Keressen minket

Hírek

Merkel: Szerbiának tovább kell dolgoznia a Koszovóval való viszonya rendezésén

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Szerbiának további erőfeszítéseket kell tennie a Koszovóval való viszony rendezéséért, a nyitott kérdések tisztázása az ország európai uniós csatlakozása miatt is fontos – mondta Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben Ana Brnabic szerb miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után.

A német kancellár aláhúzta, hogy a német-szerb együttműködés “sikertörténet”, és a belgrádi vezetés nagy lendülettel modernizálja az országot.

Mint mondta, nagyra értékeli, hogy Ana Brnabic kormánya kiemelt ügyként kezeli a digitalizációt. Szerbia “éllovas” ezen a területen, és “sok európai ország számára példamutató”, ahogyan beépíti a köznevelésbe a digitalizációval kapcsolatos ismeretek oktatását.

Azonban sok reformra van még szükség, a többi között a civil társadalom és az igazságszolgáltatás működésével összefüggésben. Ezek a reformok mind kapcsolatban állnak az európai uniós csatlakozási folyamattal, amely “viszonylag előrehaladott”, ezt jelzi, hogy már 35 fejezetet megnyitottak a csatlakozási tárgyalásokon – mondta Angela Merkel.

Forrás: MTI

Vezető kép: Angela Merkel és Ana Brnabić (Fotó: N1)

 

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget

Címkék

Legtöbbet megtekintett