Keressen minket

Hírek

Fülöp Attila: támogatja a nevelőszülőséget és a gyermekvédelmet a kormányzat

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A továbbiakban is támogatja a nevelőszülőséget és a gyermekvédelmet a kormányzat – közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár kedden Szolnokon.


Fotó: A Befogadlak nevelőszülői program karkötői az Egy nap a nevelőszülőségért című szolnoki rendezvényen 2019. március 26-án. A rendezvény vendége Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára volt, aki a Befogadlak nevelőszülői programot népszerűsítette a kampány szolnoki állomásán. MTI/Mészáros János

Fülöp Attila a “Befogadlak” nevelőszülői program szolnoki állomásán elmondta: a program keretében Jász-Nagykun-Szolnok megyében mintegy 40 millió forint értékben nevelőszülői hálózatok és nevelőszülők kapnak eszközöket. Az infrastrukturális beruházások értéke az egész országban csaknem egymilliárd forint – fűzte hozzá. 

Felhívta a figyelmet arra, hogy a 2014-ben bevezetett nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony után 2020. január 1-jétől a nevelőszülői gyed jelent majd könnyebbséget a kisgyermeket nevelőknek.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a nevelőszülőség áldozatvállalás, hiszen ezek az emberek a saját otthonukba fogadják be a támogatásra szoruló gyermekeket. Hangsúlyozta: csaknem 23 ezer gyermek él a gyermekvédelem rendszerében, ezért egyáltalán nem mindegy, hogyan alakul az életük. 

A “Befogadlak” program lényege, hogy a nevelőszülők, a gyermekvédelemben dolgozók elmondhassák tapasztalataikat, illetve a nevelőszülőknél élő gyermekek is el tudják mondani, be tudják mutatni, hogy milyen az életük – jelezte.

Fülöp Attila közölte: május 19-én Budapesten a Várkert Bazárnál lesz a nevelőszülői program záróeseménye, a rendezvényre várnak minden érdeklődőt. 

Kállai Mária fideszes országgyűlési képviselő az eseményen azt mondta: a nemzeti ügyek kormánya nagyon sokat tett annak érdekében, hogy a gyermekvédelmi ellátórendszer minősége, színvonala tovább erősödjön. Felelősségteljesnek nevezte a nevelőszülők munkáját, hiszen “mintát adnak, példát adnak”.

Berkó Attila Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy a megyében több mint 385 nevelőszülő él, átlagosan három gyermek van minden “pótszülőre” bízva. Hozzátette: azon dolgoznak szakemberekkel, hogy semmiféle adminisztrációs hiba, akadály ne álljon azok elé, akik szeretnének nevelőszülők lenni.

A rendezvényen kihirdették a Lehetetlen nincs című rajzpályázat győzteseit, akiket háromezer mű alkotói közül választottak ki.

Forrás: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Fejlődés, fejlesztés, befektetés

    Számos fogalom átértékelődött az életünkben lassan több mint egy éve jelen lévő koronavírus-­járvány következtében. Az eddig természetesnek tűnő dolgok bizonytalanná váltak, sok minden át- és felértékelődött. Kiderült, mi nélkül lehet, és mi az, ami nélkül nem tudunk élni. Ilyen utóbbi az élelmiszer-ellátás, és az ahhoz kapcsolódó termelés biztonsága.

  • A fenntarthatóság mellett kötelezte el magát a New Holland

    Az idén 126 éves mezőgazdasági gépgyártó cég idén erősíteni kívánja piaci pozícióit, miközben továbbra is kiemelt figyelmet szán a megújuló energiaforrásokat fókuszba állító fejlesztéseinek és partnerségi együttműködéseinek - hangzott el a márka első európai online sajtótájékoztatóján.

  • Növénytáplálás földön égen

    Az elmúlt évtizedekben a világ mezőgazdasága nagyot fejlődött. Elég csak a korszerű gépekre vagy az innovatív fajtákra, hibridekre gondolni. Ugyanakkor mintha kicsit megfeledkeztünk volna legfontosabb termelő eszközünkről, a talajról.

Címkék

Legtöbbet megtekintett