Keressen minket

Életmód

Egy nagyváradi lány bűvölheti el a Bécsi Operabál vendégeit

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Nagy Gréti sikeres divattervezőként valósítja meg mások álmait. Bár Budapesten él, akkor a legboldogabb, ha hazautazhat Nagyváradra, a szülői házba.
‘, ‘

Nagy Gréti sikeres divattervezőként valósítja meg mások álmait. Bár Budapesten él, akkor a legboldogabb, ha hazautazhat Nagyváradra, a szülői házba.

A keringők fővárosaként is emlegetett Bécsben évente több, mint négyszáz bált tartanak. Ezek közül a leghíresebb a február végi, legendás Bécsi Operabál, ahol a fellépők között világsztárok is szerepelnek. A híres társasági eseményen egyre több magyar bálozó is található. Idén köztük lesz a nagyváradi születésű, Budapesten élő ismert modell és divattervező, Nagy Gréti is, aki természetesen saját készítésű ruhakölteményében felszabadultan keringőzve bűvöli majd el a vendégsereget.


Fotó: Nagy Gréti divattervező ruhakölteményei

„Az egész hat éve kezdődött, mikor a legjobb barátnőm meghívott az esküvőjére, de nem volt olyan ruhám, amit erre az alkalomra felvehettem volna – emlékezett Gréti. – Mivel nem volt pénzem méregdrága öltözékre, leültem az asztalom elé, és két napon át csak rajzolgattam, mire megtaláltam a megfelelő stílust. Ezután megkértem az aranykezű varrónő ismerősömet, Terit – akivel a mai napig együtt dolgozom -, hogy segítsen elkészíteni az esküvőre a ruhámat.”

Amikor Nagy Grétin a barátnői az esküvőn meglátták, milyen vörös ruhakölteményben érkezik, azonnal körbefogták és hosszasan kérlelték, hogy ugyanolyat készítsen nekik is. Azóta nincs megállás. A nagyváradi modellt mindig érdekelte a divattervezés, ezért habozás nélkül belevágott a munkába. Megvette az anyagot, és Terivel együtt nekiláttak a szabás-varrásnak. Aztán a báli ruháktól a koktélruháig sorra jöttek az újabb és újabb ötletek, egy idő után már nemcsak a barátai köréből keresték meg az ügyfelek. Mára már ott tartunk, hogy egy milánói butik is Gréti állandó megrendelői közé tartozik. De a hazai sztárok is előszeretettel vásárolnak tőle ruhakölteményeket.

„Budapest egy gyönyörű, csillogó világváros, szeretek ott élni és dolgozni. De akkor vagyok a legboldogabb, ha hazautazom Nagyváradra, a szülői házba, ahol a húgommal, anyával és apával hajnalig beszélgetünk – meséli Gréti.

Virág Márton

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Már indul az idény

    A kiskertekben még jó ideig a téli hideg az úr, a kertművelők számára viszont már megkezdődik a szezon. Az új esztendőben tiszta lappal és reményteljes várakozással foghatunk neki a termesztésnek. Sorra vesszük azokat a biokertben alkalmazható fogásokat, amelyekkel megalapozhatjuk az egész éves vegyszermentes házikerti termesztést.

  • Kulcs a hatékonyság

    A növénytermesztők lettek 2020 nyertesei: a gabonaárak ötéves csúcson vannak, akárcsak a fehérje- és olajos növényeké, hangzott el a Takarékbank január 25-ei sajtótájékoztatóján, ahol ismertetették a Takarék AgrárTrend Indexének negyedik negyedéves kimutatását. Az előző negyedévi 30,5-ről 31,8-re emelkedett az index értéke.

  • Így lesz hatékony az atkakezelés: kontroll, protokoll, b-terv (3. rész)

    Egy tavaszi atkakezelési protokoll: a használt és ismert szerek ismeretében mindenkinek magának kell létrehoznia atkakezelési protokollját. Ezúttal saját tavaszi protokollomat és ellenőrzési táblázatomat mutatom be a teljesség igénye nélkül, jelezve, hogy kizárólag olyan szert alkalmazzunk, melyet jól ismerünk.

Címkék

Legtöbbet megtekintett