Keressen minket

Hírek

Az amerikai alelnök úgy véli, Berlin Oroszország foglyává válhat az Északi Áramlat 2 gázvezeték megépítésével

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Berlin Oroszország foglyává válhat az Északi Áramlat 2 gázvezeték megépítésével – jelentette ki Mike Pence amerikai alelnök szerdán a NATO jubileumi külügyminiszteri tanácskozásához csatlakozó egyik rendezvényen.

Az alelnök egyúttal – Donald Trump elnökhöz hasonlóan – a NATO védelmi kiadásaihoz történő hozzájárulás teljesítését is sürgette Berlinnél.         

“Németország még mindig visszautasítja, hogy a GDP-je két százalékának megfelelő összeggel járuljon hozzá a közös védelmünkhöz” – mondta Pence. Majd azt hangsúlyozta: “egyszerűen elfogadhatatlan, hogy Európa legerősebb gazdasága változatlanul ne vegyen tudomást az orosz agresszió fenyegetéséről, elhanyagolja saját védelmét, és a mi közös védelmünket is”. 

Mike Pence közölte: amerikai álláspont szerint a német hadseregnek komoly lemaradásai vannak a harckészültségben, és – tette hozzá – a haderőnek több beruházásra van szüksége, hogy szükség esetén helytállhasson. Szorgalmazta a védelmi kiadások növelését a többi tagország esetében is.

Kijelentette: az Egyesült Államok vezető szerepét bizonyítja a NATO-ban, hogy Donald Trump sürgetésére valamennyi tagország megkezdte beruházásait hadereje modernizálására.     

Elemzők szerint Mike Pence beszéde – amelyben bírálta Németország mellett Törökországot is – beárnyékolja a NATO szerdán kora este megkezdődött jubileumi külügyminiszteri tanácskozását.

Forrás: MTI

Fotó/Illusztráció: Pixabay

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • A fogyasztói magatartást vizsgálták

    A Motivaction piackutató ügynökség rendszeresen végez felméréseket az európai fogyasztói magatartásról – különös tekintettel a virág- és dísznövényvásárlási szokásokra – a Holland Virágiroda megbízásából. Az eredményekből levont következtetések aztán átültethetők a marketingeszközökbe és felhasználhatók a reklámkampányok során.

  • Ketchup-hiány van Amerikában, a COVID a felelős

    Az Egyesült Államokban a COVID-19 járvány csökkentette az ikonikus paradicsomszószok számát az asztalokon. Az egészségügyi korlátozásokkal kapcsolatos változások és a járványügyi hatóságok ajánlásai okolhatók a történtekért.

  • Merre halad a tenyésztés a tejelő ágazatban?

    Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma és a Tejelő Szarvasmarha- tenyésztési Tanács kutatói az amerikai tejipari tenyésztési szelekciós célkitűzések meghatározásáról készítettek elemzést, melyben rávilágítanak a lehetőségekre és akadályokra az állatok teljesítményének dokumentálására szolgáló új technológiákkal kapcsolatban.

Címkék

Legtöbbet megtekintett