Keressen minket

Hírek

Egészségügyi együttműködés Kínával

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Fotó: EMMI

Egészségipari és szakmai együttműködési lehetőségekről tárgyalt Kínában 2019. augusztus 20-28. között Szigeti Szabolcs, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára, illetve részt vett a 2. Kínai (Gansu tartománybeli) Hagyományos Kínai Gyógyászati Ipari Kiállításon.

A rendezvényen Magyarország díszvendégként kiemelt figyelmet kapott és külön pavilonnal is szerepelt. A rendezvényen Szigeti Szabolcs, az EMMI helyettes államtitkára megnyitó beszédet tartott.

Kína különösen nagy hangsúlyt fektet a hagyományos kínai gyógyászat (TCM) – mint a kínai országimázst erősítő kulturális termék – külföldi népszerűsítésére. A látogatás során a többek között kardiológus, onkológus, tüdőgyógyász szakemberekből álló magyar delegáció megismerkedett a hagyományos kínai gyógyászattal és feltérképezte annak magyarországi kapcsolódási lehetőségeit, illetve a kétoldalú kutatási együttműködéseket.

A hazai küldöttség emellett megtekintette a kínai Gansu Tartományi TCM Kórházat és Longxi Megye 3. Népi Kórházának TCM Központját is, illetve egy egészségipari pilot zónát is meglátogatott Hainan szigetén.

Forrás: EMMI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Az akácméz mindent visz

    Ha az akác jól fizet, akkor a méhésznek nem lehet rossz szezonja. Ez a régi igazság látszik beigazolódni idén is, holott még csak a nyár közepén tartunk. És arra is emlékszünk, hogy a tavaszi indulás nem volt túl biztató.

  • Az idő bizonyított: jó döntés volt

    Tíz évvel ezelőtt a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) egyik tárgyalójában dr. Seregi János döntése nyomán megalakult a 22 állami erdőgazdaság közös magazinja. Miért éppen az MFB-nél? – kérdezhetik sokan. Azért, mert akkor az erdőgazdaságok felügyelete az MFB Agrár- és Zöldbank Igazgatóságához tartozott, melynek ügyvezető igazgatója dr. Seregi János volt.

  • Virágbemutató a Gyöngyösi sétányon

    Immár 19. alkalommal rendezte meg Budapest 13. kerületének önkormányzata a Gyöngyösi sétányon az egynyárivirág-bemutatót és kertbarát sétát. A sétányon idén is több ezer tő egynyári virágot ültettek ki.

Címkék

Legtöbbet megtekintett