Keressen minket

Hírek

Kreml: nevetséges az orosz befolyásra vonatkozó washingtoni vizsgálatok eredménye

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Nevetséges eredménnyel zárulnak mindazok a vizsgálatok, amelyeket Washingtonban az amerikai elnökre gyakorolt orosz befolyás ügyében folytatnak – mondta kedden Moszkvában Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Hozzátette, hogy a vizsgálatok jelentősége az egyre nagyobb számuk miatt devalválódik.

Peszkov arra reagált, hogy az amerikai képviselőház jogi bizottsága hétfőn újabb vizsgálatot indított a Donald Trump jelenlegi amerikai elnök stábja és a Moszkva közötti, a 2016-os elnökválasztás idején való lehetséges összejátszás ügyében.

“Az eddig indított vizsgálatok egyike sem jutott komoly, csak nevetséges eredményre” – jelentette ki a szóvivő.

A szíriai rendezésre kitérve, Peszkov elmondta, kidolgozásra várnak még a részletek annak, a helyzet további stabilizálásában és normalizálásában illetékes csoportnak az ügyében, amelynek felállításáról múlt héten állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő. Rámutatott, hogy a testület munkájában potenciálisan részt vevő felek számára érzékeny kérdések merültek fel ezzel kapcsolatban, részletekbe azonban a szóvivő nem bocsátkozott.

Izraeli bejelentés szerint Putyin és Netanjahu múlt szerdán Moszkvában abban egyezett meg, hogy a terrorista ellenállás gócainak elfojtása után olyan, több állam képviselőiből álló csoportot fognak létrehozni, amely egyebek között a Szíriában állomásozó külföldi csapatok eltávolításával fog foglalkozni.

Forrás: MTI

Fotó/Illusztráció: Pixabay

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Állattenyésztés: A jó minőségű árut elviszik

    A limousin fajta egyik kiváló hazai törzstenyészete a balaton­almádi székhelyű IMÁR Bt.-nél található.

  • Kúszónövények: a sebesség is számít

    A növények különböző funkciókat is elláthatnak a kertünkben: a szobai szőnyeg kinti megfelelője a pázsit, a térelválasztó falaknak a sövények felelnek meg, a futónövények kusza szövedékei pedig szabadtéri függönyökként funkcionálnak. Utóbbiakkal jól eltakarhatók olyan dolgok, melyeket nem szeretnénk hogy szem előtt legyenek…

  • Értékek nyomában

    Otthonosan mozog a kézműves mesterségek sokszínű hagyományaiban Ament Éva grafikus, népi bútorfestő. Alkotásaiban nemcsak másolja, de szellemükhöz, motívumvilágukhoz hűen újrateremti a tradicionális munkákat. A jellegzetes használati tárgyak, kelengyeládák, kisbútorok mellett magyarországi templomok gyönyörű mennyezetkazettái viselik a keze nyomát, a megmentett, újjáálmodott örökség jeleként.

Címkék

Legtöbbet megtekintett