Keressen minket

Hírek

Kormány: a távozó EB még elvégzi a “piszkos munkát” a bevándorláspárti erőknek

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A távozó brüsszeli Európai Bizottság (EB) még elvégzi a piszkos munkát a bevándorláspárti erőknek – írta az EB bejelentett eljárásaira reagálva a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményben.

A bejelentett Magyarország elleni eljárások fokozott nyomásgyakorlást jelentenek a magyar bevándorláspolitikára. “Azt akarják elérni, hogy Magyarország vonja vissza a Stop Sorost, a szigorúbb bevándorlási szabályokat, és számolja fel a határvédelemben kulcsfontosságú tranzitzónát” – áll a kommünikében.

Hangsúlyozták: az előbbi jogszabályok mind a magyar emberek akaratát érvényesítik, az illegális migráció elleni védelmet, Európa és Magyarország védelmét szolgálják, ezért a kormány áll minden eljárás elébe.

A közleményben visszautasítják “a menedékkérők ellátásáról szóló hazugságokat”. A tranzitzónákban tartózkodók ellátása a jogszabályoknak megfelelően történik, a menekültügyi kérelmet benyújtók egészen a menekültügyi eljárás végéig jogosultak ellátásra” – írták.

“Egyúttal bízunk abban, hogy a novemberben megalakuló új Európai Bizottság elődjével szemben nem politikai nyomásgyakorlásra használja fel a jogi eljárásokat és nem a bevándorlás megszervezésén, hanem megállításán fog dolgozni” – fogalmaztak, majd hozzátették: “az Európát védő tagállamokat nem büntetni, hanem segíteni kell.”

Az EB csütörtökön az Európai Bírósághoz fordult, a harmadik szakaszba léptetve ezzel a “Stop Soros” törvénycsomag miatt még tavaly júliusban Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

Forrás: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget

Címkék

Legtöbbet megtekintett