Keressen minket

Hírek

Ifj. Lomnici Zoltán: mélyponton vannak a német-francia kapcsolatok

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Fotó/Illusztráció: Pixabay

A verbalitás szintjén rég nem voltak ilyen mélyponton a német-francia kapcsolatok – mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.  

Hozzátette: a német uniópártok európai parlamenti küldöttségének vezetője németellenesnek nevezte a francia elnököt és azt mondta, hogy Emmanuel Macron szétveri az európai demokráciát, ezért nem látja semmi értelmét a francia-német tengely további erősítésének az unióban.

Manfred Weber, a néppárti frakció vezetője is nekitámadt Macronnak, azt mondta, destruktív a francia elnök hozzáállása, és ő továbbra is bízik abban, hogy megszerzi az Európai Bizottság elnöki tisztségét – fűzte hozzá.

Az alkotmányjogász kitért arra is, hogy a hétvégi uniós csúcshoz közeledve még mindig nem jelöltek ki lehetséges személyeket az európai uniós intézmények elnöki tisztségeire, de szerda délután sorsdöntő ebéd lesz Berlinben, ahol a német vezető politikusok Angela Merkel kancellár részvételével tárgyalnak majd.

Angela Merkel tapasztalatának nagy jelentősége lehet, de a Politico című portál szerint szerint a zöldek Németországban már vezetnek egy százalékkal, így a kancellárnak nincs olyan mozgástere, mint korábban, míg Emmanuel Macron soha nem látott mértékben támad és próbálja átrendezni az erőviszonyokat – vélekedett ifj. Lomnici Zoltán.

Forrás: MTI

 

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Batáta, a bakhátak új királya

    A nagypapa 5 évvel ezelőtt cukros lett. Berki Mihály és családja ekkor kezdett el kutakodni, vajon mivel lehetne úrrá lenni a betegségen, és valaki a batátát, vagyis az édesburgonyát ajánlotta. Ők lassan, fokozatosan elkezdték termeszteni a növényt. A nagyapa, Plásztán Mihály ma 86 éves és köszöni jól van, a korának megfelelően.

  • Óriási lehetőségek nyílnak a versenyképesség növelésére

    A 39. AGROmashEXPO első szakmai programja a Szántóföldi Szakmai Nap volt, mely a Gabonatermesztők Országos Szövetségének szervezésében, számos szakember részvételével foglalkozott az agrárágazat aktualitásaival. Szóba kerültek az idei évben életbe lépő, hiánypótló pályázati lehetőségek, napjaink főbb kihívásai és a hosszú távra szóló fejlesztések lehetséges irányai is.

  • Szlovákia: elrugaszkodást az agrárpiacon!

    Egyik napról a másikra ránk törő időjárási szélsőségek, növekvő termelési költségek, csökkenő felvásárlási árak, és mindezekhez még a koronavírus-járvány. Pedig eddig is sok egyéb teher nehezedett a szlovákiai agrártermelők vállára. Vajon mennyire jók az idei kilátásaik? Mi az esélye a szlovákiai agrárpiac elrugaszkodásának?

Címkék

Legtöbbet megtekintett