Keressen minket

Hírek

Letartóztatások Észak-Koszovóban

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A koszovói rendőrség közölte, hogy ma reggel akciót hajtott végre Észak-Koszovóban, amelynek során több személyt letartóztatott.

Ma reggel 6 óra 15 perckor Kosovska Mitrovicában megszólaltak a légvédelmi riadót jelző szirénák.

Aleksandar Vučić államfő teljes harci készültségbe helyezte a szerb katonaságot a ROSU különleges rendőrségi alakulat Észak-Mitrovicába való behatolása miatt – jelenti a Szerbiai Rádió és Televízió.

Milovan Drecun, a parlament Koszovó-ügyi Bizottságának elnöke ma kijelentette, hogy Belgrádnak nem szabad felülnie Pristina provokációira, a koszovói albánok pedig a felelősséget a szerbekre szeretnék hárítani – olvasható a Beta hírügynökség honlapján.

Ramush Haradinaj kormányfő nyugalomra intett, a Twitteren közzétett üzenetében közölte: a koszovói rendőrség a szervezett bűnözés megfékezése érdekében hajtotta végre az akciót.

-Mint Koszovó kormányfője, szeretnék felhívást intézni a koszovói szerbekhez, hogy tiszteljék a törvényt és a közbiztonságot – mondta Haradinaj.

Forrás. Magyar Szó

 

Fotó: Magyar Szó/ N1

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Öko-minigazdaság asztalmagasságban

    Megesik, hogy a kertünk nem igazán alkalmas zöldségtermesztésre. Lekövezett az udvar, rossz minőségű a talaj, kicsi az alapterület, városi környezetben, vagy épp egy közintézmény udvarán vagyunk. Semmiről sem kell lemondanunk! Függetleníthetjük magunkat a talajtól, sőt akár erkélyen is gazdálkodhatunk.

  • Pöttyös tehenek, de ez még nem a végeredmény

    Barátságos pofájú, szarvak nélküli, fekete-fehér pöttyös borjak sétálnak egy Drávához közeli legelőn, akik rendhagyó keresztezés eredményeként látták meg a napvilágot. Úri huncutság a kísérletezés a húsmarhával, de akár csoda is lehet belőle – véli Mihalecz András.

  • Folytatódik a fagymentes idő

    Az első fagyok megjelenése ilyenkor már országszerte esedékes szokott lenni, idén azonban eddig még csak néhol alakult ki gyenge fagy, és a következő napokban sem kell számítani komoly lehűlésre. Csapadék azonban több napon is várható majd, mely hátráltatja az őszi búza vetését és a kukorica aratását is.

Címkék

Legtöbbet megtekintett