Keressen minket

Hírek

Szerbia lekörözte Horvátországot

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Szerbia öt helyett javított a gazdasági versenyképességet mérő globális listán

Szerbia öt helyett javított a gazdasági versenyképességet mérő globális listán

A Világgazdasági Fórum gazdasági versenyképességet mérő, idén 140 országot felsorakoztató listáján Horvátországot a 68. helyre sorolták, míg Szerbiát a 65. helyre. A tavalyihoz képest Szerbia öt helyet lépett előre. Horvátország, bár tavaly ugyanúgy 60,1 pontot ért el az értékelés során, mint idén, szintén javított helyezésén, hiszen tavaly még a 74. volt ezen a listán, amely akkor 137 országból tevődött össze. Az, hogy Horvátország ugyanannyi ponttal javított a helyezésén, azzal magyarázható, hogy a Világgazdasági Fórum idén más módszerrel végezte a számítást és a rangsorolást, mondták a szervezet illetékesei.

Amikor Aleksandar Vučić, szerb államfőt arról kérdezték a sajtó képviselői, hogy milyen formában érzik meg a polgárok Szerbia előrelépését a szóban forgó listán, kifejtette:

biztosan több külföldi beruházás érkezik majd az országba, ennek köszönhetően pedig növekszik a GDP.

A szóban forgó listán a valamikori Jugoszlávia tagállamai közül egyedül Szlovénia körözi le Szerbiát.

Forrás: www.magyarszo.rs

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Az akácméz mindent visz

    Ha az akác jól fizet, akkor a méhésznek nem lehet rossz szezonja. Ez a régi igazság látszik beigazolódni idén is, holott még csak a nyár közepén tartunk. És arra is emlékszünk, hogy a tavaszi indulás nem volt túl biztató.

  • Az idő bizonyított: jó döntés volt

    Tíz évvel ezelőtt a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) egyik tárgyalójában dr. Seregi János döntése nyomán megalakult a 22 állami erdőgazdaság közös magazinja. Miért éppen az MFB-nél? – kérdezhetik sokan. Azért, mert akkor az erdőgazdaságok felügyelete az MFB Agrár- és Zöldbank Igazgatóságához tartozott, melynek ügyvezető igazgatója dr. Seregi János volt.

  • Virágbemutató a Gyöngyösi sétányon

    Immár 19. alkalommal rendezte meg Budapest 13. kerületének önkormányzata a Gyöngyösi sétányon az egynyárivirág-bemutatót és kertbarát sétát. A sétányon idén is több ezer tő egynyári virágot ültettek ki.

Címkék

Legtöbbet megtekintett