Keressen minket

Hírek

Szerbia lekörözte Horvátországot

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Szerbia öt helyett javított a gazdasági versenyképességet mérő globális listán

Szerbia öt helyett javított a gazdasági versenyképességet mérő globális listán

A Világgazdasági Fórum gazdasági versenyképességet mérő, idén 140 országot felsorakoztató listáján Horvátországot a 68. helyre sorolták, míg Szerbiát a 65. helyre. A tavalyihoz képest Szerbia öt helyet lépett előre. Horvátország, bár tavaly ugyanúgy 60,1 pontot ért el az értékelés során, mint idén, szintén javított helyezésén, hiszen tavaly még a 74. volt ezen a listán, amely akkor 137 országból tevődött össze. Az, hogy Horvátország ugyanannyi ponttal javított a helyezésén, azzal magyarázható, hogy a Világgazdasági Fórum idén más módszerrel végezte a számítást és a rangsorolást, mondták a szervezet illetékesei.

Amikor Aleksandar Vučić, szerb államfőt arról kérdezték a sajtó képviselői, hogy milyen formában érzik meg a polgárok Szerbia előrelépését a szóban forgó listán, kifejtette:

biztosan több külföldi beruházás érkezik majd az országba, ennek köszönhetően pedig növekszik a GDP.

A szóban forgó listán a valamikori Jugoszlávia tagállamai közül egyedül Szlovénia körözi le Szerbiát.

Forrás: www.magyarszo.rs

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Értéktőzsde: Emelkedő gabonaárak

    A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) árupiaci szekciójában a március 31. és április 8. közötti tőzsdenapokon a takarmánykukorica (ISCC NUTS II fenntartható takarmánykukorica) májusi jegyzése 75 000, a november–decemberi 60 000 forint/tonna volt. A termény a júliusi tőzsdei elszámolóára 1300 forinttal 75 000, a 2022. márciusi 1500 forinttal 60 500 forint/tonnára csökkent.

  • Zöld utakra visz az új navigációs rendszer

    A népszerű és most megújuló Maps navigációs alkalmazás igény esetén az általa leginkább környezetbarátnak tartott útvonalakra irányítja a sofőröket. A Google még ebben az évben bevezeti az Egyesült Államokban, és a tervek szerint később globálisan is elérhető lesz a zöld navigációs rendszer.

  • Málta fizet a turistáknak

    Azok a külföldi turisták, akik legalább három napot töltenek Máltán, 200 eurós visszatérítést is kaphatnak. A cél, életet lehelni a haldokló turizmusba.

Címkék

Legtöbbet megtekintett