Keressen minket

Hírek

Bakondi: több mint 42 ezer határsértőt fogtak el idén

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója (j) és Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (b) sajtótájékoztatót tart Kelebia közelében, a magyar-szerb határon, az ideiglenes biztonsági határzárnál 2020. december 18-án. Mögöttük Imre István ezredes, a MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnoka (b) és Talabos Tibor ezredes HM. Idén, az elmúlt három évhez képest lényegesen több, mintegy 42 ezer határsértőt és 460 embercsempészt fogtak el. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Az elmúlt három évhez képest lényegesen több, mintegy 42 ezer határsértőt és 460 embercsempészt fogtak el idén – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteken Kelebián.

Bakondi György sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a határ védelmében részt vevő rendőri és katonai erők példás fegyelemmel, szakértelemmel és hatékonysággal végzik munkájukat, ehhez minden eszköz és jogi feltétel rendelkezésre áll.

A megfelelő létszám is adott ahhoz, hogy a magyar hatóságok reagálni tudjanak a határ túloldalán működő embercsempész-hálózatok módszereinek változására – mondta a tábornok.

A katonák és rendőrök megfelelő váltásban az ünnepek alatt is teljesítik kötelességüket, mindent megtesznek, hogy a magyar közbiztonságot és ezzel együtt Európa biztonságát is hatékonyan garantálják – közölte Bakondi György.

A miniszterelnök főtanácsadója szerint számos politikai támadás éri Magyarországot.

A közelmúltban az Európai Bíróság döntött – a már régen megszüntetett – tranzitzónák jogellenességéről. Ez is utal arra, rá kívánják venni Magyarországot, engedje be a migránsokat, hogy helyben nyújthassák be kérelmüket, és a fellebbezés idejére is az országban maradhassanak – közölte.

Bakondi György kifejtette, a kormány folytatni fogja a belső biztonságot garantáló sikeres migrációs politikáját, amely a magyar emberek sokaságának támogatását élvezi.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott, a déli határ “gyakorlatilag hermetikusan le van zárva”, a magyar emberek békében, biztonságban tölthetik az év végi ünnepeket.

Ugyanakkor látszik, hogy “Brüsszelben a baloldali politikusok a Soros-tervet végre akarják hajtani”. A bírósági döntések is ennek vannak alárendelve és az Európai Bizottság is ilyen anyagot terjesztett elő – mondta a politikus.

A magyar parlamentnek határozatban kellett visszautasítania azt a tervet, amely 34 millió migráns Európába hozásáról szól, azzal hogy számukra munka nélkül jövedelmet, lakást, állampolgárságot és végül szavazati jogot biztosítanak – közölte az államtitkár.

A népszavazás, a nemzeti konzultáció és a hazai közélet bizonyítja, hogy az országban – a tervet támogató baloldali politikusokkal szemben – komoly összefogás van, a magyar emberek nem akarnak migránsokkal együtt élni – mondta Németh Szilárd. Hangsúlyozta, “mi magyarok úgy döntöttünk, megvédjük hazánkat és keresztény kultúránkat, amiben élünk”.

Az államtitkár leszögezte, a legmodernebb eszközök – éjjellátó készülékek, hőkamerák, detektorok – biztosítják a határ védelmét, s emellett a Magyar Honvédség helikopteres felderítést is végez.

Forrás: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Talaj- és növényanalízis a Kamaránál

    A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara köztestületként többféle szolgáltatással járul hozzá, hogy tagjai minél gyorsabban és költséghatékonyabban tudják teljesíteni jogszabályi kötelezettségeiket, pályázati vállalásaikat. Emellett a tudatos gazdálkodást is segíti azzal, hogy 2019-től talaj-, a tavalyi évtől pedig növényminták elemzését is elvégzi.

  • Már lehet spárga- és gyógynövény-ültetvény telepítésre pályázni

    A Nébih szakemberei összegyűjtötték az ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatásra megjelent Széchenyi 2020 pályázat benyújtásához a spárga- és gyógynövény szaporítóanyagokról és igazolásokról szóló legfontosabb tudnivalókat, a teljesség igénye nélkül.

  • Új fejezet kezdődik a „juh és kecskehús” ágazatban

    Hivatalosan is elismert szakmaközi szervezetté vált a „juh és kecskehús” ágazatban a Juh és Kecske Ágazatért Egyesület. Az erről szóló dokumentumot június 16-án adta át az agrártárca helyettes államtitkára, Tarpataki Tamás az Egyesület elnökének dr. Mezőszentgyörgyi Dávidnak.

Címkék

Legtöbbet megtekintett