Keressen minket

Hírek

Eurázsiai üzleti lehetőségekhez juthatnak a magyar vállalkozások

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Magyarország egyre jobb befektetési környezetet kínál a folyamatosan csökkenő közterhek, az Európai Unió legalacsonyabb társasági adója, a szakképzett munkaerő és az uniós átlag mintegy háromszorosát kitevő gazdasági növekedése révén – jelentette ki Varga Mihály Andrej Belijaninovval, az Eurázsiai Fejlesztési Bank elnökével folytatott tárgyalásán.


Fotó: PM

A pénzügyminiszter hozzátette: szakértelmüknek és technológiájuknak köszönhetően a magyar cégeknek számos területen lehetőségeket kínálnak az eurázsiai piacok.

Az Eurázsiai Fejlesztési Bank komoly lehetőségeket lát a közép-kelet-európai térségben – emelte ki Varga Mihály megemlítve, hogy hazánk és az eurázsiai térség pénzügyi és kereskedelmi kapcsolatainak jó alapot ad a magyar gazdaság európai összehasonlításban is kiemelkedő teljesítménye, a folyamatosan növekvő belső fogyasztás és a 25 százalék körüli beruházási ráta. Mint mondta: a bankkal való együttműködés révén a magyar cégek is lehetőségekhez juthatnak, egyebek mellett a vízgazdálkodás, a közlekedési- és információs technológia, a gyógyszer- és egészségipar, a mezőgazdasági technológiák, továbbá az élelmiszer- és járműipar területén számítanak a magyar vállalkozások tudására az eurázsiai térségben.

A 2006-ban alapított Eurázsiai Fejlesztési Bank legfőbb célja, hogy elősegítse térség országainak gazdasági, pénzügyi integrációját, illetve fenntartható gazdasági növekedését magán és állami fejlesztések hosszú lejáratú finanszírozásával.

Forrás: Pénzügyminisztérium

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Fiatal gazda - angus marhák, bio kömény és egy füstölgő puskacső

    Le sem tagadhatná, hogy ízig-vérig a vidék gyermeke. Somogyország változatos természeti adottságait élvezi, amelyek sokszor bizony megpróbáltatások elé állítják e fiatal hölgyet. Na, nem mintha elmenekülne előlük, sőt keresi a kihívásokat. Első ránézésre is szembetűnik, nem mindennapos gazdával van dolgunk; és ezt csak tetézi kitartása, amit az élet különböző területein már többször bizonyított.

  • A nagy dilemma: milyen portrét hozzon magáról a Mikulás

    A portré természetesen csokiból készüljön, de milyenből? Gyakorló anyukaként én magam általában nagyság és esztétikum alapján döntök a csokimikulásról, de a szülői munkaközösség tagjaként minden évben rájövök, hogy rosszul csinálom. Mert igenis számos szempont van, amit figyelembe kell(ene) venni.

  • Döntéstámogató rendszerek az állattartásban

    Manapság a nagy cégek leginkább az SAP vállalatirányítási rendszert használják a cég folyamatainak ellenőrzésre. Összességében világszerte 12 millió felhasználó alkalmaz SAP-rendszert, amely az ügyviteli megoldások területén kimagasló szám. Azonban a NAK TechLab programjában számos olyan startup „kerül elő”, amely előbb-utóbb akár komoly konkurenciája is lehet az SAP-nak.

Címkék

Legtöbbet megtekintett