Keressen minket

Hírek

Kreml: nevetséges az orosz befolyásra vonatkozó washingtoni vizsgálatok eredménye

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Nevetséges eredménnyel zárulnak mindazok a vizsgálatok, amelyeket Washingtonban az amerikai elnökre gyakorolt orosz befolyás ügyében folytatnak – mondta kedden Moszkvában Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Hozzátette, hogy a vizsgálatok jelentősége az egyre nagyobb számuk miatt devalválódik.

Peszkov arra reagált, hogy az amerikai képviselőház jogi bizottsága hétfőn újabb vizsgálatot indított a Donald Trump jelenlegi amerikai elnök stábja és a Moszkva közötti, a 2016-os elnökválasztás idején való lehetséges összejátszás ügyében.

“Az eddig indított vizsgálatok egyike sem jutott komoly, csak nevetséges eredményre” – jelentette ki a szóvivő.

A szíriai rendezésre kitérve, Peszkov elmondta, kidolgozásra várnak még a részletek annak, a helyzet további stabilizálásában és normalizálásában illetékes csoportnak az ügyében, amelynek felállításáról múlt héten állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő. Rámutatott, hogy a testület munkájában potenciálisan részt vevő felek számára érzékeny kérdések merültek fel ezzel kapcsolatban, részletekbe azonban a szóvivő nem bocsátkozott.

Izraeli bejelentés szerint Putyin és Netanjahu múlt szerdán Moszkvában abban egyezett meg, hogy a terrorista ellenállás gócainak elfojtása után olyan, több állam képviselőiből álló csoportot fognak létrehozni, amely egyebek között a Szíriában állomásozó külföldi csapatok eltávolításával fog foglalkozni.

Forrás: MTI

Fotó/Illusztráció: Pixabay

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Földimogyoró – hazai nemesítésből

    A földimogyoró termesztése új korszakot nyithat a hazai mezőgazdaságban. Homokos területeken már sikerrel vizsgázott a növény, 2 tonnás hektáronkénti terméssel számolnak a zákányszéki gazdák. A Balla Zoltán által nemesített földimogyorók 2021-ben államilag elismert fajtává válhatnak.

  • Futrinka Fánival Rákóczi erdejében

    A Dabas közeli Mántelki erdőtömbben húzódik a Rákóczi erdeje tanösvény. A piros körrel jelölt útvonal autóval először közúton, majd földúton közelíthető meg; a Mántelki erdészház és pihenőnél kezdődik és 7 kilométeren keresztül bemutatja az erdő élővilágát, az erdészek munkáját.

  • Az e-tejkereskedelem trónjára tör az Arla Európában

    Az Arla célja, hogy a tejágazat e-kereskedelmi vezetője legyen Európában. Terveik szerint a következő öt évben megdupláznák eladásaikat az online platformon keresztül, mely 600 millió eurót jelentene. Dániában, Svédországban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Belgiumban, Luxemburgban és Hollandiában 9700 tejtermelő közös tulajdonosa az Arla-nak.

Címkék

Legtöbbet megtekintett