Keressen minket

Sport

FC Bayern München- 119 év

Avatar

Közzétéve

Dátum:

AzFC Bayern München(teljes nevén:Fußball-Club Bayern München eingetragener Verein)Németországlegsikeresebb labdarúgócsapata. A klubotFranz John alapította1900.február 27-énMünchenben, és ő lett a csapat első elnöke is.Sportegyesületként 251.000 taggal rendelkezik, így a második legnagyobb sportegyesület a világon.


Fotó:A Bayern München 1910-ben,Wikipédia

A csapat alapítását 1900 februárjában a berliniFranz Johnkezdeményezte. A müncheniMTV München 1879tornaklub futballistái be szerettek volna lépni aDélnémet Labdarúgó-szövetségkötelékébe. 1900. február 27-én azMTV München 1879egyesületi taggyűlést tartott aBäckerhöflétteremben, melyen az egyesület többi tagja nem járult hozzá aDélnémet Labdarúgó-szövetségbevaló belépéshez.

Franz Johnés a labdarúgók bejelentették, hogy kiválnak azMTV München 1879egyesületéből ésMünchenSchwabingen kerületében aGiselaétterembe siettek, és jegyzőkönyvbe véve fél kilences kezdettel ülést tartottak.

Franz Johnkét kérdést intézett a futballisták felé: „Mit akarunk?” „Szükség van egy új klub megalakítására?”.

A jelenlevők felbuzdulva megvitatták az alapuló egyesület alapvető kérdéseit. Fél tízre Männer, Nägele, Schmid, Karl, Wamsler, Ringler,Focke, Francke, Friedrich, Zoepffel,Pollacklabdarúgók és az első elnöknek megválasztottFranz Johnaláírták az alapító okiratot és megalakult a labdarúgó egyesületMünchner Fußballklub „Bayern”néven.

Forrás:Wikipédia

Ez a mű aCreative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0 Unported Licencfeltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Kukorica - az utolsó reménysugár

    Kalászosokból az utóbbi évtized leggyengébb termését takarították be idén a kárpátaljai földművesek. Természetesen az egyes táblák vagy családi gazdaságok között jelentős eltérések voltak a hozamban, ám az idei év „eredményét” jellemzően már azok is elégedetten nyugtázzák, akiknek a mérlege nullát mutat a kiadások és a bevétel számbavétele után.

  • Miért vonzódnak a szúnyogok a vérhez?

    Egy amerikai tudóscsoport áttörést ért el egy szerrel, melynek a vegyülete hasonló a vérhez, ennek köszönhetően a szúnyogok számára roppant vonzó. A New York-i Rockefeller Egyetem tudósai génmanipulált nőstény szúnyogokat használtak a megfigyelés során annak érdekében, hogy megfigyeljék, melyik neuron lép működésbe, amikor a rovarok megízlelik a vért.

  • Látványos, cuki és finom - a gelloway marha

    Skócia délnyugati részén élő gallokról kapta a nevét, őse a vikingekkel érkezett e vidékre. Az egyik legősibb húsmarha fajta sötét színű, göndör, hód-bundához hasonló szőrzetű és szarvtalan, nagyszerűen alkalmazkodott a skót vidék zord éghajlatához. Magyarországra 1998-ban kerültek be az első tenyészüszők. Főként a fekete és az öves színváltozat terjedt el.

Címkék

Legtöbbet megtekintett