Keressen minket

Hírek

Orbán Viktor a Magyar Görögkatolikus Egyház vezetőitől átvette a betlehemi békelángot

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j), Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (j2) és Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, görögkatolikus püspök (b3) a Karmelita kolostorban 2020. december 18-án. Orbán Viktor kormányfő ezen a napon délután a Karmelita kolostorban vendégül látta a Magyar Görögkatolikus Egyházmegyék vezetőit, akik átadták a betlehemi békelángot hordozó lámpást a miniszterelnöknek. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök péntek délután a Karmelita kolostorban vendégül látta a Magyar Görögkatolikus Egyházmegyék vezetőit – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, görögkatolikus püspök, Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye megyéspüspöke, Szocska A. Ábel, a Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke és Seszták István főhelynök átadták a miniszterelnöknek a betlehemi békelángot hordozó lámpást, majd egy dicsőítő énekkel alapozták meg az ezt követő ádventi beszélgetés hangulatát – mondta a sajtófőnök.

A találkozón, melyen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke is, áttekintették a Magyar Görögkatolikus Egyház és a kormányzat együttműködési lehetőségeit – tájékoztatott Havasi Bertalan, hozzátéve: a vendégek Fodor Gergely kormánybiztos, a Várkapitányság vezetőjének kíséretében megtekintették a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita kolostor épületét.

Forrás:MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget

Címkék

Legtöbbet megtekintett