Keressen minket

Hírek

Kósa Lajos: a kizárólagos szerződések ellehetetlenítik a sör-, az üdítő- és az ásványvíz-kistermelőket

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Ellehetetleníti a sör-, az üdítő- és az ásványvíz-kistermelőket a piaci versenyben, hogy a jelenlegi szabályozás szerint a gyártók a forgalmazókkal kizárólagos szerződést köthetnek bizonyos promóciós termékek fejében – mondta Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke kedden az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: már a parlament előtt van az új szabályozás tervezete, amely tiltja a kizárólagos szerződéseket.

Ha a törvényt elfogadják, Németországhoz, Ausztriához, Csehországhoz és Szlovákiához hasonlóan Magyarországon is kötelező lesz a kistermelőktől is árulni – jegyezte meg.

Emlékeztetett: 2015-ben a Gazdasági Versenyhivatal megállapodott abban, hogy a nagy vállalatok a sörpiac 80 százalékát fedhetik le, ezzel 20 százalék piaci rést biztosítva a kistermelőknek. Ez nem valósult meg, 2018-ban a sörpiac évi 166 milliárd forintos teljes forgalmából 163 milliárd a három legnagyobb sörgyártóhoz tartozott – mutatott rá Kósa Lajos.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: Canva

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Milyen a kínai vásárló – avagy miért vesznek egyre több külföldi terméket?

    A digitális nemzedék költekezik, és köreikben menő külföldi, drága terméket vásárolni. Az idősek meggondoltabbak, de ők is kedvelik a külföldi árut, viszont fontos az ár. Aki Kínába exportál jó, ha tisztában van a trendekkel.

  • Jónak ígérkezik a zöldség hozama

    Eddig jó termést takaríthattak be a zöldségtermesztők. A jelentős tételnek számító hajtatott paradicsom és paprika, valamint a kígyóuborka termelői árai kissé a tavalyi alatt vannak – válaszolta a Világgazdaságnak Ledó Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Ter­méktanács elnöke.

  • Újabb találgatások a Tesco jövőjéről: marad vagy megy?

    A londoni tőzsde szakértői továbbgombolyították a Tesco áruházlánc kelet-közép-európai vállalkozásainak jövőjével kapcsolatos találgatásokat. Úgy gondolják, hogy a kiskereskedő távozik a régióból.

Címkék

Legtöbbet megtekintett