Keressen minket

Hírek

Európai szellemben Vajdaságért

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A 2018. év Legeurópaiabb díját a politika kategóriájában Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke, illetve a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke vehette át tegnap.


Fotó:Pásztor István egyebek közt a szerb–magyar kormányközi kapcsolatok ápolásáért érdemelte ki a díjat (Ótos András felvétele)

Mint azt az Első Európai Ház civil szervezet által adományozott díj átvétele után Pásztor kiemelte, bár minden díjat egy embernek adományozzák, ő mégis úgy gondolja, hogy ez a díj mögött nagyon sok ember teljesítménye van, így köszönetet mondott mindazoknak, aki az elmúlt több évtizedben támogatták őt, együttműködő partnerei voltak, akivel szót tudott érteni, mert mint hangsúlyozta, ezek az elemek viszik előrébb az embert.

Az Európai est Belgrádban – Az év legeurópaiabbja elnevezésű rendezvény alapötlete, hogy ünnepélyes keretek között mutasson rá az eurointegráció folyamatának legfontosabb alaposzlopaira: a politikára, a gazdaságra, a kultúrára és a vállalkozói szellemre. A díjak kiosztásával olyan személyeket tüntetnek ki, akik az adott időszakban hozzájárultak ahhoz, hogy Szerbia és Európa közelebb kerüljenek egymáshoz.

A díj létrehozása óta, vagyis 2000 óta a politikai, a kulturális és a gazdasági élet számos elismert személyiségei, a diplomácia, a civil szervezetek és a média képviselői kapták már meg a Legeurópaiabb díjat.

Több kategóriában osztották ki ezúttal is az elismeréseket, a politika, a gazdaság, a fejlődést támogató projektum, a vállalkozás és a hazánkban (Szerbia,- a szerk. megjegyzése)tevékenykedő külföldi állampolgár kategóriájában.

Pásztor István a díjazottak nevében mondott köszönetet. Kiemelte, ez az európai értékek megvalósítása és megvalósulása terén elért eredményekért járó díj. Az európaiság ötlete ma már elcsépelt kifejezéssé vált, ettől függetlenül fontos és örök érvényű, mégpedig a társadalom jobbítási szándéka miatt. Így az Európához való közeledés nem Európáról szól elsősorban, hanem Szerbiáról, illetve Vajdaságról, az ő esetében pedig a vajdasági magyar közösségről is.

Forrás: Magyar Szó

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Hollandiában van a legtöbb vegetáriánus Európában

    Egyre népszerűbbek a húspótló készítmények világszerte, egy kutatás szerint a hollandok fogyasztják a legtöbb húspótlót Európában.

  • Életképes egyetemek, piacképes tudás: fókuszban a hallgatók

    Sokféle vélemény jelent meg a felsőoktatási modellváltásról, de azokat az összefüggéseket, amelyek rámutatnak, hogy nemcsak az egyetemek, hanem a hallgatók is profitálnak majd belőle, nem könnyű felismerni.

  • A jó takarmány titka

    2020 novemberében elkezdtek nőni a gabona- és kukoricaárak, és fél év múltán még mindig magasak, sokak szerint csillagászatian magasak – s ezzel persze a keveréktakarmány-árak is az egekben vannak. Azok a mezőgazdasági termelők, akik saját gazdaságuk állatainak termesztik a takarmánynövényeket, joggal gondolkodtak el.

Címkék

Legtöbbet megtekintett