Keressen minket

Hírek

Eximbank

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Javította azEximbank Zrt. hitelbesorolását a Standard and Poor’s hitelminősítő – közölte a Magyar Export-Import Bank (Eximbank) Zrt. a tőzsde honlapján hétfőn.

A hétfőn közzétett tájékoztatás szerint a Standard and Poor’s hitelminősítő február 15-én “BBB” mínuszról “BBB”-re emelte a Magyar Állam hitelbesorolását, stabil kilátással. A hitelminősítő javította emellett az állam rövid lejáratú devizaadósságát is “A-3” minősítésről “A-2” besorolásra.

A Standard and Poor’s március 1-jén megküldött végleges tájékoztatása alapján a hitelminősítő a Magyar Állam hitelbesorolásának javítását követően azEximbank hitelbesorolását is “BBB” mínuszról “BBB”-re javította, stabil kilátással.

A hitelminősítő ügynökség azEximbank rövid lejáratú devizaadósságát “A-3” minősítésről “A-2” besorolásra javította – közölték.

Forrás: MTI

Fotó/Illusztráció: Canva

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Németországban is engedélyezték az orvosi kannabisz értékesítését

    Néhány európai országban már megengedett a kannabisz gyógyá­szati célú forgalmazása. 2021 júniusától Németország is követi a példát, és elkezdi – egyelőre kizárólag gyógyszertárakban – az orvosi kannabisz értékesítését.

  • Viszik a pollenek

    Amerikai kutatók kapcsolatot találtak a COVID-19 fertőzési rátája és az országos allergiatérkép által tükrözött pollenkoncentráció között. Vizsgálatuk szerint minden egyes virágporszemcse vírusok százainak a szállítására képes, márpedig csak a fák köbméterenként akár 100 gramm pollent ereszthetnek a környezetükbe.

  • Napenergiával működő takarmányozó robot

    Közösen fejlesztett napenergiát hasznosító elektromos takarmányozó robotot a Lemmer Fullwood az osztrák Hetwin céggel.

Címkék

Legtöbbet megtekintett