Keressen minket

Hírek

Együttműködési megállapodást kötött a magyar és a koreai közlekedési intézet

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b3) és O Dzse Hak, a Koreai Közlekedési Intézet (KOTI) elnöke (j2) megbeszélést folytat a KTI és a koreai nagykövetség Smart Mobility for Smart City Seminar című konferenciáján a Budapest Music Centerben 2019. május 27-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

A járműipar és az elektromobilitás területére kiterjedő tudományos együttműködési megállapodást kötött a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) és a Koreai Közlekedési Intézet (KOTI) hétfőn Budapesten.

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter a KTI és a koreai nagykövetség által rendezett “Smart Mobility for Smart City” elnevezésű konferencián felidézte: Magyarország és a Koreai Köztársaság idén ünnepli a diplomáciai kapcsolatok felvételének 30. évfordulóját. A két ország kapcsolatait a tanácskozáson aláírt megállapodás tovább fejleszti: a magyar és a koreai közlekedési intézet a járműipar, az elektromobilitás, és az okosvárosok kérdéseiben dolgozik majd együtt – mondta.

Csö Kju Szik, a Koreai Köztársaság nagykövete azt emelte ki, hogy Korea és Magyarország támogatja egymást a smart mobility jövőjét tekintve. Az együttműködésnek ez az új területe megerősíti a kétoldalú kapcsolatokat a következő harminc évben, Korea és Magyarország egymás legjobb partnere lesz a 4. ipari forradalomban – tette hozzá.

Forrás: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Változatos levéltetvek

    A szúró-szívó szájszervvel rendelkező levéltetvek minden évben tetemes kárt okoznak a gyümölcsfák leveleinek, fiatal hajtásainak szívogatásával. A megtámadott levelek összesodródnak, torzulnak, elszíneződhetnek, és már a nyár elején lehullanak. Az új levelek lassabban képződnek, ami a hajtások növekedésének leállásához is vezethet.

  • Afrikai sertéspestis elleni vakcinát tesztelnek

    Az afrikai sertéspestis elleni új vakcina klinikai tesztelése zajlik a Fülöp szigeteken, ahol nagy méreteket öltött a járvány.

  • Méregtelenítő kúrák - használ vagy inkább árt a testünknek?

    A méregtelenítő kúrák célja a szervezet méregtelenítése a mérgező anyagoktól, népszerűek az egészségük javításában érdekelt emberek körében. De vajon ezek hasznosak vagy inkább károsak?

Címkék

Legtöbbet megtekintett