Keressen minket

Hírek

Potápi: idén 30 százalékkal többen pályáztak a Határtalanul! tanulmányi kirándulási programra

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Fotó: A programfüzet a Határtalanul! program eddigi eredményeiről tartott sajtótájékoztatón Budapesten a Magyarság Házában 2019. május 17-én. Az idén a tavalyinál 30 százalékkal több, összesen 2219 pályázat érkezett a Határtalanul! tanulmányi kirándulási programra - mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár a sajtótájékoztatóján. MTI/Balogh Zoltán

Az idén a tavalyinál 30 százalékkal több, összesen 2219 pályázat érkezett a Határtalanul! tanulmányi kirándulási programra – mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. 

Az államtitkár közölte: a program keretében alapvetően a hetedik osztályosokra koncentrálnak, de a középiskolák közötti együttműködést is támogatják, illetve kisebb részben a középiskolások tanulmányi kirándulását is segítik.

Emelkedett a pályázati keret, az elnyerhető támogatás, és új elem, hogy 2-3 iskola közösen is szervezhet utat. Ezzel a kisiskolákat működtető településeket szeretnék segíteni, hiszen így elérhető, hogy egy busznyi gyermeket indítsanak útnak – mondta Potápi Árpád János.

Az államtitkár kitért arra is, hogy valamennyi megyében tájékoztató napokat szerveztek, ezeken új úti célokat is javasoltak, mert szeretnék, ha az eddigi régiók mellé kevéssé ismert tájak is bekerülnének a programba.

Távolabbi célként jelölte meg, hogy a határon túli gyermekek növekvő számban érkezzenek magyarországi kirándulásokra, illetve, hogy a külhoni régiók közötti együttműködés még szorosabb legyen.

Felidézte, hogy a program keretében 2011-ben indultak el az első autóbuszok a határon túli régiókba. Azóta 317 ezer, nagyrészt magyarországi, kisebb részben határon túli diák vehetett benne részt, és jutott el szervezett oktatási keretek között határon túli régiókba, illetve az anyaországba, ezáltal is erősítve a magyar intézmények közötti kapcsolatokat.

Megjegyezte, hogy sok testvériskolai kapcsolat jött létre, és sok tartós barátság alakult ki magyarországi és határon túli diákok között.

A sajtótájékoztatón részt vett egy Pest megyei diákcsoport is, amely Erdélyben Barótot és környékét keresi fel a tanulmányi kirándulási program keretében.

Forrás: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Az első karbonsemleges paradicsom

    Az Azura francia-marokkói vegyesvállalat közzétette fenntartható fejlődésről szóló jelentését. Ebben nem más szerepel, mint hogy a csoport egyebek közt szén-dioxid-semleges paradicsommal lép a piacra. Azt tervezik, hogy a vállalás népszerűsítésére erős kommunikációs kampányt indítanak. Márciustól a kereskedelembe kerülő összes terméken feltüntetik az erre utaló logót.

  • Karantén károsítók a szőlőben, avagy mit is jelent a növényegészségügyi zárlat

    Az elmúlt évtizedben már megismerkedhettünk a növény­egészségügyi zárlat fogalmával, ennek lényegét nagyjából minden szakmabeli ismeri. A köznapibb kifejezések, például a „borvidék zárlata” azonban számos tévhitnek, rémhírnek adtak táptalajt, így nem árt, ha egy szakfolyóirat hasábjain újra tisztázzuk, mit jelent a bejelentési kötelezettség és a hatósági zárlat.

  • Széllel szemben

    Fa Nándor nevét akkor ismerte meg egész Magyarország, mikor 1985 szeptemberétől 1987 szeptemberéig körbehajózta a Földet Gál József barátjával, saját építésű kis vitorlásukon, a Szent Jupáton.

Címkék

Legtöbbet megtekintett