Keressen minket

Kultúra

Ezer székely leány napja Csíkszeredában

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Az ezer székely leány napja a csíksomlyói hegynyeregben 2019. július 6-án. Fotó: MTI/Veres Nándor
Az esemény 1990-es újraindítása óta idén már harmincadik alkalommal gyűltek össze a hagyományőrzők a csíkszeredai Szabadság téren.

A műsor seregszemlével kezdődött. A székely falvak népviseletbe öltözött leányai és legényei népi játékok bemutatásával, körtánccal szórakoztatták az összesereglett közönséget.

Csíkszeredából együtt vonultak ki a csíksomlyói nyeregbe a megye különböző vidékeiről és a Székelyföld távolabbi tájairól sajátos népviseletükben érkező hagyományőrző csoportok.

A szentmisét követően a Hármashalom-Oltár színpadán mutatkoztak be. A rendezvény zárásaként díjazták azt a települést, amely a legtöbb résztvevővel képviseltette magát.

Forrás: Pannon RTV

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Méregtelenítő kúrák - használ vagy inkább árt a testünknek?

    A méregtelenítő kúrák célja a szervezet méregtelenítése a mérgező anyagoktól, népszerűek az egészségük javításában érdekelt emberek körében. De vajon ezek hasznosak vagy inkább károsak?

  • Ha sok az autó az erdőszélen

    A járványhelyzet az erdők gondozása, fenntartása terén is érezteti hatását. A fővárosban és az agglomerációban élő mintegy hárommillió ember számára természetes kikapcsolódást kínáló, Pilisi Parkerdő által kezelt erdők látogatottsága rekordot döntött 2020-ban. A helyzet több helyen hasonló az országban.

  • Baromfihús hiány az Egyesült Államokban

    Az amerikai piacon jelenleg gondot okoz a baromfihús iránti kereslet kielégítése. A csirkehúsos szendvicsek a vártnál jobban fogynak, de a hústermelők nem tudnak lépést tartani a megnövekedett igényekkel.

Címkék

Legtöbbet megtekintett