Keressen minket

Sport

FC Bayern München- 119 év

Avatar

Közzétéve

Dátum:

AzFC Bayern München(teljes nevén:Fußball-Club Bayern München eingetragener Verein)Németországlegsikeresebb labdarúgócsapata. A klubotFranz John alapította1900.február 27-énMünchenben, és ő lett a csapat első elnöke is.Sportegyesületként 251.000 taggal rendelkezik, így a második legnagyobb sportegyesület a világon.


Fotó:A Bayern München 1910-ben,Wikipédia

A csapat alapítását 1900 februárjában a berliniFranz Johnkezdeményezte. A müncheniMTV München 1879tornaklub futballistái be szerettek volna lépni aDélnémet Labdarúgó-szövetségkötelékébe. 1900. február 27-én azMTV München 1879egyesületi taggyűlést tartott aBäckerhöflétteremben, melyen az egyesület többi tagja nem járult hozzá aDélnémet Labdarúgó-szövetségbevaló belépéshez.

Franz Johnés a labdarúgók bejelentették, hogy kiválnak azMTV München 1879egyesületéből ésMünchenSchwabingen kerületében aGiselaétterembe siettek, és jegyzőkönyvbe véve fél kilences kezdettel ülést tartottak.

Franz Johnkét kérdést intézett a futballisták felé: „Mit akarunk?” „Szükség van egy új klub megalakítására?”.

A jelenlevők felbuzdulva megvitatták az alapuló egyesület alapvető kérdéseit. Fél tízre Männer, Nägele, Schmid, Karl, Wamsler, Ringler,Focke, Francke, Friedrich, Zoepffel,Pollacklabdarúgók és az első elnöknek megválasztottFranz Johnaláírták az alapító okiratot és megalakult a labdarúgó egyesületMünchner Fußballklub „Bayern”néven.

Forrás:Wikipédia

Ez a mű aCreative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0 Unported Licencfeltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Kalászosok őszi gyomirtása?

    Munícióval látta el azokat a gazdákat az FMC-Agro Hungária Kft. akik bekapcsolódtak az elsősorban növényvédelmi kérdéseket boncolgató online konferenciába. Így kerültek terítékre az őszi kalászosok, a kukorica, a napraforgó vagy éppen a repce.

  • Más, mint a többi - újszerű mikulásvirág

    Alig múltak el az ünnepek, a Dümmen Orange már a következő karácsonyra készül. A J’Adore nevű mikulásvirág-család növényei tökéletes formájukkal, kompakt növekedésükkel és a fellevelek mutatós színével hívják fel magukra a figyelmet.

  • Segítséget kérnek a méhek és a gazdák nevében

    Európai polgári kezdeményezés indult az „életigenlő, beporzóbarát mezőgazdaság” érdekében. A szervezők szerint most kell rávenni az Európai Uniót, hogy csak olyan mezőgazdaságot támogasson, ami megvédi a méheket. Ennek érdekében nemzetközi petíciót indítottak és kérik, minél többen írják azt alá.

Címkék

Legtöbbet megtekintett