Keressen minket

Hírek

Együttműködési megállapodást kötött a magyar és a koreai közlekedési intézet

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b3) és O Dzse Hak, a Koreai Közlekedési Intézet (KOTI) elnöke (j2) megbeszélést folytat a KTI és a koreai nagykövetség Smart Mobility for Smart City Seminar című konferenciáján a Budapest Music Centerben 2019. május 27-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

A járműipar és az elektromobilitás területére kiterjedő tudományos együttműködési megállapodást kötött a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) és a Koreai Közlekedési Intézet (KOTI) hétfőn Budapesten.

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter a KTI és a koreai nagykövetség által rendezett “Smart Mobility for Smart City” elnevezésű konferencián felidézte: Magyarország és a Koreai Köztársaság idén ünnepli a diplomáciai kapcsolatok felvételének 30. évfordulóját. A két ország kapcsolatait a tanácskozáson aláírt megállapodás tovább fejleszti: a magyar és a koreai közlekedési intézet a járműipar, az elektromobilitás, és az okosvárosok kérdéseiben dolgozik majd együtt – mondta.

Csö Kju Szik, a Koreai Köztársaság nagykövete azt emelte ki, hogy Korea és Magyarország támogatja egymást a smart mobility jövőjét tekintve. Az együttműködésnek ez az új területe megerősíti a kétoldalú kapcsolatokat a következő harminc évben, Korea és Magyarország egymás legjobb partnere lesz a 4. ipari forradalomban – tette hozzá.

Forrás: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • A klímavészhelyzet kertjei

    Tervezői munkám, kertészkedésem közben szerzett tapasztalataim, a szakmai továbbképzések és beszélgetések lassacskán meggyőztek arról, hogy klímavészhelyzet küszöbén állunk. Nem mondhatom, hogy lelkileg könnyű volt szembesülni a probléma súlyával, hiszen vélhetően az emberiség eddigi legnagyobb próbatétele vár ránk, de örülök, hogy megtörtént, hiszen felismerés nélkül nincs cselekvés.

  • Alkotói természet, természetben alkotás

    Erdei barangolásaink során sokszor találkozunk épített erdei létesítményekkel. Arra azonban kevesen gondolnak, mennyi szakismeret szükséges ahhoz, hogy ezeket az építményeket erdei környezetbe ágyazzuk, és ott üzemeltessük. Minden munkában visszatükröződik a tervező egyedi látásmódja is.

  • Benyújtotta a Kormány az új bortörvényt az Országgyűlésnek

    Az Agrárminisztérium a szőlő-bor ágazat átlátható szabályozási rendszerének kialakítása, a fenntartható működésének elősegítése, valamint fejlesztésének megalapozása érdekében kedd este benyújtotta a szőlészetről és borászatról szóló törvényjavaslatát.

Címkék

Legtöbbet megtekintett