Keressen minket

Hírek

Átadták a Média a Családért-díjat

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Budapesten a Várkert bazárban szerda este adták át a Média a Családért Alapítvány és a Képmás magazin Média a Családért-díját, melyet ezúttal Király Eszter érdemelt ki, aki az Én vagyok az apád blog ötletgazdája. Külhoni kategóriában a díjat Csatlós Tünde és Trella–Várhelyi Gyopár vehette át az erdélyi Nőileg magazinban megjelent Újrafércelt családok című írásáért.

Budapesten a Várkert bazárban szerda este adták át a Média a Családért Alapítvány és a Képmás magazin Média a Családért-díját, melyet ezúttal Király Eszter érdemelt ki, aki az Én vagyok az apád blog ötletgazdája. Külhoni kategóriában a díjat Csatlós Tünde és Trella–Várhelyi Gyopár vehette át az erdélyi Nőileg magazinban megjelent Újrafércelt családok című írásáért.


Király Eszter átveszi a díjat Lévai Anikótól és Bogsch Eriktől, a Richter Gedeon Nyrt. elnökétől (fotó: MTI)

Az ünnepélyes eseményt Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége nyitotta meg, aki arról beszélt, hogy botránnyal és szenzációval sokkal könnyebb hatni az emberekre, arra fogékony a társadalom, és rávilágított arra, hogy mégis vannak olyan újságírók és sajtóorgánumok, akik és amelyek olyasvalamit alkotnak, ami segít embernek maradni, ami segít szépen és jól élni, és olyan gondolatokat tárnak elénk, amelyek kapcsolódnak a családhoz, a családi élethez.

A Média a Családért-díjat a zsűri ezúttal Király Eszternek ítélte oda a hétköznapi apákat bemutató Én vagyok az apád blog ötletgazdájának az Erősebb leszel, mert elfordul a tekinteted magadról című interjújáért.

A külhoni kategóriában három vajdasági jelölt is volt, Csincsik Zsolt és Homolya Horváth Ágnes, a Magyar Szó újságírói, valamint Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. Az ő családbarát írásaik Tóth Lívia, a zsűri délvidéki tagja válogatása nyomán kerültek versenybe, és oklevéllel jutalmazták őket.

A külhoni díjat, melyet Csatlós Tünde és Trella–Várhelyi Gyopárvehetett át az erdélyi Nőileg magazinban megjelent Újrafércelt családok című írásáért, Potápi Árpád János, magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke adta át. Potápi Árpád János kiemelte, azért tartották fontosnak támogatni a díjat, mert tavaly a külhoni magyar családok éve volt, idén pedig a külhoni magyar gyerekek éve lesz, és ezek mind segítenek szorosabbra fűzni a magyar–magyar kapcsolatokat.

A rendezvényen Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár úgy fogalmazott, hogy 2010-ben a kormány „két alapra” helyezte működését: a munkaalapú társadalomra és az erős családokra. Arról beszélt, hogy családbarát országot szeretnének építeni és ebben kiemelkedő szerep jut a médiának, mértéktartó és értékadó emberekre és médiumokra van szükség, hogy ki lehessen szűrni az információözönből a valóban értékeset.

A Média a Családért-díjat 2006-ban alapította a Képmás magazin szerkesztősége együttműködve a Média a Családért Alapítvánnyal. Az elismerést évente egyszer osztják ki, és a nyertest a zsűri 12 jelölt közül választja ki. A díjjal olyan nyomtatásban megjelenő cikkeket, rádió- és televíziós műsorokat, valamint internetes írásokat jutalmaznak, amelyek segítséget adnak az elköteleződéshez, családtervezéshez, a boldog családi élethez.

Forrás: Magyar Szó

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Hollandiában van a legtöbb vegetáriánus Európában

    Egyre népszerűbbek a húspótló készítmények világszerte, egy kutatás szerint a hollandok fogyasztják a legtöbb húspótlót Európában.

  • Életképes egyetemek, piacképes tudás: fókuszban a hallgatók

    Sokféle vélemény jelent meg a felsőoktatási modellváltásról, de azokat az összefüggéseket, amelyek rámutatnak, hogy nemcsak az egyetemek, hanem a hallgatók is profitálnak majd belőle, nem könnyű felismerni.

  • A jó takarmány titka

    2020 novemberében elkezdtek nőni a gabona- és kukoricaárak, és fél év múltán még mindig magasak, sokak szerint csillagászatian magasak – s ezzel persze a keveréktakarmány-árak is az egekben vannak. Azok a mezőgazdasági termelők, akik saját gazdaságuk állatainak termesztik a takarmánynövényeket, joggal gondolkodtak el.

Címkék

Legtöbbet megtekintett