Keressen minket

Hírek

Kövér: erősödtek a magyar-kenyai kapcsolatok a déli nyitás meghirdetése óta

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A magyar-kenyai politikai és gazdasági kapcsolatok intenzitása jelentősen megnőtt a déli nyitás politikájának meghirdetése óta, amihez a kenyai parlament elnökének első hivatalos magyarországi látogatásával a parlamentek közötti kapcsolatok is felzárkózhatnak – mondta Kövér László házelnök pénteken az Országgyűlés sajtóirodájának tájékoztatása szerint.


Fotó: Kövér László, az Országgyűlés elnökének vendége (j) Justin B. N. Muturit, a kenyai képviselőház elnöke beír az emlékkönyvbe az Országház Varga Béla termében 2019. március 29-én. MTI/Máthé Zoltán

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben az áll: az Országgyűlés elnökének meghívására hivatalos látogatásra Magyarországra érkezett Justin Muturi, a Kenyai Köztársaság Nemzetgyűlésének elnöke. A kenyai házelnököt az Országházban fogadta Kövér László.

Mindketten történelminek nevezték a mostani találkozót. A megbeszélésen Kövér László szólt arról, hogy Magyarországnak fontos a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztése, és feladatának tekinti, hogy új lehetőségeket nyisson a magyar cégek előtt Kelet-Afrikában és Kenyában, azért, hogy elősegítse a közvetlen magyar befektetéseket, a termelőkapacitási beruházások növekedését. 

Főként a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás, a közlekedésfejlesztés, az egészségügy, az oktatás és az alternatív energiatermelés területén kínálkozó együttműködési lehetőségek kihasználására törekszik az ország – tette hozzá a házelnök.

Justin Muturit fogadja Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és megbeszélést folytat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel. A kenyai parlamenti delegáció találkozik az Országgyűlés Magyar-Szub-Szaharai Baráti Tagozatának képviselőivel is.

Forrás: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Mindig zsenge a karalábé

    Annak idején édesapámnak megengedték, hogy ne egye meg a karalábélevest, és gyerekkoromban én sem szerettem ezt a zöldséget. Azóta sok új fajta született, amelyek zsengék maradnak és kellemes ropogós állagúak, jóízűek, nyersen is jól fogyaszthatók. Érdemes a házikertben is termeszteni, május elejétől palántázható.

  • Hogyan segíthet a legeltető marhatartás a globális felmelegedés enyhítésében?

    Bizonyos elméletek szerint a szarvasmarhák szennyezik a légkört, mert emésztési folyamataik révén metánt bocsátanak ki. Azonban egy új megközelítés ezt az elméletet igyekszik megcáfolni, ugyanis a szarvasmarhák éppen, hogy segítenek a légköri széndioxid csökkentésében és a klímaváltozás enyhítésében.

  • Csíphet, haraphat, karmolhat - Veszélyes társállatok?

    Igaz, nem tekinthető kőbe vésett szabálynak, de nagyjából mégis igaz: minél régebb óta tenyésztünk valamilyen állatot, annál szelídebb lesz. Érdekes módon ez éppen a kutyára nem mindig igaz, hiszen kirándulásaink során a farkastól sokkal kevésbé kell tartanunk, mint az erdőben falkában kódorgó gazdátlan kutyáktól.

Címkék

Legtöbbet megtekintett