Keressen minket

Hírek

Legyen a bizalom alapja a Made in Hungary felirat

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A magyar gazdaságnak szüksége van olyan hazai cégekre, amelyek külföldön is megállják a helyüket, és nemzetközileg is elismert márkát, magyar brandet képviselnek – emelte ki Varga Mihály a Szamos Marcipán Kft. kapacitásbővítő fejlesztésének bejelentésekor Pilisvörösváron.


Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

A pénzügyminiszter elmondta: a Made in Hungary kifejezésnek akkora rangot kell szerezni, hogy az önmagában biztosíték legyen a piac számára, ebből ugyanis minden magyar cég, így a teljes nemzetgazdaság is profitálhat.

A Nagyvállalati Beruházási Támogatással a kormány azokat a vállalatokat segíti, amelyektől tartósan jó teljesítmény várható – mondta el Varga Mihály. Mint fogalmazott: a magyar gazdaság fejlődésével párhuzamosan egyre több olyan nagyvállalatunk van, amelyek gyors ütemben fejlődnek, csak a Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretében – amely már negyedik éve működik – 110 támogatási szerződést kötöttünk meg. Ennek köszönhetően 65 milliárd forintnyi támogatás révén 159 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg és 2300 új munkahely jön létre az országban.

Varga Mihály a magyar brandekről szólva hangsúlyozta: a kormány olyan termékek előállítását kívánja támogatni, amelyek a világ minden pontján Magyarországot, a magyar minőséget jelentik. Mint mondta: a Szamos Marcipán Kft. jó úton van efelé, mivel Európában már a legjelentősebb édesipari cégek között jegyzik. A magyar élelmiszergazdaság és ezen belül az édességgyártás fejlődése fontos érdekünk, az egyedi fogyasztói igényeket követő termékek előállításának támogatása ezért is kiemelt cél a kormány számára – tette hozzá.

A kormány 159 millió forintos támogatást nyújt ahhoz, hogy a vállalat három telephelyén – Pilisvörösváron, Karcagon és Fertőszentmiklóson – összesen 332 millió forintos beruházás részeként a legmodernebb technológia bevezetésével még korszerűbbé válhasson a gyártási folyamat.

Forrás: kormany.hu (Pénzügyminisztérium)

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Állati jó munkatársak

    A munkára fogható állatokat mindig is „alkalmazta” az emberiség, hiszen jóval olcsóbbak mint a kétlábú munkaerő, nem beszélnek vissza, sokszor az adott feladatban hatékonyabbak is az embernél és szakszervezetbe sem tömörülnek…

  • Kis Majorgazda tábort is indítanak

    A régmúlt háztáji gazdaságainak munkálatait is felidéző múzeumpedagógiai programot állított össze a Keszthelyi Majortörténeti Kiállítóhely. Horváth Zoltán, a létesítmény novemberben megbízott igazgatója lapunknak elmondta, hogy a közelmúltban végrehajtott fejlesztéseik mellett nagy érdeklődéssel kísért nyári táboraik is e program céljait szolgálják.

  • Egyre több magyar beruházás Szerbiában

    Magyarország az elmúlt években folyamatosan növelte a Nyugat-Balkánra irányuló exportját. Az elmúlt 10 évben a kétszeresére nőtt a kivitel, meghaladja az évi 2,5 milliárd eurót. Ezzel párhuzamosan a másfélszeresére nőtt a régióban végrehajtott magyar beruházások értéke, és már elérte az 1,5 milliárd eurót. Így a Nyugat-Balkán a magyar tőke kilencedik legfontosabb kihelyezési célpontja.

Címkék

Legtöbbet megtekintett