a klímaváltozás enyhítésében.

Címkék

Legtöbbet megtekintett