Keressen minket

Hírek

Beneda: a kormány komplex támogatást nyújt a családoknak

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Molnár László Újbuda alpolgármestere, Kemény Dénes, a Szülők Háza Alapítvány alapítója, Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért elnöke és Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár (b-j) az "Országjárásra indul a Mobil Szülők Háza a Szülők Háza mozgalom terjesztésére" című, a IV. Szülők Ünnepén tartott sajtótájékoztatón, a budapesti Bikás parkban 2019. június 1-jén. Fotó: MTI/Soós Lajos

A kormányzat a családpolitikai intézkedések keretében komplex támogatást nyújt a családoknak – jelentette ki a család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár szombaton Budapesten, amikor a Szülők ünnepe alkalmából országjáró körútra indult a Mobil Szülők Háza.

Ezt jól mutatja a július 1-től induló családvédelmi akcióterv, ami életkezdési, autóvásárlási és otthonteremtési támogatást egyaránt nyújt a fiatal családoknak – közölte Beneda Attila.

A Mobil Szülők Házát működtető Szülők Háza Alapítvány óriási segítséget nyújt azzal, hogy az ország számos pontjára eljuttatja a családtervezést segítő információkat – tette hozzá a politikus.

Hangsúlyozta, az alapítvány missziója annál is inkább fontos, mert a társadalom számára minden gyermek egyenlő, függetlenül attól, hogy hol születik. Az egész nemzet gyarapodik azzal, ha minden gyermek épségben és boldogságban nő fel – mondta a helyettes államtitkár.

Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy gyermeket nevelni életre szóló kaland és a magyar kormány családpolitikája sok segítséget nyújt ahhoz, hogy ezen a “kalandpályán” sikeresen végigmenjenek a családok.

A résztvevőket köszöntötte Kemény Dénes, a Szülők Háza Alapítvány alapítója is.

Bérczi Krisztina a Szülők Háza Alapítvány képviselője az MTI-nek elmondta, hogy az idén még öt további településre látogat el a Mobil Szülők Háza.

Egy-egy alkalommal, jellemzően helyi fesztiválok keretében a gyerekek számára zenés műsort, interaktív foglalkozást tartanak, a szülőket pedig életvezetési, családtervezési tanácsokkal látják el, tájékoztatják őket az igénybe vehető támogatásokról. A helyi családszervezetekkel is felveszik a kapcsolatot és a különböző helyszíneken bemutatkozási lehetőséget biztosítanak számukra – közölte Bérczi Krisztina.

Forrás: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Az első karbonsemleges paradicsom

    Az Azura francia-marokkói vegyesvállalat közzétette fenntartható fejlődésről szóló jelentését. Ebben nem más szerepel, mint hogy a csoport egyebek közt szén-dioxid-semleges paradicsommal lép a piacra. Azt tervezik, hogy a vállalás népszerűsítésére erős kommunikációs kampányt indítanak. Márciustól a kereskedelembe kerülő összes terméken feltüntetik az erre utaló logót.

  • Karantén károsítók a szőlőben, avagy mit is jelent a növényegészségügyi zárlat

    Az elmúlt évtizedben már megismerkedhettünk a növény­egészségügyi zárlat fogalmával, ennek lényegét nagyjából minden szakmabeli ismeri. A köznapibb kifejezések, például a „borvidék zárlata” azonban számos tévhitnek, rémhírnek adtak táptalajt, így nem árt, ha egy szakfolyóirat hasábjain újra tisztázzuk, mit jelent a bejelentési kötelezettség és a hatósági zárlat.

  • Széllel szemben

    Fa Nándor nevét akkor ismerte meg egész Magyarország, mikor 1985 szeptemberétől 1987 szeptemberéig körbehajózta a Földet Gál József barátjával, saját építésű kis vitorlásukon, a Szent Jupáton.

Címkék

Legtöbbet megtekintett