Keressen minket

Hírek

Kövér: erősödtek a magyar-kenyai kapcsolatok a déli nyitás meghirdetése óta

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A magyar-kenyai politikai és gazdasági kapcsolatok intenzitása jelentősen megnőtt a déli nyitás politikájának meghirdetése óta, amihez a kenyai parlament elnökének első hivatalos magyarországi látogatásával a parlamentek közötti kapcsolatok is felzárkózhatnak – mondta Kövér László házelnök pénteken az Országgyűlés sajtóirodájának tájékoztatása szerint.


Fotó: Kövér László, az Országgyűlés elnökének vendége (j) Justin B. N. Muturit, a kenyai képviselőház elnöke beír az emlékkönyvbe az Országház Varga Béla termében 2019. március 29-én. MTI/Máthé Zoltán

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben az áll: az Országgyűlés elnökének meghívására hivatalos látogatásra Magyarországra érkezett Justin Muturi, a Kenyai Köztársaság Nemzetgyűlésének elnöke. A kenyai házelnököt az Országházban fogadta Kövér László.

Mindketten történelminek nevezték a mostani találkozót. A megbeszélésen Kövér László szólt arról, hogy Magyarországnak fontos a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztése, és feladatának tekinti, hogy új lehetőségeket nyisson a magyar cégek előtt Kelet-Afrikában és Kenyában, azért, hogy elősegítse a közvetlen magyar befektetéseket, a termelőkapacitási beruházások növekedését. 

Főként a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás, a közlekedésfejlesztés, az egészségügy, az oktatás és az alternatív energiatermelés területén kínálkozó együttműködési lehetőségek kihasználására törekszik az ország – tette hozzá a házelnök.

Justin Muturit fogadja Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és megbeszélést folytat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel. A kenyai parlamenti delegáció találkozik az Országgyűlés Magyar-Szub-Szaharai Baráti Tagozatának képviselőivel is.

Forrás: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • A klímavészhelyzet kertjei

    Tervezői munkám, kertészkedésem közben szerzett tapasztalataim, a szakmai továbbképzések és beszélgetések lassacskán meggyőztek arról, hogy klímavészhelyzet küszöbén állunk. Nem mondhatom, hogy lelkileg könnyű volt szembesülni a probléma súlyával, hiszen vélhetően az emberiség eddigi legnagyobb próbatétele vár ránk, de örülök, hogy megtörtént, hiszen felismerés nélkül nincs cselekvés.

  • Alkotói természet, természetben alkotás

    Erdei barangolásaink során sokszor találkozunk épített erdei létesítményekkel. Arra azonban kevesen gondolnak, mennyi szakismeret szükséges ahhoz, hogy ezeket az építményeket erdei környezetbe ágyazzuk, és ott üzemeltessük. Minden munkában visszatükröződik a tervező egyedi látásmódja is.

  • Benyújtotta a Kormány az új bortörvényt az Országgyűlésnek

    Az Agrárminisztérium a szőlő-bor ágazat átlátható szabályozási rendszerének kialakítása, a fenntartható működésének elősegítése, valamint fejlesztésének megalapozása érdekében kedd este benyújtotta a szőlészetről és borászatról szóló törvényjavaslatát.

Címkék

Legtöbbet megtekintett