Keressen minket

Hírek

Egészségügyi együttműködés Kínával

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Fotó: EMMI

Egészségipari és szakmai együttműködési lehetőségekről tárgyalt Kínában 2019. augusztus 20-28. között Szigeti Szabolcs, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára, illetve részt vett a 2. Kínai (Gansu tartománybeli) Hagyományos Kínai Gyógyászati Ipari Kiállításon.

A rendezvényen Magyarország díszvendégként kiemelt figyelmet kapott és külön pavilonnal is szerepelt. A rendezvényen Szigeti Szabolcs, az EMMI helyettes államtitkára megnyitó beszédet tartott.

Kína különösen nagy hangsúlyt fektet a hagyományos kínai gyógyászat (TCM) – mint a kínai országimázst erősítő kulturális termék – külföldi népszerűsítésére. A látogatás során a többek között kardiológus, onkológus, tüdőgyógyász szakemberekből álló magyar delegáció megismerkedett a hagyományos kínai gyógyászattal és feltérképezte annak magyarországi kapcsolódási lehetőségeit, illetve a kétoldalú kutatási együttműködéseket.

A hazai küldöttség emellett megtekintette a kínai Gansu Tartományi TCM Kórházat és Longxi Megye 3. Népi Kórházának TCM Központját is, illetve egy egészségipari pilot zónát is meglátogatott Hainan szigetén.

Forrás: EMMI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Állattenyésztés: A jó minőségű árut elviszik

    A limousin fajta egyik kiváló hazai törzstenyészete a balaton­almádi székhelyű IMÁR Bt.-nél található.

  • Kúszónövények: a sebesség is számít

    A növények különböző funkciókat is elláthatnak a kertünkben: a szobai szőnyeg kinti megfelelője a pázsit, a térelválasztó falaknak a sövények felelnek meg, a futónövények kusza szövedékei pedig szabadtéri függönyökként funkcionálnak. Utóbbiakkal jól eltakarhatók olyan dolgok, melyeket nem szeretnénk hogy szem előtt legyenek…

  • Értékek nyomában

    Otthonosan mozog a kézműves mesterségek sokszínű hagyományaiban Ament Éva grafikus, népi bútorfestő. Alkotásaiban nemcsak másolja, de szellemükhöz, motívumvilágukhoz hűen újrateremti a tradicionális munkákat. A jellegzetes használati tárgyak, kelengyeládák, kisbútorok mellett magyarországi templomok gyönyörű mennyezetkazettái viselik a keze nyomát, a megmentett, újjáálmodott örökség jeleként.

Címkék

Legtöbbet megtekintett