Keressen minket

Hírek

Egészségügyi együttműködés Kínával

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Fotó: EMMI

Egészségipari és szakmai együttműködési lehetőségekről tárgyalt Kínában 2019. augusztus 20-28. között Szigeti Szabolcs, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára, illetve részt vett a 2. Kínai (Gansu tartománybeli) Hagyományos Kínai Gyógyászati Ipari Kiállításon.

A rendezvényen Magyarország díszvendégként kiemelt figyelmet kapott és külön pavilonnal is szerepelt. A rendezvényen Szigeti Szabolcs, az EMMI helyettes államtitkára megnyitó beszédet tartott.

Kína különösen nagy hangsúlyt fektet a hagyományos kínai gyógyászat (TCM) – mint a kínai országimázst erősítő kulturális termék – külföldi népszerűsítésére. A látogatás során a többek között kardiológus, onkológus, tüdőgyógyász szakemberekből álló magyar delegáció megismerkedett a hagyományos kínai gyógyászattal és feltérképezte annak magyarországi kapcsolódási lehetőségeit, illetve a kétoldalú kutatási együttműködéseket.

A hazai küldöttség emellett megtekintette a kínai Gansu Tartományi TCM Kórházat és Longxi Megye 3. Népi Kórházának TCM Központját is, illetve egy egészségipari pilot zónát is meglátogatott Hainan szigetén.

Forrás: EMMI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget

Címkék

Legtöbbet megtekintett