Keressen minket

Hírek

Kreml: nevetséges az orosz befolyásra vonatkozó washingtoni vizsgálatok eredménye

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Nevetséges eredménnyel zárulnak mindazok a vizsgálatok, amelyeket Washingtonban az amerikai elnökre gyakorolt orosz befolyás ügyében folytatnak – mondta kedden Moszkvában Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Hozzátette, hogy a vizsgálatok jelentősége az egyre nagyobb számuk miatt devalválódik.

Peszkov arra reagált, hogy az amerikai képviselőház jogi bizottsága hétfőn újabb vizsgálatot indított a Donald Trump jelenlegi amerikai elnök stábja és a Moszkva közötti, a 2016-os elnökválasztás idején való lehetséges összejátszás ügyében.

“Az eddig indított vizsgálatok egyike sem jutott komoly, csak nevetséges eredményre” – jelentette ki a szóvivő.

A szíriai rendezésre kitérve, Peszkov elmondta, kidolgozásra várnak még a részletek annak, a helyzet további stabilizálásában és normalizálásában illetékes csoportnak az ügyében, amelynek felállításáról múlt héten állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő. Rámutatott, hogy a testület munkájában potenciálisan részt vevő felek számára érzékeny kérdések merültek fel ezzel kapcsolatban, részletekbe azonban a szóvivő nem bocsátkozott.

Izraeli bejelentés szerint Putyin és Netanjahu múlt szerdán Moszkvában abban egyezett meg, hogy a terrorista ellenállás gócainak elfojtása után olyan, több állam képviselőiből álló csoportot fognak létrehozni, amely egyebek között a Szíriában állomásozó külföldi csapatok eltávolításával fog foglalkozni.

Forrás: MTI

Fotó/Illusztráció: Pixabay

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Nincs vége a szerelemnek a Pilisi Parkerdőben!

    Jelentős érdeklődés övezte idén is a Pilisi Parkerdő vezetett szarvasbőgés túráit. A résztvevők nemcsak hallhatták a gímbikák alkonyattól felerősödő bőgését, agancscsattogását, a szerencsésebbek láthatták is a nemes vadat. Bár az őszi erdő egyedülálló hangjelenségének, a szarvasbőgésnek lejárt az ideje, a nászidőszaknak még sincs vége a Parkerdőben.

  • A Gazdasági Versenyhivatal megbírságolta a Heinekent

    A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 75 millió forintra bírságolta a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.-t - tájékoztatta a versenyhatóság közleményben az MTI-t szerdán.

  • Emlékerdő Gúthon a Vadászati és Természeti Világkiállítás jegyében

    Emlékerdőt ültetett Nyíradony-Gúthon a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. a 2021-es „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás jegyében. A Gúthi Erdészetnél kialakított emlékerdőt 2020. október 21-én adták át.

Címkék

Legtöbbet megtekintett