Keressen minket

Hírek

Eurázsiai üzleti lehetőségekhez juthatnak a magyar vállalkozások

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Magyarország egyre jobb befektetési környezetet kínál a folyamatosan csökkenő közterhek, az Európai Unió legalacsonyabb társasági adója, a szakképzett munkaerő és az uniós átlag mintegy háromszorosát kitevő gazdasági növekedése révén – jelentette ki Varga Mihály Andrej Belijaninovval, az Eurázsiai Fejlesztési Bank elnökével folytatott tárgyalásán.


Fotó: PM

A pénzügyminiszter hozzátette: szakértelmüknek és technológiájuknak köszönhetően a magyar cégeknek számos területen lehetőségeket kínálnak az eurázsiai piacok.

Az Eurázsiai Fejlesztési Bank komoly lehetőségeket lát a közép-kelet-európai térségben – emelte ki Varga Mihály megemlítve, hogy hazánk és az eurázsiai térség pénzügyi és kereskedelmi kapcsolatainak jó alapot ad a magyar gazdaság európai összehasonlításban is kiemelkedő teljesítménye, a folyamatosan növekvő belső fogyasztás és a 25 százalék körüli beruházási ráta. Mint mondta: a bankkal való együttműködés révén a magyar cégek is lehetőségekhez juthatnak, egyebek mellett a vízgazdálkodás, a közlekedési- és információs technológia, a gyógyszer- és egészségipar, a mezőgazdasági technológiák, továbbá az élelmiszer- és járműipar területén számítanak a magyar vállalkozások tudására az eurázsiai térségben.

A 2006-ban alapított Eurázsiai Fejlesztési Bank legfőbb célja, hogy elősegítse térség országainak gazdasági, pénzügyi integrációját, illetve fenntartható gazdasági növekedését magán és állami fejlesztések hosszú lejáratú finanszírozásával.

Forrás: Pénzügyminisztérium

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Törpe görögdinnye üvegházban?

    Egy belgiumi paradicsomtermesztő üvegházban érdekes ötlettel álltak elő: görögdinnyét kezdtek termeszteni hidropóniás technológiával.

  • Elvesznek a marhák alkalmazkodásához szükséges genetikai információk

    A szarvasmarhákat vizsgálva amerikai kutatók bizonyítékokat találtak rá, hogy a különböző környezeti tényezőkhöz való alkalmazkodóképességüket vesztik el a jószágok. Ennek oka, hogy az állattartók számára nem áll rendelkezésre a tenyésztésnél hasznos genetikai információ, melyből kiderülhet, képes-e például a nagy tengerszint feletti magassághoz alkalmazkodni egy adott jószág.

  • Népszerű réspiaci termék - Cukkinivirág

    A cukkinivirág remek hiánypótló termék, fogalmazott Claudio Peiro­ne, az olaszországi Villanova Mon­dovìban (Cuneo megye) működő családi vállalkozás vezetője. A száz éve alapított családi vállalkozás elsősorban alma és körte termesztésére szakosodott, de nyaranta cuk­kinivirágot is értékesítenek.

Címkék

Legtöbbet megtekintett