Keressen minket

Hírek

Sanghajban is hódítanak a magyar konyha remekei

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Magyarország számára nagyon fontos, hogy a világ minden pontján találjunk olyan barátokat, akik függetlenségünk tiszteletben tartásával törekednek kapcsolataink erősítésére, ezért célunk hogy külföldön is megismerjék hazánk hagyományait, szokásait, legszebb tájait – mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a magyar gasztronómiai napok és fotókiállítás megnyitóján Sanghajban.

Farkas Sándor hangsúlyozta: egyedi gasztronómiánk a magyar kultúra egyik legfontosabb eleme, így a tájak és az azokhoz kapcsolódó ízek felfedezésére bátorítjuk a kínai érdeklődőket.

A magyar nevezetességek iránt érdeklődőknek két héten át lesz lehetőségük megtekinteni a fotókiállítást, a kapcsolódó kulturális programokat, és megízlelni a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége által delegált séfek és cukrászok kínálatát, így többek között a gulyáslevest, a halászlevet, a halkolbászt, vagy a Dobos-tortát.

A Kelet Gyöngye torony nem első alkalommal ad helyet magyar eseménynek – mondta el Bolla Szilárd főkonzul. A mostani rendezvény része a magyar-kínai diplomácia kapcsolatok felvételének 70. évfordulóját ünneplő eseménysorozatnak, amelyet Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa szervezett.

Forrás: AM Sajtóiroda

Fotó: AM

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget

Címkék

Legtöbbet megtekintett