Keressen minket

Sport

Magyarország megint megmutatja a világnak, minden idők legnagyobb vébéje következik!

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Sohasem indultak el ennyi országból egy birkózó-világbajnokságon, mint a most, szombaton induló budapesti vébén. Minden magyar versenyző jól van, nincs súlyos sérülés. Németh Szilárd, a hazai szövetség elnöke a szerdai sajtótájékoztatón azt mondta: édes teher az összes korábbi siker és csodálatos rendezés, de el fogjuk bírni, és megint lenyűgözzük a világot.

Sohasem indultak el ennyi országból egy birkózó-világbajnokságon, mint a most, szombaton induló budapesti vébén. Minden magyar versenyző jól van, nincs súlyos sérülés. Németh Szilárd, a hazai szövetség elnöke a szerdai sajtótájékoztatón azt mondta: édes teher az összes korábbi siker és csodálatos rendezés, de el fogjuk bírni, és megint lenyűgözzük a világot.

Hetedszer rendez Magyarország birkózó-világbajnokságot, de a mostani lehet minden idők legnagyobb hasonló tornája. Világviszonylatban is. A szerdán tartott sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy már most megdőlt egy rekord:

114 ország 860 birkózója nevezett, amire korábban a sportág egyetlen eseményén sem volt példa.

A szombaton kezdődő világbajnokságot a Papp László Sportarénában rendezik meg, az elképesztő hangulat, a szurkolás garantált, de a nézőszámra sem lesz panasz.

Érdemes sietni a jegyvásárlással, mert vannak napok, amelyekre már hiába próbálnánk.

„Már negyvenezer jegy elfogyott eddig” – mondta Németh Szilárd a szervező bizottság és a magyar szövetség elnöke. „Ez a vébé a tokiói expressz egyik legfontosabb állomása– folytatta. – A Papp László Sportaréna ezúttal is remek helyszín lesz, ahogyan Budapest is kivételes házigazda. Köszönet a támogatóknak, és külön köszönet Orbán Viktornak, aki azonnal a rendezés mögé állt. A legutóbbi vb Párizsban volt, remekül sikerült, innen is szeretnénk gratulálni nekik, mert nagyon magasra tették a mércét.”

Németh Szilárd szerint a múlt sikerei, a remek magyarországi rendezések, a világbajnoki címek édes terhet jelentenek.

„Édes teher a dicső múlt. Itt ülnek most is a bajnokaink. Mi minden egyes világbajnokságon meg tudtunk felelni a kihívásnak. A versenyzők, a bírók, a szervezők. Megint szeretnénk bebizonyítani, hogy sportszakmailag is a világ élvonalába tartozunk.

Megmutatjuk, hogy Budapest olyan biztonságos, kiszámítható hely, ahol mindenki jól érezheti magát. Minden idők legjobb világbajnokságra készülünk, nem véletlen, hogy Thomas Bach, a NOB elnöke is el fog hozzánk látogatni.”

Németh Szilárd a magyar indulókról azt mondta: „Nagyon jó állapotában van mind a harminc versenyzőnk, súlyos sérülés nincs. Természetes, hogy ők nincsenek most itt, most már a szőnyegre, a felkészülés hajrájára szeretnének koncentrálni.”

Fürjes Balázs, Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár a világbajnokság Magyarországot és fővárosát érintő pozitív hatásait emelte ki. „Ha valami hatszor sikerült, miért ne sikerülne hetedszer – mondta Fürjes. –

Budapestet évek óta a világ első öt legfontosabb sportvárosa között jegyzik. Ez a vébé is egy Budapest reklám, ha mindezt meg kellene vásárolnunk a világsajtóban, nem lenne rá elég a főváros teljes költségvetése.

A vb nagy sportágfejlesztés is egyben, és összekovácsol minket magyarokat. Teli torokból együtt szurkolni, ennél nincs jobb közösségi élmény.”

A világbajnokság október huszadikán, most szombaton kezdődik, és jövő vasárnapig, huszonnyolcadikáig tart. Az M4 Sporton a kilenc nap során napi tíz óra közvetítés lesz majd látható. A PestiSrácok.hu is kiemelten foglalkozik a tornával, minden nap több anyaggal jelentkezünk.

Fotó: MTI Forrás: PestiSrácok

Szerző: MEZŐ GÁBOR

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Az akácméz mindent visz

    Ha az akác jól fizet, akkor a méhésznek nem lehet rossz szezonja. Ez a régi igazság látszik beigazolódni idén is, holott még csak a nyár közepén tartunk. És arra is emlékszünk, hogy a tavaszi indulás nem volt túl biztató.

  • Az idő bizonyított: jó döntés volt

    Tíz évvel ezelőtt a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) egyik tárgyalójában dr. Seregi János döntése nyomán megalakult a 22 állami erdőgazdaság közös magazinja. Miért éppen az MFB-nél? – kérdezhetik sokan. Azért, mert akkor az erdőgazdaságok felügyelete az MFB Agrár- és Zöldbank Igazgatóságához tartozott, melynek ügyvezető igazgatója dr. Seregi János volt.

  • Virágbemutató a Gyöngyösi sétányon

    Immár 19. alkalommal rendezte meg Budapest 13. kerületének önkormányzata a Gyöngyösi sétányon az egynyárivirág-bemutatót és kertbarát sétát. A sétányon idén is több ezer tő egynyári virágot ültettek ki.

Címkék

Legtöbbet megtekintett