Keressen minket

Hírek

Fülöp Attila: támogatja a nevelőszülőséget és a gyermekvédelmet a kormányzat

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A továbbiakban is támogatja a nevelőszülőséget és a gyermekvédelmet a kormányzat – közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár kedden Szolnokon.


Fotó: A Befogadlak nevelőszülői program karkötői az Egy nap a nevelőszülőségért című szolnoki rendezvényen 2019. március 26-án. A rendezvény vendége Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára volt, aki a Befogadlak nevelőszülői programot népszerűsítette a kampány szolnoki állomásán. MTI/Mészáros János

Fülöp Attila a “Befogadlak” nevelőszülői program szolnoki állomásán elmondta: a program keretében Jász-Nagykun-Szolnok megyében mintegy 40 millió forint értékben nevelőszülői hálózatok és nevelőszülők kapnak eszközöket. Az infrastrukturális beruházások értéke az egész országban csaknem egymilliárd forint – fűzte hozzá. 

Felhívta a figyelmet arra, hogy a 2014-ben bevezetett nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony után 2020. január 1-jétől a nevelőszülői gyed jelent majd könnyebbséget a kisgyermeket nevelőknek.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a nevelőszülőség áldozatvállalás, hiszen ezek az emberek a saját otthonukba fogadják be a támogatásra szoruló gyermekeket. Hangsúlyozta: csaknem 23 ezer gyermek él a gyermekvédelem rendszerében, ezért egyáltalán nem mindegy, hogyan alakul az életük. 

A “Befogadlak” program lényege, hogy a nevelőszülők, a gyermekvédelemben dolgozók elmondhassák tapasztalataikat, illetve a nevelőszülőknél élő gyermekek is el tudják mondani, be tudják mutatni, hogy milyen az életük – jelezte.

Fülöp Attila közölte: május 19-én Budapesten a Várkert Bazárnál lesz a nevelőszülői program záróeseménye, a rendezvényre várnak minden érdeklődőt. 

Kállai Mária fideszes országgyűlési képviselő az eseményen azt mondta: a nemzeti ügyek kormánya nagyon sokat tett annak érdekében, hogy a gyermekvédelmi ellátórendszer minősége, színvonala tovább erősödjön. Felelősségteljesnek nevezte a nevelőszülők munkáját, hiszen “mintát adnak, példát adnak”.

Berkó Attila Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy a megyében több mint 385 nevelőszülő él, átlagosan három gyermek van minden “pótszülőre” bízva. Hozzátette: azon dolgoznak szakemberekkel, hogy semmiféle adminisztrációs hiba, akadály ne álljon azok elé, akik szeretnének nevelőszülők lenni.

A rendezvényen kihirdették a Lehetetlen nincs című rajzpályázat győzteseit, akiket háromezer mű alkotói közül választottak ki.

Forrás: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Elvesznek a marhák alkalmazkodásához szükséges genetikai információk

    A szarvasmarhákat vizsgálva amerikai kutatók bizonyítékokat találtak rá, hogy a különböző környezeti tényezőkhöz való alkalmazkodóképességüket vesztik el a jószágok. Ennek oka, hogy az állattartók számára nem áll rendelkezésre a tenyésztésnél hasznos genetikai információ, melyből kiderülhet, képes-e például a nagy tengerszint feletti magassághoz alkalmazkodni egy adott jószág.

  • Népszerű réspiaci termék - Cukkinivirág

    A cukkinivirág remek hiánypótló termék, fogalmazott Claudio Peiro­ne, az olaszországi Villanova Mon­dovìban (Cuneo megye) működő családi vállalkozás vezetője. A száz éve alapított családi vállalkozás elsősorban alma és körte termesztésére szakosodott, de nyaranta cuk­kinivirágot is értékesítenek.

  • Németországban is engedélyezték az orvosi kannabisz értékesítését

    Néhány európai országban már megengedett a kannabisz gyógyá­szati célú forgalmazása. 2021 júniusától Németország is követi a példát, és elkezdi – egyelőre kizárólag gyógyszertárakban – az orvosi kannabisz értékesítését.

Címkék

Legtöbbet megtekintett