Keressen minket

Hírek

Sanghajban is hódítanak a magyar konyha remekei

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Magyarország számára nagyon fontos, hogy a világ minden pontján találjunk olyan barátokat, akik függetlenségünk tiszteletben tartásával törekednek kapcsolataink erősítésére, ezért célunk hogy külföldön is megismerjék hazánk hagyományait, szokásait, legszebb tájait – mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a magyar gasztronómiai napok és fotókiállítás megnyitóján Sanghajban.

Farkas Sándor hangsúlyozta: egyedi gasztronómiánk a magyar kultúra egyik legfontosabb eleme, így a tájak és az azokhoz kapcsolódó ízek felfedezésére bátorítjuk a kínai érdeklődőket.

A magyar nevezetességek iránt érdeklődőknek két héten át lesz lehetőségük megtekinteni a fotókiállítást, a kapcsolódó kulturális programokat, és megízlelni a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége által delegált séfek és cukrászok kínálatát, így többek között a gulyáslevest, a halászlevet, a halkolbászt, vagy a Dobos-tortát.

A Kelet Gyöngye torony nem első alkalommal ad helyet magyar eseménynek – mondta el Bolla Szilárd főkonzul. A mostani rendezvény része a magyar-kínai diplomácia kapcsolatok felvételének 70. évfordulóját ünneplő eseménysorozatnak, amelyet Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa szervezett.

Forrás: AM Sajtóiroda

Fotó: AM

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Nyitott ökológiai gazdaság

    A győrújfalui Sudár Birtokot 2016-ban álmodta meg Sudárné Boros Zsóka agrármérnök, akinek a szülei már korábban is gazdálkodtak. Az akkori családi gazdaság adminisztratív teendőit ő látta el. Férjével négy gyermeket nevelnek, az otthon töltött tizenöt év után döntött úgy, hogy nem folytatja a családi gazdálkodást, inkább valami egészen újba kezd.

  • Többségi tulajdont szerzett az OTP a Nagiszban és a Hagéban

    Az OTP-csoporthoz tartozó PortfoLion 97,91 százalékos részesedést szerzett a NAGISZ-csoportban, miután a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta a tranzakciót. Az új tulajdonos a jelenlegi operatív menedzsmenttel látja eredményesnek a további működtetésüket.

  • Díjat nyert a KFC vegán burgere

    A KFC gyorsétterem lánc díjat nyert a PETA-tól a vegán ételeket forgalmazó vállalatok versenyén, amiért a tavaly nyári termékbejelentést követően az összes vegán, csirke húspótlóból készült hamburgerét négy nap alatt kiárusította.

Címkék

Legtöbbet megtekintett