Keressen minket

Hírek

Kedden elaltatják a Gabikát marcangoló három pitbullt

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Még mindig életveszélyes állapotban van az a kisfiú, akire három pitbull támadt rá Ötvöskónyiban, miközben a hároméves kishúgát az óvodába vitte. A kutyák nem voltak beoltva veszettség ellen, kedden az állatorvos elaltatja őket.

Még mindig életveszélyes állapotban van az a kisfiú, akire három pitbull támadt rá Ötvöskónyiban, miközben a hároméves kishúgát az óvodába vitte. A kutyák nem voltak beoltva veszettség ellen, kedden az állatorvos elaltatja őket.

A Somogy megyei Ötvöskónyiban élő Kertész Gabika (13) kerékpárján épp óvodába vitte a kishúgát, Vanesszát, amikor az Eötvös utcai parkban három pitbull rájuk támadt.

„Gabika a biciklit a kutyák és kislányom közé tolta, hogy ne férjenek hozzá, majd rákiabált Vanesszára, hogy fusson, ahogy csak bír. Még akkor is a húgáért aggódott, amikor a kutyák őt marcangolták – mesélte a postonline.hu-nak Mester Piroska, a gyerekek édesanyja. – Én most a falunkból Pécsre, a gyermekklinika mellé költöztem, hogy reggeltől estig Gabika mellett lehessek. Sajnos még mindig válságos az állapota, az orvosok szerint, ha ezen a héten túlleszünk, felsóhajthatunk.”


Vikit a bátyja az élete kockáztatásával védte a támadó kutyáktól

Eközben Ötvöskónyiban Gabika két testvérére – Vanesszára és nyolcéves bátyjára, Krisztoferre – a nagymamájuk vigyáz. A szoba-konyhás házban, elképesztő mélyszegénységben élő családnak enni is alig jut, ebédre egy darab kenyeret rágcsáltak, ami reggeliről megmaradt. Krisztofer második osztályba jár, de a közmunkásként dolgozó édesanyja január elején kivette az iskolából, mert nincs cipője. Elvégre télvíz idején mezítláb mégsem járhat iskolába.


A nagymama és a két unoka

„Krisztofer lábán most Gabika cipője van. Neki a kórházban úgysincs rá szüksége – magyarázta a postonline.hu-nak a nagymama. – A vejem évekkel ezelőtt elhagyott minket, szerencsére a lányom közmunkásként dolgozik. Szegények vagyunk ugyan, mégis gazdagnak érezzük magunkat, hiszen a családunk nagyon összetartó. Mindkét fiú jó tanuló, szeretnek iskolába járni, és tudják, hogy csak a tanulás emelheti ki őket a szegénységből. Mindig mondják, ha felnőnek és sok pénzük lesz, meghálálják majd azt a temérdek szeretetet, amit tőlünk kaptak.”


Krisztofer és Viki hazavárja a testvérét

A postonline.hu megtalálta a kutyák gazdáját, aki ellen a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság súlyos testi sértés miatt eljárást indított. A neve elhallgatását kérő férfi úgy véli, nem tehet a támadásról. Évek óta küszködik a helyiekkel, akik nappal szándékosan bosszantják, dühítik az állatokat, éjjel pedig lyukat vágnak a kerítésen, kinyitják a nagykaput, leemelik az ajtót a zsanérról, hogy az állatok elszökhessenek. És a tolvajok akkor az udvarról szabadon visznek mindent, amit látnak.


A kutyák gazdája villanypásztorral védi a házat a tolvajok ellen

„Mélyen sajnálom, ami a kisfiúval történt. Több, mint egy kilométer hosszú villanypásztort szereltem a kerítésre, ami a hívatlan látogatók ellen is véd. Hat éve küzdök velük, egyikük nemrég levette a villanypásztor saruit is és a járdára dobta. Szerencsére őt rendőrök tetten érték, beismerő vallomást is tett – panaszolta a gazda. – Nem tudom, mit tehetnék még, ezért úgy döntöttem, elköltözöm ebből a faluból.”

Megható szerelmi vallomás

Gabika mindkét kezét, lábát, arcát tépték, marták a kutyák. Tegnap többórás műtétet hajtottak végre rajta az orvosok, de további beavatkozások sora vár még rá. Amikor a szerelme a kórházban felhívta őt, a kis hős sírva hallgatta végig a lány szavait:

„Gabi, nagyon várom, hogy meggyógyulj! És akárhogy is fogsz kinézni, én ugyanúgy foglak szeretni, mint azelőtt!”

Virág Márton

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Elvesznek a marhák alkalmazkodásához szükséges genetikai információk

    A szarvasmarhákat vizsgálva amerikai kutatók bizonyítékokat találtak rá, hogy a különböző környezeti tényezőkhöz való alkalmazkodóképességüket vesztik el a jószágok. Ennek oka, hogy az állattartók számára nem áll rendelkezésre a tenyésztésnél hasznos genetikai információ, melyből kiderülhet, képes-e például a nagy tengerszint feletti magassághoz alkalmazkodni egy adott jószág.

  • Népszerű réspiaci termék - Cukkinivirág

    A cukkinivirág remek hiánypótló termék, fogalmazott Claudio Peiro­ne, az olaszországi Villanova Mon­dovìban (Cuneo megye) működő családi vállalkozás vezetője. A száz éve alapított családi vállalkozás elsősorban alma és körte termesztésére szakosodott, de nyaranta cuk­kinivirágot is értékesítenek.

  • Németországban is engedélyezték az orvosi kannabisz értékesítését

    Néhány európai országban már megengedett a kannabisz gyógyá­szati célú forgalmazása. 2021 júniusától Németország is követi a példát, és elkezdi – egyelőre kizárólag gyógyszertárakban – az orvosi kannabisz értékesítését.

Címkék

Legtöbbet megtekintett