Keressen minket

Hírek

Nagy István: Magyarország élen jár az élelmiszeripari fejlesztésekben

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Pap Krisztián, a Pap Kolbászműhely tulajdonosa (j) beszél, mellette Nagy István agrárminiszter (k) és Kolozs Csaba gödöllői vállalkozó a kolbászműhely egyik érlelőjében az üzem átadóünnepsége napján a Gödöllői Ipari Parkban 2019. szeptember 20-án. A cég 325 millió forintos beruházást hajtott végre, amiből több mint 103 millió forint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap fejlesztési támogatása a Széchenyi 2020 program keretében, és 14 új munkahely is létesült. Fotó: MTI/Kovács Attila

Magyarország már 2018 végén túlteljesítette a 2014-2020-as európai uniós költségvetési ciklusra tervezett 300 milliárd forintos élelmiszeripari fejlesztést – mondta az agrárminiszter pénteken Gödöllőn, ahol részt vett a Pap Kolbászműhely átadó ünnepségén.

Nagy István hangsúlyozta, hogy a magyar élelmiszeripar nemzetgazdasági szempontból meghatározó ágazat, amely 4500 vállalkozással, 33 szakágazatban közel 90 ezer alkalmazottal gyárt élelmiszert.

A miniszter elmondta, hogy a Pap Kolbászműhely 325 millió forintos beruházást hajtott végre, amiből több mint 103 millió forint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap fejlesztési támogatása a Széchenyi 2020 program keretében, és 14 új munkahely is létesült. Hozzátette, hogy a 280 tonna késztermék előállításából származó, a jövő évre tervezett 550 millió forintos árbevétel előrevetíti a Pap Kolbászműhely sikerét.

A tárcavezető beszélt arról, hogy a húsfeldolgozás, tartósítás szakágazat részesedése az élelmiszeripar teljes árbevételéből meghaladja a 11 százalékot.

Nagy István elmondta, hogy a vidékfejlesztési programon belül meghirdetett mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban című pályázati felhívás forrásaiból eddig 598 kérelem részesült támogatásban, összesen 110 milliárd forint összegben, amelyből eddig a kifizetés mértéke meghaladta a 21 milliárd forintot.

Pap Krisztián, a Pap Kolbászműhely tulajdonosa szólt arról, hogy a családi receptúra, a hazai alapanyag és a természetes füstölési metódus révén sikerül egyedi ízvilágot létrehozniuk.

A társaság kolbászt és szalámit gyárt, hagyományos eljárással sertés, szürkemarha és szarvas alapanyagból.

Forrás: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Méregtelenítő kúrák - használ vagy inkább árt a testünknek?

    A méregtelenítő kúrák célja a szervezet méregtelenítése a mérgező anyagoktól, népszerűek az egészségük javításában érdekelt emberek körében. De vajon ezek hasznosak vagy inkább károsak?

  • Ha sok az autó az erdőszélen

    A járványhelyzet az erdők gondozása, fenntartása terén is érezteti hatását. A fővárosban és az agglomerációban élő mintegy hárommillió ember számára természetes kikapcsolódást kínáló, Pilisi Parkerdő által kezelt erdők látogatottsága rekordot döntött 2020-ban. A helyzet több helyen hasonló az országban.

  • Baromfihús hiány az Egyesült Államokban

    Az amerikai piacon jelenleg gondot okoz a baromfihús iránti kereslet kielégítése. A csirkehúsos szendvicsek a vártnál jobban fogynak, de a hústermelők nem tudnak lépést tartani a megnövekedett igényekkel.

Címkék

Legtöbbet megtekintett