Keressen minket

Hírek

Eurázsiai üzleti lehetőségekhez juthatnak a magyar vállalkozások

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Magyarország egyre jobb befektetési környezetet kínál a folyamatosan csökkenő közterhek, az Európai Unió legalacsonyabb társasági adója, a szakképzett munkaerő és az uniós átlag mintegy háromszorosát kitevő gazdasági növekedése révén – jelentette ki Varga Mihály Andrej Belijaninovval, az Eurázsiai Fejlesztési Bank elnökével folytatott tárgyalásán.


Fotó: PM

A pénzügyminiszter hozzátette: szakértelmüknek és technológiájuknak köszönhetően a magyar cégeknek számos területen lehetőségeket kínálnak az eurázsiai piacok.

Az Eurázsiai Fejlesztési Bank komoly lehetőségeket lát a közép-kelet-európai térségben – emelte ki Varga Mihály megemlítve, hogy hazánk és az eurázsiai térség pénzügyi és kereskedelmi kapcsolatainak jó alapot ad a magyar gazdaság európai összehasonlításban is kiemelkedő teljesítménye, a folyamatosan növekvő belső fogyasztás és a 25 százalék körüli beruházási ráta. Mint mondta: a bankkal való együttműködés révén a magyar cégek is lehetőségekhez juthatnak, egyebek mellett a vízgazdálkodás, a közlekedési- és információs technológia, a gyógyszer- és egészségipar, a mezőgazdasági technológiák, továbbá az élelmiszer- és járműipar területén számítanak a magyar vállalkozások tudására az eurázsiai térségben.

A 2006-ban alapított Eurázsiai Fejlesztési Bank legfőbb célja, hogy elősegítse térség országainak gazdasági, pénzügyi integrációját, illetve fenntartható gazdasági növekedését magán és állami fejlesztések hosszú lejáratú finanszírozásával.

Forrás: Pénzügyminisztérium

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Szalonkavarázs

    A friss tavaszi szellőben már hallani az erdő ásítását. Ahogy téli álomból való lassú ébredését követve nagyot nyújtózik, rügyei apránként kipattannak, majd leveti magáról cúg rakta dunyháját, hogy ismét fellélegezhessen. De az alkonyattal, ha rövid időre is, elteszik magukat másnapra a berek lakói, csak az erdő királynője járja cvikkekben táncát fiatalosok felett, az esthajnali szürkületben.

  • Emberrablók keserítik meg a nigériai gazdák életét

    Emberrablók törtek be egy délnyugat-nigériai baromfitelepre, ahonnan elhurcolták többek között a gazdaság tulajdonosának fiát, Ayodeji Emmanuelt is. A 24 éves férfi elengedéséért cserébe 100 millió nairát, azaz mintegy 77 millió forintot követelnek.

  • Harmincezer gyertyánnal ültették be az épületet

    Több mint 30.000 gyertyánnal ültették be a Düsseldorf központjában, a jól ismert Königsallee közelében található üzlet-, és irodaházként működő Kö-Bogen II épületegyüttes homlokzatát és tetőterét. A város zöld szíveként jellemzett új Kö-Bogen II projekt fő célja, hogy példát mutasson: így is lehet küzdeni az éghajlatváltozás ellen.

Címkék

Legtöbbet megtekintett