Keressen minket

Hírek

Szerbia lekörözte Horvátországot

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Szerbia öt helyett javított a gazdasági versenyképességet mérő globális listán

Szerbia öt helyett javított a gazdasági versenyképességet mérő globális listán

A Világgazdasági Fórum gazdasági versenyképességet mérő, idén 140 országot felsorakoztató listáján Horvátországot a 68. helyre sorolták, míg Szerbiát a 65. helyre. A tavalyihoz képest Szerbia öt helyet lépett előre. Horvátország, bár tavaly ugyanúgy 60,1 pontot ért el az értékelés során, mint idén, szintén javított helyezésén, hiszen tavaly még a 74. volt ezen a listán, amely akkor 137 országból tevődött össze. Az, hogy Horvátország ugyanannyi ponttal javított a helyezésén, azzal magyarázható, hogy a Világgazdasági Fórum idén más módszerrel végezte a számítást és a rangsorolást, mondták a szervezet illetékesei.

Amikor Aleksandar Vučić, szerb államfőt arról kérdezték a sajtó képviselői, hogy milyen formában érzik meg a polgárok Szerbia előrelépését a szóban forgó listán, kifejtette:

biztosan több külföldi beruházás érkezik majd az országba, ennek köszönhetően pedig növekszik a GDP.

A szóban forgó listán a valamikori Jugoszlávia tagállamai közül egyedül Szlovénia körözi le Szerbiát.

Forrás: www.magyarszo.rs

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • A klímavészhelyzet kertjei

    Tervezői munkám, kertészkedésem közben szerzett tapasztalataim, a szakmai továbbképzések és beszélgetések lassacskán meggyőztek arról, hogy klímavészhelyzet küszöbén állunk. Nem mondhatom, hogy lelkileg könnyű volt szembesülni a probléma súlyával, hiszen vélhetően az emberiség eddigi legnagyobb próbatétele vár ránk, de örülök, hogy megtörtént, hiszen felismerés nélkül nincs cselekvés.

  • Alkotói természet, természetben alkotás

    Erdei barangolásaink során sokszor találkozunk épített erdei létesítményekkel. Arra azonban kevesen gondolnak, mennyi szakismeret szükséges ahhoz, hogy ezeket az építményeket erdei környezetbe ágyazzuk, és ott üzemeltessük. Minden munkában visszatükröződik a tervező egyedi látásmódja is.

  • Benyújtotta a Kormány az új bortörvényt az Országgyűlésnek

    Az Agrárminisztérium a szőlő-bor ágazat átlátható szabályozási rendszerének kialakítása, a fenntartható működésének elősegítése, valamint fejlesztésének megalapozása érdekében kedd este benyújtotta a szőlészetről és borászatról szóló törvényjavaslatát.

Címkék

Legtöbbet megtekintett