Keressen minket

Hírek

Az amerikai alelnök úgy véli, Berlin Oroszország foglyává válhat az Északi Áramlat 2 gázvezeték megépítésével

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Berlin Oroszország foglyává válhat az Északi Áramlat 2 gázvezeték megépítésével – jelentette ki Mike Pence amerikai alelnök szerdán a NATO jubileumi külügyminiszteri tanácskozásához csatlakozó egyik rendezvényen.

Az alelnök egyúttal – Donald Trump elnökhöz hasonlóan – a NATO védelmi kiadásaihoz történő hozzájárulás teljesítését is sürgette Berlinnél.         

“Németország még mindig visszautasítja, hogy a GDP-je két százalékának megfelelő összeggel járuljon hozzá a közös védelmünkhöz” – mondta Pence. Majd azt hangsúlyozta: “egyszerűen elfogadhatatlan, hogy Európa legerősebb gazdasága változatlanul ne vegyen tudomást az orosz agresszió fenyegetéséről, elhanyagolja saját védelmét, és a mi közös védelmünket is”. 

Mike Pence közölte: amerikai álláspont szerint a német hadseregnek komoly lemaradásai vannak a harckészültségben, és – tette hozzá – a haderőnek több beruházásra van szüksége, hogy szükség esetén helytállhasson. Szorgalmazta a védelmi kiadások növelését a többi tagország esetében is.

Kijelentette: az Egyesült Államok vezető szerepét bizonyítja a NATO-ban, hogy Donald Trump sürgetésére valamennyi tagország megkezdte beruházásait hadereje modernizálására.     

Elemzők szerint Mike Pence beszéde – amelyben bírálta Németország mellett Törökországot is – beárnyékolja a NATO szerdán kora este megkezdődött jubileumi külügyminiszteri tanácskozását.

Forrás: MTI

Fotó/Illusztráció: Pixabay

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Az akácméz mindent visz

    Ha az akác jól fizet, akkor a méhésznek nem lehet rossz szezonja. Ez a régi igazság látszik beigazolódni idén is, holott még csak a nyár közepén tartunk. És arra is emlékszünk, hogy a tavaszi indulás nem volt túl biztató.

  • Az idő bizonyított: jó döntés volt

    Tíz évvel ezelőtt a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) egyik tárgyalójában dr. Seregi János döntése nyomán megalakult a 22 állami erdőgazdaság közös magazinja. Miért éppen az MFB-nél? – kérdezhetik sokan. Azért, mert akkor az erdőgazdaságok felügyelete az MFB Agrár- és Zöldbank Igazgatóságához tartozott, melynek ügyvezető igazgatója dr. Seregi János volt.

  • Virágbemutató a Gyöngyösi sétányon

    Immár 19. alkalommal rendezte meg Budapest 13. kerületének önkormányzata a Gyöngyösi sétányon az egynyárivirág-bemutatót és kertbarát sétát. A sétányon idén is több ezer tő egynyári virágot ültettek ki.

Címkék

Legtöbbet megtekintett