Keressen minket

Hírek

Eximbank

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Javította azEximbank Zrt. hitelbesorolását a Standard and Poor’s hitelminősítő – közölte a Magyar Export-Import Bank (Eximbank) Zrt. a tőzsde honlapján hétfőn.

A hétfőn közzétett tájékoztatás szerint a Standard and Poor’s hitelminősítő február 15-én “BBB” mínuszról “BBB”-re emelte a Magyar Állam hitelbesorolását, stabil kilátással. A hitelminősítő javította emellett az állam rövid lejáratú devizaadósságát is “A-3” minősítésről “A-2” besorolásra.

A Standard and Poor’s március 1-jén megküldött végleges tájékoztatása alapján a hitelminősítő a Magyar Állam hitelbesorolásának javítását követően azEximbank hitelbesorolását is “BBB” mínuszról “BBB”-re javította, stabil kilátással.

A hitelminősítő ügynökség azEximbank rövid lejáratú devizaadósságát “A-3” minősítésről “A-2” besorolásra javította – közölték.

Forrás: MTI

Fotó/Illusztráció: Canva

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Hollandiában van a legtöbb vegetáriánus Európában

    Egyre népszerűbbek a húspótló készítmények világszerte, egy kutatás szerint a hollandok fogyasztják a legtöbb húspótlót Európában.

  • Életképes egyetemek, piacképes tudás: fókuszban a hallgatók

    Sokféle vélemény jelent meg a felsőoktatási modellváltásról, de azokat az összefüggéseket, amelyek rámutatnak, hogy nemcsak az egyetemek, hanem a hallgatók is profitálnak majd belőle, nem könnyű felismerni.

  • A jó takarmány titka

    2020 novemberében elkezdtek nőni a gabona- és kukoricaárak, és fél év múltán még mindig magasak, sokak szerint csillagászatian magasak – s ezzel persze a keveréktakarmány-árak is az egekben vannak. Azok a mezőgazdasági termelők, akik saját gazdaságuk állatainak termesztik a takarmánynövényeket, joggal gondolkodtak el.

Címkék

Legtöbbet megtekintett