Keressen minket

Hírek

Letartóztatások Észak-Koszovóban

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A koszovói rendőrség közölte, hogy ma reggel akciót hajtott végre Észak-Koszovóban, amelynek során több személyt letartóztatott.

Ma reggel 6 óra 15 perckor Kosovska Mitrovicában megszólaltak a légvédelmi riadót jelző szirénák.

Aleksandar Vučić államfő teljes harci készültségbe helyezte a szerb katonaságot a ROSU különleges rendőrségi alakulat Észak-Mitrovicába való behatolása miatt – jelenti a Szerbiai Rádió és Televízió.

Milovan Drecun, a parlament Koszovó-ügyi Bizottságának elnöke ma kijelentette, hogy Belgrádnak nem szabad felülnie Pristina provokációira, a koszovói albánok pedig a felelősséget a szerbekre szeretnék hárítani – olvasható a Beta hírügynökség honlapján.

Ramush Haradinaj kormányfő nyugalomra intett, a Twitteren közzétett üzenetében közölte: a koszovói rendőrség a szervezett bűnözés megfékezése érdekében hajtotta végre az akciót.

-Mint Koszovó kormányfője, szeretnék felhívást intézni a koszovói szerbekhez, hogy tiszteljék a törvényt és a közbiztonságot – mondta Haradinaj.

Forrás. Magyar Szó

 

Fotó: Magyar Szó/ N1

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Neveljünk emberméretű fát!

    Házikertekben a mai napig leggyakrabban nagyméretű, létrát és mászást igénylő gyümölcsfákkal találkozhatunk. A termés számottevő része emiatt sokszor a fák tetején romlik meg, vagy válik a madarak martalékává. A gyümölcsültetvényekben azonban már jó ideje kisebb, emberléptékű fák kialakítására törekednek, amelyeken hatékonyabban végezhetők el az ápolási munkák és a betakarítás.

  • Kiből lesz állatkínzó?

    Az állatbántalmazók profilját igyekeztek megrajzolni az Állatorvostudományi Egyetem szakmai napján. A program az Állatkínzás és az emberekkel szemberni erőszak összefüggései című egyetemi képzés folytatása. Az előadók többsége elsősorban jogi, bűnügyi szempontból közelített a témához, de szó volt a korai felismerés és a rehabilitáció lehetőségéről és arról, mit tehetünk az agresszív gyerekekkel.

  • A termés negyedét kidobták a drótféreg miatt, ezt nem engedik meg maguknak még egyszer

    Kétmillió euró közpénzzel támogatja Ausztria a kutatásokat, hogy ne fordulhasson elő még egyszer olyan mértékű drótféregkártétel a burgonyatermesztésben, mint 2018-ban – számolt be róla az AIZ agrárhír-ügynökség.

Címkék

Legtöbbet megtekintett