Keressen minket

Hírek

Az Egyesült Államok megbízható partnerként tekint Magyarországra

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A Magyarország és az Egyesült Államok közötti együttműködés fontos szerepet játszik a magyar gazdaság egyre jobb teljesítményében – jelentette ki Varga Mihály, aki hivatalában fogadta Mike Crapót, az USA Szenátus bankügyi, lakhatási és városfejlesztési bizottság elnökét, republikánus képviselőt.


Fotó:Dede Géza (kormany.hu)

A találkozón a pénzügyminiszter elmondta: a két ország kapcsolatát tovább erősítheti, hogy hazánk több kérdésben – így például a munkaalapú gazdaságot, az adópolitikát, a családok támogatását vagy épp a bevándorlást tekintve – közel áll a jelenlegi amerikai kormány álláspontjához.

A befektetőbarát és a vállalkozásokat támogató gazdaságpolitika eredményei megmutatkoznak Magyarország és az Egyesült Államok közötti kapcsolatokban is – mutatott rá Varga Mihály kiemelve, hogy az USA az első számú exportpartnerünk Európán kívül. Az Egyesült Államokba irányuló magyar export tavaly közel 10 százalékkal emelkedett, elérte a 3,5 milliárd dollárt.

Az amerikai fél ezután is megbízható partnerként tekinthet hazánkra – húzta alá a pénzügyminiszter –, hiszen a magyar gazdaság egyre jobb teljesítménye, a kiegyensúlyozott makrogazdasági mutatók, a képzett munkaerő és a csökkenő adóterhek továbbra is jelentős befektetői tőkét vonzanak Magyarországra.

2018-ban összesen 8500 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg hazánkban, ami 17 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, ennek köszönhetően Magyarország 25 százalék feletti befektetési rátája a második legmagasabb az Európai Unióban. Az amerikai vállalatok az egyik legjelentősebb beruházói-befektetői közösséget képviselik hazánkban, az itt működő 1700 amerikai vállalat több mint 100 ezer magyar embernek ad munkát – tette hozzá.

A tárcavezető elmondta: a magyar-amerikai kapcsolatrendszer biztonságpolitikai és gazdasági szempontból is kiemelt fontosságú. A nemzetközi adóügyi információcsere területén tavaly decemberben lépett hatályba a két állam között az országonkénti jelentések cseréjéről szóló megállapodás, amelynek révén az adóhatóságok nagyobb rálátást kapnak a multinacionális vállalatok működésére.

Forrás: kormany.hu(Pénzügyminisztérium)

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Az akácméz mindent visz

    Ha az akác jól fizet, akkor a méhésznek nem lehet rossz szezonja. Ez a régi igazság látszik beigazolódni idén is, holott még csak a nyár közepén tartunk. És arra is emlékszünk, hogy a tavaszi indulás nem volt túl biztató.

  • Az idő bizonyított: jó döntés volt

    Tíz évvel ezelőtt a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) egyik tárgyalójában dr. Seregi János döntése nyomán megalakult a 22 állami erdőgazdaság közös magazinja. Miért éppen az MFB-nél? – kérdezhetik sokan. Azért, mert akkor az erdőgazdaságok felügyelete az MFB Agrár- és Zöldbank Igazgatóságához tartozott, melynek ügyvezető igazgatója dr. Seregi János volt.

  • Virágbemutató a Gyöngyösi sétányon

    Immár 19. alkalommal rendezte meg Budapest 13. kerületének önkormányzata a Gyöngyösi sétányon az egynyárivirág-bemutatót és kertbarát sétát. A sétányon idén is több ezer tő egynyári virágot ültettek ki.

Címkék

Legtöbbet megtekintett