Keressen minket

Hírek

Európai szellemben Vajdaságért

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A 2018. év Legeurópaiabb díját a politika kategóriájában Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke, illetve a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke vehette át tegnap.


Fotó:Pásztor István egyebek közt a szerb–magyar kormányközi kapcsolatok ápolásáért érdemelte ki a díjat (Ótos András felvétele)

Mint azt az Első Európai Ház civil szervezet által adományozott díj átvétele után Pásztor kiemelte, bár minden díjat egy embernek adományozzák, ő mégis úgy gondolja, hogy ez a díj mögött nagyon sok ember teljesítménye van, így köszönetet mondott mindazoknak, aki az elmúlt több évtizedben támogatták őt, együttműködő partnerei voltak, akivel szót tudott érteni, mert mint hangsúlyozta, ezek az elemek viszik előrébb az embert.

Az Európai est Belgrádban – Az év legeurópaiabbja elnevezésű rendezvény alapötlete, hogy ünnepélyes keretek között mutasson rá az eurointegráció folyamatának legfontosabb alaposzlopaira: a politikára, a gazdaságra, a kultúrára és a vállalkozói szellemre. A díjak kiosztásával olyan személyeket tüntetnek ki, akik az adott időszakban hozzájárultak ahhoz, hogy Szerbia és Európa közelebb kerüljenek egymáshoz.

A díj létrehozása óta, vagyis 2000 óta a politikai, a kulturális és a gazdasági élet számos elismert személyiségei, a diplomácia, a civil szervezetek és a média képviselői kapták már meg a Legeurópaiabb díjat.

Több kategóriában osztották ki ezúttal is az elismeréseket, a politika, a gazdaság, a fejlődést támogató projektum, a vállalkozás és a hazánkban (Szerbia,- a szerk. megjegyzése)tevékenykedő külföldi állampolgár kategóriájában.

Pásztor István a díjazottak nevében mondott köszönetet. Kiemelte, ez az európai értékek megvalósítása és megvalósulása terén elért eredményekért járó díj. Az európaiság ötlete ma már elcsépelt kifejezéssé vált, ettől függetlenül fontos és örök érvényű, mégpedig a társadalom jobbítási szándéka miatt. Így az Európához való közeledés nem Európáról szól elsősorban, hanem Szerbiáról, illetve Vajdaságról, az ő esetében pedig a vajdasági magyar közösségről is.

Forrás: Magyar Szó

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Halottak napjára készülve - A sírok növényei

    Most még októbert írunk, ám ha a november eleji kegyeleti ünnepre sírbeültetéssel készülnénk, annak most van itt az ideje... A sírkertészet egy külön ága a kertépítésnek, mivel ide elég speciális növény-összeállítás kell. Tág tűrésű, szárazságtűrő, kevés gondozást igénylő, gyomelnyomó fajok alkalmasak sírok beültetésére, melyek lehetőleg az év minél nagyobb részében díszítőértékkel bírjanak.

  • #ForestBiodiversity

    Lépjünk túl a közhelyeken és hallgassuk meg az erdészeket, értsük meg a tevékenységüket, tanuljunk a tapasztalataikból! Dióhéjban ez az új, #ForestBiodiversity elnevezésű figyelemfelkeltő kampány üzenete, amelyet hat, az európai erdészeti ágazatot képviselő egyesület indított Brüsszelben.

  • Rózsaszínű ananász - Termése lédúsabb és édesebb, mint a hagyományosé

    A Del Monte Fresh Produce N.A., Inc. új terméket vezetett be a piacon: az exkluzív, prémium kategóriás Pinkglow™ ananászt. A rózsaszín ananász egyedülálló a piacon, és az Egyesült Államokban október 12. óta kapható, de egyelőre csak online vásárolható meg, limitált mennyiségben.

Címkék

Legtöbbet megtekintett