Keressen minket

Hírek

Befejeződött Ramus Haradinaj kihallgatása

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Élt a hallgatás jogával és egy szót sem szólt Ramus Haradinaj volt koszovói miniszterelnök Hágában, a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság előtt.

A politikust gyanúsítottként idézte be az intézmény, Haradinaj pedig emiatt a múlt héten lemondott tisztségéről. A média képviselőinek azt nyilatkozta, az ügyészség tanácsát megfogadva nem szólt egy szót sem. Mint mondta, továbbra sem érti miért idézték be.

– Eleget tettem kötelezettségemnek, megjelentem a bíróságon, most pedig visszatérek Koszovóba és a többi kollégámhoz hasonlóan folytatom a munkát a polgárok szolgálatában  – nyilatkozta Haradinaj az őt kísérő újságírók csoportjának.

– A szerb könnyek nem találnak vigasztalásra – ezekkel a szavakkal reagált Aleksandar Vučić szerb államfő a hírre, miszerint véget ért Ramus Haradinaj kihallgatása és röpke egy óra után már ki is léphetett a bíróság épületéből.

– Szerbiának eddig sem szolgáltatott senki igazságot, úgy tűnik továbbra is egyedül kell kiharcolnunk magunknak egy jobb, szebb jövőt – értékelte Aleksandar Vučić.

Forrás/Fotó: Magyar Szó

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • A legújabb tárolási módszerek

    A koronavírus-járvány miatt fölértékelődött az élelmiszerbiztonság, aminek egyik fontos tényezője a megfelelő tárolás. Számos módszert dolgoztak ki a gyümölcsök minél hosszabb eltartására, a szabályozott légterű hűtőtárolás az 1950-es évek óta bevált gyakorlat.

  • Még a hollandokat is megelőzik: a legjobb finn termelők 200 kilónál is több uborkát szednek

    Meglepetéssel olvasták a finn kígyóuborka-termesztők, hogy a FAO statisztikája szerint a kígyóuborkát termesztő országok termésátlag szerinti rangsorát Hollandia vezeti négyzetméterenként 68,38 kilogrammal. Finnországban ugyanis nem ritka az éves 200 kilogrammos hozam, így 2019-ben 93,8 kilogramm volt az országos termésátlag, tavaly pedig valószínűleg meghaladta a 100 kilogrammot.

  • Intelligens metszőrobot

    A szórványgyümölcsösök Közép-Európában a fajokban leggazdagabb biotópok közé tartoznak. Az állományok nagy részét azonban a pusztulás fenyegeti, mivel az idős, beteg fák fenntartása épp hogy gazdaságos, a gyümölcsösök túlnyomó többségét nem, vagy nem megfelelően ápolják. Ennek eredményeképpen a fák megbetegszenek, elpusztulnak.

Címkék

Legtöbbet megtekintett