Keressen minket

Hírek

Járvány miatt iskolaszünet

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A diákok előreláthatóan február 25-én térnek vissza a padokba – Az influenza következtében fellépő szövődmények eddig 29 életet követeltek

Csütörtöki ülésén a köztársasági kormány Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter javaslata nyomán döntést hozott a téli szünet meghosszabbításáról, így a szerbiai diákok a Vajdaságtól délre fekvő térségekben legalább még egy hétig nem térnek vissza az iskolapadokba. A kormánydöntés természetesen a vajdasági diákokra is vonatkozik, hiszen – bár számukra december végétől január közepéig tartott a téli szünet – az influenzajárvány miatt hétfőtől számukra is szünetel a tanítás. Ezt a Magyar SzónakNyilasMihálytartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár is megerősítette. A diákok – beleértve a vajdasági diákokat – előreláthatóan február 25-én térnek vissza az iskolapadokba. A szerbiai oktatási rendszer egységes, eltérés egyedül az iskolai naptár tekintetében érhető tetten, jegyezte meg Nyilas Mihály, hozzátéve, hogy a járvány mindenhol járvány.

ZlatiborLončarkorábban a Pink tv-nek nyilatkozva közölte, javaslatát a járványügyi szakértőkkel folytatott egyeztetést követően továbbította az oktatási minisztériumnak, valamint a köztársasági kormánynak. A járványügyi szakértők arra a megállapításra jutottak, hogy az elkövetkező időszakban feltehetően tovább növekszik az influenzában megbetegedettek száma, és eddig a legtöbb megbetegedett gyermek.

Csütörtök délutáni ülésén a kormány olyan ajánlást küldött az önkormányzatoknak, mely szerint javasolja, hogy az álatlános- és középsikolákban egy héttel hosszabbítsák meg a téli szünidőt, illetve február 18-a és 24-e közt szüneteltessék a tanítást.

A Dr. Milan Jovanović Batut Közegészségügyi Intézet aktuális kimutatása szerint tavaly év vége óta idáig 104 867 személy jelentkezett orvosánál influenzaszerű megbetegedés tüneteivel, míg az influenza okozta szövődmények következtében 29 személy halt meg. Lončar értékelése szerint semmi ok aggodalomra, vagy pánikra, hiszen a korábbi években arra is volt példa, hogy az influenzaszezonban 250-300 ember hal meg a szövődmények következtében. Az elhunytak java része valamilyen krónikus megbetegedésben szenvedett, tette hozzá Lončar.

Forrás: Magyar Szó

Fotó: canva

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Zöldítő vetőmagvak kivitelre

    Szolid termelési költség, megsüvegelésre méltó árbevétel – röviden így jellemezhetnénk a Multi Mag Debrecen Kft. által exportcélra termeltetett aprómagvakat. Ebben az évben összesen 3200 hektárt integrált a cég, nem kevesebb, mint 126 termelővel voltak szerződéses kapcsolatban.

  • Mulcsozás égetés helyett – Növényvédelmi előrejelzés 44. hét

    Az év során, de különösen most bőséges mennyiségű növényi hulladék keletkezik a kertekben. Régen ennek nagyját elégették, most viszont más, sokkal praktikusabb megoldásokat kell találni. A legegyszerűbb hulladékkezelő cégre bízni, de hasznosabb és környezettudatosabb lehetőség a helyben keletkezett hulladék mulcsként való felhasználása.

  • A borturizmus jövője: digitalizáció és személyre szabott ajánlatok

    Internetes konferenciát tartottak Fokvárosban, Innováció a borturizmusban a COVID-19 járvány összefüggésében címmel, amelyen Argentínából, Chiléből, Franciaországból, Olaszországból, Spanyolországból felszólaló előadók osztották meg tapasztalataikat arról, milyen hatást gyakorolt a koronavírus járvány a borturizmusra.

Címkék

Legtöbbet megtekintett