Keressen minket

Nagy-Britannia kilépése veszélyezteti Európa jövőjét

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Nagy-Britannia kilépése veszélyezteti Európa jövőjét – mondta Mohi Csaba volt nagykövet, nemzetközi jogász az M1 aktuális csatorna Szemtől szembe című műsorában vasárnap este.

Nagy-Britannia nélkül Európa nem lehet világpolitikai tényező. Veszélyes világban élünk. Egységes, erős Európára van szüksége a világnak – mondta szakember.

Megfogalmazása szerint a lusta, hanyatló brit gazdaság számára az EU félmilliárdos felvevőpiaca létfontosságú. Theresa May brit miniszterelnök környezetének a gondolkodás megy a legnehezebben. A brit vezetés szűklátókörű, a Brexitre a múlt szavazott, az idősek.

Veszélyes vizekre evezett a brit politikai elit, hisz az írek és a skótok nem akarnak kilépni az EU-ból – fűzte hozzá Mohi Csaba.

Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem tanára rámutatott: a Brexit-tárgyalásokon a jövőről nem lehetett érdemi megbeszéléseket folytatni a britekkel, mert nem is volt világos álláspontjuk.

Forrás: MTI

Fotó/Illusztráció: Pixabay

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Állati jó munkatársak

    A munkára fogható állatokat mindig is „alkalmazta” az emberiség, hiszen jóval olcsóbbak mint a kétlábú munkaerő, nem beszélnek vissza, sokszor az adott feladatban hatékonyabbak is az embernél és szakszervezetbe sem tömörülnek…

  • Kis Majorgazda tábort is indítanak

    A régmúlt háztáji gazdaságainak munkálatait is felidéző múzeumpedagógiai programot állított össze a Keszthelyi Majortörténeti Kiállítóhely. Horváth Zoltán, a létesítmény novemberben megbízott igazgatója lapunknak elmondta, hogy a közelmúltban végrehajtott fejlesztéseik mellett nagy érdeklődéssel kísért nyári táboraik is e program céljait szolgálják.

  • Egyre több magyar beruházás Szerbiában

    Magyarország az elmúlt években folyamatosan növelte a Nyugat-Balkánra irányuló exportját. Az elmúlt 10 évben a kétszeresére nőtt a kivitel, meghaladja az évi 2,5 milliárd eurót. Ezzel párhuzamosan a másfélszeresére nőtt a régióban végrehajtott magyar beruházások értéke, és már elérte az 1,5 milliárd eurót. Így a Nyugat-Balkán a magyar tőke kilencedik legfontosabb kihelyezési célpontja.

Címkék

Legtöbbet megtekintett