Keressen minket

Hírek

Ifj. Lomnici Zoltán: mélyponton vannak a német-francia kapcsolatok

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Fotó/Illusztráció: Pixabay

A verbalitás szintjén rég nem voltak ilyen mélyponton a német-francia kapcsolatok – mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.  

Hozzátette: a német uniópártok európai parlamenti küldöttségének vezetője németellenesnek nevezte a francia elnököt és azt mondta, hogy Emmanuel Macron szétveri az európai demokráciát, ezért nem látja semmi értelmét a francia-német tengely további erősítésének az unióban.

Manfred Weber, a néppárti frakció vezetője is nekitámadt Macronnak, azt mondta, destruktív a francia elnök hozzáállása, és ő továbbra is bízik abban, hogy megszerzi az Európai Bizottság elnöki tisztségét – fűzte hozzá.

Az alkotmányjogász kitért arra is, hogy a hétvégi uniós csúcshoz közeledve még mindig nem jelöltek ki lehetséges személyeket az európai uniós intézmények elnöki tisztségeire, de szerda délután sorsdöntő ebéd lesz Berlinben, ahol a német vezető politikusok Angela Merkel kancellár részvételével tárgyalnak majd.

Angela Merkel tapasztalatának nagy jelentősége lehet, de a Politico című portál szerint szerint a zöldek Németországban már vezetnek egy százalékkal, így a kancellárnak nincs olyan mozgástere, mint korábban, míg Emmanuel Macron soha nem látott mértékben támad és próbálja átrendezni az erőviszonyokat – vélekedett ifj. Lomnici Zoltán.

Forrás: MTI

 

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Talaj- és növényanalízis a Kamaránál

    A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara köztestületként többféle szolgáltatással járul hozzá, hogy tagjai minél gyorsabban és költséghatékonyabban tudják teljesíteni jogszabályi kötelezettségeiket, pályázati vállalásaikat. Emellett a tudatos gazdálkodást is segíti azzal, hogy 2019-től talaj-, a tavalyi évtől pedig növényminták elemzését is elvégzi.

  • Már lehet spárga- és gyógynövény-ültetvény telepítésre pályázni

    A Nébih szakemberei összegyűjtötték az ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatásra megjelent Széchenyi 2020 pályázat benyújtásához a spárga- és gyógynövény szaporítóanyagokról és igazolásokról szóló legfontosabb tudnivalókat, a teljesség igénye nélkül.

  • Új fejezet kezdődik a „juh és kecskehús” ágazatban

    Hivatalosan is elismert szakmaközi szervezetté vált a „juh és kecskehús” ágazatban a Juh és Kecske Ágazatért Egyesület. Az erről szóló dokumentumot június 16-án adta át az agrártárca helyettes államtitkára, Tarpataki Tamás az Egyesület elnökének dr. Mezőszentgyörgyi Dávidnak.

Címkék

Legtöbbet megtekintett