Keressen minket

Életmód

Egy nagyváradi lány bűvölheti el a Bécsi Operabál vendégeit

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Nagy Gréti sikeres divattervezőként valósítja meg mások álmait. Bár Budapesten él, akkor a legboldogabb, ha hazautazhat Nagyváradra, a szülői házba.
‘, ‘

Nagy Gréti sikeres divattervezőként valósítja meg mások álmait. Bár Budapesten él, akkor a legboldogabb, ha hazautazhat Nagyváradra, a szülői házba.

A keringők fővárosaként is emlegetett Bécsben évente több, mint négyszáz bált tartanak. Ezek közül a leghíresebb a február végi, legendás Bécsi Operabál, ahol a fellépők között világsztárok is szerepelnek. A híres társasági eseményen egyre több magyar bálozó is található. Idén köztük lesz a nagyváradi születésű, Budapesten élő ismert modell és divattervező, Nagy Gréti is, aki természetesen saját készítésű ruhakölteményében felszabadultan keringőzve bűvöli majd el a vendégsereget.


Fotó: Nagy Gréti divattervező ruhakölteményei

„Az egész hat éve kezdődött, mikor a legjobb barátnőm meghívott az esküvőjére, de nem volt olyan ruhám, amit erre az alkalomra felvehettem volna – emlékezett Gréti. – Mivel nem volt pénzem méregdrága öltözékre, leültem az asztalom elé, és két napon át csak rajzolgattam, mire megtaláltam a megfelelő stílust. Ezután megkértem az aranykezű varrónő ismerősömet, Terit – akivel a mai napig együtt dolgozom -, hogy segítsen elkészíteni az esküvőre a ruhámat.”

Amikor Nagy Grétin a barátnői az esküvőn meglátták, milyen vörös ruhakölteményben érkezik, azonnal körbefogták és hosszasan kérlelték, hogy ugyanolyat készítsen nekik is. Azóta nincs megállás. A nagyváradi modellt mindig érdekelte a divattervezés, ezért habozás nélkül belevágott a munkába. Megvette az anyagot, és Terivel együtt nekiláttak a szabás-varrásnak. Aztán a báli ruháktól a koktélruháig sorra jöttek az újabb és újabb ötletek, egy idő után már nemcsak a barátai köréből keresték meg az ügyfelek. Mára már ott tartunk, hogy egy milánói butik is Gréti állandó megrendelői közé tartozik. De a hazai sztárok is előszeretettel vásárolnak tőle ruhakölteményeket.

„Budapest egy gyönyörű, csillogó világváros, szeretek ott élni és dolgozni. De akkor vagyok a legboldogabb, ha hazautazom Nagyváradra, a szülői házba, ahol a húgommal, anyával és apával hajnalig beszélgetünk – meséli Gréti.

Virág Márton

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Nemzetközi borturisztikai díjat nyert a Taste Hungary

    Nemzetközi díjat nyert a magyar borok kóstoltatásával és nemzetközi megismertetésével több mint egy évtizede foglalkozó Taste Hungary csapata, a céget többek között a közösségi média innovatív használatáért jutalmazta az angol The Drinks Business magazin - közölte a társaság. A hagyományos London Wine Fair helyett a díjátadót idén a járványhelyzet miatt online rendezték Londonban.

  • A hűtési technológiákról tart szakmai programot a NAK

    A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a „TANULJUNK EGYÜTT!” című programsorozat keretében ingyenes szakmai eseményt rendez, amelyen az iparág szereplői megismerhetik, hogyan javítható a termékek minősége a vákuumtechnika segítségével.

  • Díjat nyert a közös odafigyelés

    Átadták a 2020. évi LIFE-díjakat, melyet idén az éghajlatvédelmi kategóriában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) FIRELIFE erdőtűz-megelőzési projektje érdemelt ki. A program jutalmazásával az unió elismerte azt a példaértékű, nagymértékben összefogáson alapuló munkát, amit a magyar lakosság és szakemberek az erdőtüzek visszaszorítása érdekében tettek.

Címkék

Legtöbbet megtekintett