Keressen minket

Hírek

Magyar-lengyel védelmi együttműködésről tárgyaltak Budapesten

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Magyarország és Lengyelország közötti védelmi együttműködésről tárgyalt kedden Budapesten a két ország szakminisztere.


Fotó:Benkő Tiborhonvédelmi miniszter (j) a hivatalában fogadja Mariusz Blaszczak lengyel védelmi minisztert Budapesten 2019. március 19-én. MTI/Bruzák Noémi

A találkozót követő sajtótájékoztatónBenkő Tibormagyar és Mariusz Blaszczak lengyel védelmi miniszter is azt hangsúlyozta, hogy sok kérdésben teljesen hasonlóan gondolkodnak. Téma volt egyebek között a NATO, a V4-ek, valamint a kétoldalú katonai együttműködés is. Kiemelten foglalkoztak az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszerrel kapcsolatos tapasztalatok cseréjével.

A találkozón aláírták azt a dokumentumot is, mellyel Lengyelország csatlakozott a Budapesten működő NATO Egészségügyi Kiválósági Központhoz.

Forrás: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Állattenyésztés: A jó minőségű árut elviszik

    A limousin fajta egyik kiváló hazai törzstenyészete a balaton­almádi székhelyű IMÁR Bt.-nél található.

  • Kúszónövények: a sebesség is számít

    A növények különböző funkciókat is elláthatnak a kertünkben: a szobai szőnyeg kinti megfelelője a pázsit, a térelválasztó falaknak a sövények felelnek meg, a futónövények kusza szövedékei pedig szabadtéri függönyökként funkcionálnak. Utóbbiakkal jól eltakarhatók olyan dolgok, melyeket nem szeretnénk hogy szem előtt legyenek…

  • Értékek nyomában

    Otthonosan mozog a kézműves mesterségek sokszínű hagyományaiban Ament Éva grafikus, népi bútorfestő. Alkotásaiban nemcsak másolja, de szellemükhöz, motívumvilágukhoz hűen újrateremti a tradicionális munkákat. A jellegzetes használati tárgyak, kelengyeládák, kisbútorok mellett magyarországi templomok gyönyörű mennyezetkazettái viselik a keze nyomát, a megmentett, újjáálmodott örökség jeleként.

Címkék

Legtöbbet megtekintett