Keressen minket

Hírek

Novák Katalin lett a Politikai Hálózat az Értékekért elnevezésű szervezet elnöke

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Kiemelt kép: Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a III. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban 2019. szeptember 5-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára lett a Politikai Hálózat az Értékekért (Political Network for Values) nevet viselő nemzetközi, politikusokat tömörítő szervezet elnöke.

Novák Katalint – aki 2015-től a szervezet tanácsadó testületének alelnöke volt – a szervezet döntéshozó fóruma választotta meg elnökévé, a felkérést pénteken Lola Velarde, a testület ügyvezető igazgatója tolmácsolta a magyar politikusnak, aki elfogadta azt.

Az államtitkár az MTI-nek elmondta: a Politikai Hálózat az Értékekért egy öt éve alakult nemzetközi politikai szervezet, amelynek számos ország kormányzati, törvényhozási képviselője a tagja. Hozzátette: a mérsékelt, de határozott véleményt képviselő szervezet a család vitathatatlan jelentőségét hirdeti, továbbá a házasság, az élet, az emberi méltóság és a vallásszabadság tiszteletét.

Lényeges, hogy az ezen alapelveket, értékeket fontosnak tartó döntéshozók egyeztessenek, találkozzanak, kapcsolatot tartsanak, és ennek megfelelő fóruma a Politikai Hálózat az Értékekért – mondta Novák Katalin.

Kiemelte: a szervezet alapelveivel és a nem radikális hangvételével is maximálisan azonosulni tud. Mint mondta, azért vállalta el az elnökséget, mert örömmel tapasztalja, hogy Magyarországra és a magyar kormányra mintaadóként tekintenek, ha az emberi méltóságról, a család védelméről, a családi értékek középpontba helyezéséről, az emberi életről van szó.

Megjegyezte: a felkérés nem elsősorban a személyének szólt, hanem annak, amit a magyar kormány az elmúlt csaknem egy évtizedben ezen a területen elért, és ami jó példaként szolgálhat másoknak is. Jelezte: a szervezet jövő ősszel Budapesten tartja csúcstalálkozóját.

Forrás: MTI

Tovább olvas

Legtöbbet megtekintett