Keressen minket

Hírek

Magyar-lengyel védelmi együttműködésről tárgyaltak Budapesten

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Magyarország és Lengyelország közötti védelmi együttműködésről tárgyalt kedden Budapesten a két ország szakminisztere.


Fotó:Benkő Tiborhonvédelmi miniszter (j) a hivatalában fogadja Mariusz Blaszczak lengyel védelmi minisztert Budapesten 2019. március 19-én. MTI/Bruzák Noémi

A találkozót követő sajtótájékoztatónBenkő Tibormagyar és Mariusz Blaszczak lengyel védelmi miniszter is azt hangsúlyozta, hogy sok kérdésben teljesen hasonlóan gondolkodnak. Téma volt egyebek között a NATO, a V4-ek, valamint a kétoldalú katonai együttműködés is. Kiemelten foglalkoztak az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszerrel kapcsolatos tapasztalatok cseréjével.

A találkozón aláírták azt a dokumentumot is, mellyel Lengyelország csatlakozott a Budapesten működő NATO Egészségügyi Kiválósági Központhoz.

Forrás: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Világtalálkozó

    Közös nyilatkozattal zárult a kilencven ország részvételével megrendezett 13. Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világfórum (GFFA), amelynek munkájában Magyarország is aktív szerepet vállalt.

  • Urban jungle - Házhoz szállítják a dísznövényeket

    Urban jungle, urban gardening, plantlove, plantparents… csupán néhány új kifejezés, amelyek, még ha nem is kerültek át a köznyelvbe, az újdonságokra nyitott fiatalabb nemzedék által előszeretettel alkalmazott címkék lettek a Facebookon és az Instagramon. Az utóbbi években érzékelhetően megnőtt a növények, különösen a szobanövények népszerűsége.

  • Ha megcsordul a Vince…

    Január 22-én, Vince-napján a borásztársadalmon valami furcsa izgatottság lesz úrrá. Ezt a napot hagyományosan termésjósló ünnepnapnak tartják.

Címkék

Legtöbbet megtekintett