Keressen minket

Kultúra

Párkányi énekes

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A felvidéki Párkányról származó tehetséges énekes az X-Faktor után egy másik műsorban is bizonyított, s még bizonyíthat is. Cél az Eurovízió.

‘, ‘

A felvidéki Párkányról származó tehetséges énekes az X-Faktor után egy másik műsorban is bizonyított, s még bizonyíthat is. Cél az Eurovízió.


Szekér Gergő A Dal 2019 sajtótájékoztatóján

Magáról a dalról, s a múlt szombati produkciójáról kérdezte a BUMM, Gergőt.

Milyen szereped volt a dal elkészítésében?

Magam vagyok a dal szerzője és szövegírója is. Augusztusban kezdtem el írni, az első verzió el is készült augusztus végére. Az X-Faktor házba való beköltözés után pár nappal már jelentkeztünk is A Dal 2019-be. Az új hangszerelésben segítségemre volt Krajczár Péter zenei producer, akit a Mistral Music ajánlott. Jelenleg velük dolgozom, rendkívül jó hangulatban telnek mind a próbák, mind pedig a megbeszélések. Most pedig az Eurovízióra koncentrálunk. Remélem, még sokáig dolgozunk együtt sok-sok dalon, albumon, koncerten.

Milyen belső értékei vannak a dalnak?

Számomra ez a dal az életem története, pontosabban az életem egy meghatározó részének elengedése. Úgy gondoltam a tehetségkutató és a nagyobb lépcsőfokra lépés előtt: ahhoz, hogy tervezni tudjam a jövőm, és a nagy pillanatokban jelen tudjak lenni, el kell engednem a múltat. Ez sikerült is, ahogy a Madár, repülj! című dalomat megírtam. Ezen kívül a saját korosztályomnak is szól, főleg a kultúránk megismerésére próbálom ösztönözni a kortársaimat. Nem csak esztétikai okokból, vagy, mert a szüleink azt mondják, tudnunk kell, ki volt Szent István, hanem mert rengeteget tanulhatunk abból, amit az őseink hagytak ránk (nem csupán zenében).

Milyen érzés volt elsőként elindítani a 2019-es A Dal című műsort?

Egy ilyen kaliberű műsort elindítani rendkívül nehéz, de hálás feladat. Első körben át kell adnom a dal mondanivalóját, tisztán énekelni és nem mellesleg közben az emberben előtörnek az érzelmek. Mikor ezen túl vagyunk, akkor már csak az a feladat maradt, hogy a dallal olyan energiákat közvetítsünk (főleg elsőként állva a színpadon), amitől a TV-nézők nem kapcsolnak el, és méltó kezdést ad a műsornak.

Úgy érzed, hogy sikerült színpadra vinni mindazt, amit elterveztél?

Hál/’istennek minden úgy történt, ahogy szerettük volna. El kell, mondjam, hogy a kedvenc részem az volt, mikor a táncművésznő az előszínpadon táncolt. Csak a próbák alatt ismertem meg, mégis olyan szenvedéllyel mozgott előttem, hogy nem tudtam nem oda nézni. Csodálatos volt. A produkción mindig van mit csiszolni, annak ellenére, hogy maga a dal már kész van, így most ezen dolgozunk.

Van olyan dolog, amit megfogadtál a zsűri tanácsából, esetleg egy új elem/ változtatás, amit legközelebb látni fogunk?

Mindegyik kritikának nagyon örültem, a pontozás pedig elvette a hitetlenséget magamban. Both Miklós azonban mondott egy nagyon fontos dolgot, miszerint kicsit többet kéne mozognom a színpadon. Ezt én is éreztem a dal egy részénél, így tulajdonképpen megerősített abban, hogy ezt kidolgozzam. Az újabb elemek még titokban maradnak A DAL 2019 középdöntőjéig.

V.M.

Fotó: Wikipédia

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Fejlődés, fejlesztés, befektetés

    Számos fogalom átértékelődött az életünkben lassan több mint egy éve jelen lévő koronavírus-­járvány következtében. Az eddig természetesnek tűnő dolgok bizonytalanná váltak, sok minden át- és felértékelődött. Kiderült, mi nélkül lehet, és mi az, ami nélkül nem tudunk élni. Ilyen utóbbi az élelmiszer-ellátás, és az ahhoz kapcsolódó termelés biztonsága.

  • A fenntarthatóság mellett kötelezte el magát a New Holland

    Az idén 126 éves mezőgazdasági gépgyártó cég idén erősíteni kívánja piaci pozícióit, miközben továbbra is kiemelt figyelmet szán a megújuló energiaforrásokat fókuszba állító fejlesztéseinek és partnerségi együttműködéseinek - hangzott el a márka első európai online sajtótájékoztatóján.

  • Növénytáplálás földön égen

    Az elmúlt évtizedekben a világ mezőgazdasága nagyot fejlődött. Elég csak a korszerű gépekre vagy az innovatív fajtákra, hibridekre gondolni. Ugyanakkor mintha kicsit megfeledkeztünk volna legfontosabb termelő eszközünkről, a talajról.

Címkék

Legtöbbet megtekintett