Keressen minket

Hírek

Orbán Viktor : Soros el akarja foglalni az európai intézményeket

Avatar

Közzétéve

Dátum:

 

A Magyarországgal foglalkozó újabb európai parlamenti (EP) vita egy Soros György-féle szeánsz, választási gyűlés, kampányesemény lesz – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.


Fotó: kormany.hu

A miniszterelnök elmondta, mindig ott van, ahol a magyar nemzeti érdekekért kell harcolni, de ezen a vitán nem vesz részt, mert a bevándorláspártiak kampányeseményét nem fogja segíteni. A vitát úgy kommentálta: /”a bevándorláspárti európai uniós képviselők egy könnyű autodaféra jönnek össze, ahol a nekik nem tetsző országot – ez most éppen Magyarország – majd jól elítélik/”. Megjegyezte, azért sem érdemes részt venni rajta, mert /”öt hónap múlva ezek az emberek nincsenek sehol, ez egy kifutó modell, új parlament jön/”.

Arról is beszélt, hogy az európai baloldalnak, /”a bevándorláspártiak fő erejének/” az európai választási csúcsjelöltje, Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke köztudomásúlag /”Soros György embere/”. Orbán Viktor ezt úgy értékelte: Soros most már nyíltan is el akarja foglalni az európai intézményeket.

Szerinte a Magyarországgal szembeni kötelezettségszegési eljárások továbbléptetésében is azt kell látni, hogy Soros György befolyása óriási, ráadásul még nagyobbat akar szerezni. Ezt meg kell akadályozni az EP-választáson, mert /”azt akarjuk, hogy az EP-ben a bevándorláspárti képviselők kisebbségbe szoruljanak/” – tette hozzá.

A kormányfő beszélt arról a két közelmúltbeli EP-döntésről is, amelyek /”a Soros-féle NGO-knak/” szánt pénzek megháromszorozásáról, valamint az EU-s források kifizetésének a jogállamisághoz kötéséről szóltak. Előbbit úgy minősítette mint /”Soros György tervének 6-os számú pontját szolgáló, azt végrehajtó döntés/”. Utóbbi kezdeményezést pedig primitív javaslatnak nevezte, közölve, hogy nem lesz belőle valóság, mert az EU ma fennálló előírásaival ellentétes, ugyanis minden tagállam beleegyezése kellene hozzá, márpedig ő ezt a szabályt nem fogja elfogadni.

Jelezte, a Fidesz ellenezte ezeket a Magyarországgal szembenálló döntéseket, a magyar ellenzék azonban támogatta.
A családvédelmi nemzeti konzultációról szólva Orbán Viktor kiemelte, hogy nagyon sokan – 1,38 millió ember – küldték vissza a kérdőívet, amit úgy értékelt, hogy ha fontos ügyről van szó, akkor nagy arányban hajlandó megmozdulni a magyar társadalom, egyetértési pontokat létrehozva ezzel.
A konzultáció során kiderült – folytatta -, hogy a gyermekek biztonsága a legfontosabb, és mivel a gyermekvédelem jelenleg szétaprózódott a jogrendszerben, felkérte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, készítsen egy koncepciót, amely egységes keretbe foglalja a gyermekvédelem legfontosabb modern kori kihívásait és a rájuk adható kormányzati válaszokat.

Arra is felhívta a figyelmet – történelmi döntésnek minősítve -, hogy a magyarok szerint a demográfiai nehézségeket családpolitikával kell megoldani, nem pedig bevándorlással.

A fiatalok életkezdésének támogatásáról szólva közölte: Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár összeállított egy /”hosszú és nagyon drága/” családvédelmi akciótervet, és első helyre tették a fiatal családosok támogatását, amelynek keretében bevezethetnek egy a magyar szociál- és családpolitikában eddig új elemet. Minderről várhatóan februárban ad tájékoztatást a kormányfő.
Arra a felvetésre, hogy bizonyos családvédelmi intézkedéseket kétharmados törvénybe foglalnak-e, a miniszterelnök azt mondta: vannak olyan családpolitikai elemek, amelyeket érdemes alkotmányos szinten rögzíteni, de a mértékkel óvatos lenne.

A magyar gazdaság helyzetére kitérve Orbán Viktor kiemelte: Magyarország ma a világ tíz legjobb országa közé tartozik befektetés szempontjából.

Célul tűzte, hogy az EU-ban mért gazdasági növekedést a magyar bővülés minden évben legalább 2 százalékkal haladja meg, mert ebben az esetben /”jóval gyorsabban fejlődünk, mint a többi ország, vagyis Magyarország versenyelőnye és az abból fakadó jólét, jómód, boldogabb élet lehetősége is megnő/”.

Az államadósság-csökkentéssel kapcsolatban azt mondta: ma a magyar gazdaság képes lenne arra, hogy egy-két év alatt lecsökkentsék az adósság mértékét 50 százalék alá a mostani 71 százalékról. Ebben az esetben viszont a költségvetésből kevesebbet tudnának gazdaságfejlesztésre fordítani – mutatott rá, úgy összegezve: azt az egyensúlyt kell megtalálni, hogy az államadósság csökken, lehetőleg gyorsan, de közben a gazdaságfejlesztési források is nagy arányban rendelkezésre állnak.

A múlt hétvégén elhunyt Andy Vajna filmproducerről, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztosról úgy fogalmazott: Andy Vajna, aki /”magasról tett/” a pártpolitikára, nagyon szerette a hazáját, sokat elárul, hogy a leginkább szívbe markoló 1956-os filmet, a Szabadság, szerelmet éppen ő alkotta meg.
Azt is mondta, hogy /”nehéz nép a mienk, sikeresnek lenni Magyarországon nem egyszerű dolog. (…) Magyarországon sajnos a közeg nagyon ritkán inspirál bennünket sikerre, kiemelkedő teljesítményre/”. Nagyon nehéz alkotni Magyarországon, de mégis mindig voltak, akik ezt vállalták, Andy Vajna ilyen ember volt – tette hozzá.
/”Nagyszerű ember volt, a távozása komoly veszteség. Elvesztettünk egy Magyarországot szenvedélyesen szerető embert, aki egyébként világhírre tudott verekedni (…) egy olyan területen, amely rendkívül érzékeny a modern korban, a film területén. Hogy ki mikor mit tett ellene vagy javára, azt majd egy önvizsgálat keretében mindenki elvégzi, nem hiszem, hogy ez a miniszterelnök dolga lenne/” – zárta szavait.

Forrás: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Tetoválással a sólyomnepperek ellen

    Kétségbeesett kísérlet történik a Szibéria tollas kincseként ismert kerecsensólymok védelme érdekében. A szibériai ornitológusok úttörő kezdeményezése során 12 ritka ragadozó madár csőrére tetoválták a nemzetközi SOS kódot, a lábukra a karmok fölé pedig a 22-es számot.

  • Mozzarella mínusz tehén

    A New Culture nevű startup a feljövőben lévő tehén nélküli tejiparban tevékenykedik. Olyan mikrobákat állítanak elő, amelyek tejfehérjét állítanak elő „tehenek bevonása” nélkül. Céjaik közt szerepel, hogy 2023 végére tehén nélküli mozzarellát dobjanak piacra.

  • Egyetemi innováció kerül a boltok polcaira

    A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) fiatal kutatóit és munkáikat bemutató sorozatunkban ezúttal egy új terméket üdvözölhetünk. Gyártása során teljesen új formát öltenek a felhasznált növényi alapanyagok, növelve a termék eltarthatóságát és egyszerűsítve a konyhai felhasználását. Az úgynevezett SalaDmi létrehozásában nagy szerepe van Csurka Tamás doktorandusznak.

Címkék

Legtöbbet megtekintett