Keressen minket

Sport

FC Bayern München- 119 év

Avatar

Közzétéve

Dátum:

AzFC Bayern München(teljes nevén:Fußball-Club Bayern München eingetragener Verein)Németországlegsikeresebb labdarúgócsapata. A klubotFranz John alapította1900.február 27-énMünchenben, és ő lett a csapat első elnöke is.Sportegyesületként 251.000 taggal rendelkezik, így a második legnagyobb sportegyesület a világon.


Fotó:A Bayern München 1910-ben,Wikipédia

A csapat alapítását 1900 februárjában a berliniFranz Johnkezdeményezte. A müncheniMTV München 1879tornaklub futballistái be szerettek volna lépni aDélnémet Labdarúgó-szövetségkötelékébe. 1900. február 27-én azMTV München 1879egyesületi taggyűlést tartott aBäckerhöflétteremben, melyen az egyesület többi tagja nem járult hozzá aDélnémet Labdarúgó-szövetségbevaló belépéshez.

Franz Johnés a labdarúgók bejelentették, hogy kiválnak azMTV München 1879egyesületéből ésMünchenSchwabingen kerületében aGiselaétterembe siettek, és jegyzőkönyvbe véve fél kilences kezdettel ülést tartottak.

Franz Johnkét kérdést intézett a futballisták felé: „Mit akarunk?” „Szükség van egy új klub megalakítására?”.

A jelenlevők felbuzdulva megvitatták az alapuló egyesület alapvető kérdéseit. Fél tízre Männer, Nägele, Schmid, Karl, Wamsler, Ringler,Focke, Francke, Friedrich, Zoepffel,Pollacklabdarúgók és az első elnöknek megválasztottFranz Johnaláírták az alapító okiratot és megalakult a labdarúgó egyesületMünchner Fußballklub „Bayern”néven.

Forrás:Wikipédia

Ez a mű aCreative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0 Unported Licencfeltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Gombával a rák ellen

    Egy új tanulmány szerint napi 18 gramm gomba elfogyasztása csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát. Akik naponta megesznek két közepes méretű gombát, 45%-kal kisebb eséllyel lesznek rákos betegek, mint a gombát nem fogyasztók. Ez a Pennsylvaniai Egyetemen készült kutatás következtetése, amelyet az Advances in Nut­rition című cikkben publikáltak.

  • Mindig zsenge a karalábé

    Annak idején édesapámnak megengedték, hogy ne egye meg a karalábélevest, és gyerekkoromban én sem szerettem ezt a zöldséget. Azóta sok új fajta született, amelyek zsengék maradnak és kellemes ropogós állagúak, jóízűek, nyersen is jól fogyaszthatók. Érdemes a házikertben is termeszteni, május elejétől palántázható.

  • Hogyan segíthet a legeltető marhatartás a globális felmelegedés enyhítésében?

    Bizonyos elméletek szerint a szarvasmarhák szennyezik a légkört, mert emésztési folyamataik révén metánt bocsátanak ki. Azonban egy új megközelítés ezt az elméletet igyekszik megcáfolni, ugyanis a szarvasmarhák éppen, hogy segítenek a légköri széndioxid csökkentésében és a klímaváltozás enyhítésében.

Címkék

Legtöbbet megtekintett