Keressen minket

Hírek

NEM ENGEDJÜK, HOGY ELVEGYÉK TŐLÜNK A HATÁRŐRIZET JOGÁT!

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Magyarország nem engedi, hogy elvegyék tőle a határőrizet jogát – egyebek mellett ezt mondja ki az az országgyűlési határozattervezet, amelyet hétfőn terjesztenek a Ház elé – közölte Kocsis Máté Harrach Péterrel közösen tartott sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülését követően Velencén.

Magyarország nem engedi, hogy elvegyék tőle a határőrizet jogát – egyebek mellett ezt mondja ki az az országgyűlési határozattervezet, amelyet hétfőn terjesztenek a Ház elé – közölte Kocsis Máté Harrach Péterrel közösen tartott sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülését követően Velencén.

A frakcióülés kiemelt és fő témája a Sargentini-jelentés volt. Kocsis Máté bejelentette, a Fidesz és a KDNP frakciói országgyűlési határozattervezetet terjesztenek a Ház elé a Sargentini-jelentéssel, és az azzal kapcsolatos kérdésekkel összefüggésben.

/”A SARGENTINI-JELENTÉS HAZUG, MELYET CSALÁSSAL FOGADOTT EL AZ EURÓPAI PARLAMENT./”

Kifejtette, a tervezet kimondja, hogy a Sargentini-jelentés hazug, melyet csalással fogadott el az Európai Parlament, és a Fidesz-KDNP jogi meggyőződése szerint érvénytelen a döntés, ellentétes a Lisszaboni szerződéssel.

Ezért a frakciók felkérték a kormányt, hogy tegyen meg minden szükséges jogi lépést azért, hogy a csalással elfogadott jelentéssel szemben megvédje Magyarországot – tette hozzá. A képviselő közölte, a határozatban ki szeretnék mondani, hogy a jelentést Soros György emberei írták, és az ő emberei fogadták el.

Ha Judith Sargentini és bármely bevándorláspárti EP-képviselő, vagy az EP és Soros György azt hiszi, hogy Magyarország ezt szó nélkül hagyja, akkor téved; minden politikai és jogi lépést meg fogunk tenni, hogy megvédjük hazánk becsületét és a magyar emberek döntését ezzel a hazugságáradattal szemben – szögezte le a Fidesz frakcióvezetője.

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Javultak az agrárium szereplőinek kilátásai

    Jelentősen javultak a magyar mezőgazdaság kilátásai a koronavírus-járvány első hullámához képest – derül ki a Takarékbank október 21-ei sajtótájékoztatóján bemutatott Takarék AgrárTrend Indexének harmadik negyedéves felméréséből. Ugyanakkor a piaci szereplőknek továbbra is óvatosnak kell lenniük a jövőben.

  • Fiatal sertéstenyésztő elkötelezve a berkshire mellett

    Hívták már tévéműsorba házasodni; 2019-ben ígéretes szakmai pályafutás kapujában álló fiatal gazdaként neki ítélték a Bokodi Sándor-díjat. Épp egy tanyafelújítás közepén tart, ennek ellenére a Tiszához igyekvő városiak, külföldiek állandóan megállnak nála nézelődni, mert Csikós István minden érdeklődőt szívesen fogad.

  • Konfliktus van az emberek táplálása és az éghajlat stabilizálása között

    A Nature című folyóiratban megjelent új tanulmány szerzői szerint a globális élelmiszer-termelés egyre nagyobb klímaveszélyt jelent, ugyanis a jelenlegi mértékű nitrogén-oxidul-kibocsátás miatt nemhogy az iparosodást megelőző hőmérsékletet mindössze 1,5 °C-kal fogja meghaladni a hőmérséklet, hanem a globális hőmérséklet-emelkedés 3 °C fölött lesz.

Címkék

Legtöbbet megtekintett