Keressen minket

Hírek

Szijjártó: a migrációt Európa határain kívül kell tartani

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Az európai emberek biztonsága a legfontosabb, ezért a migrációt Európa határain kívül kell tartani – hangsúlyozta Szijjártó Péter külügyminiszter a franciaországi Lyonban szombaton történt késes támadás kapcsán.

A tárcavezető az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: “együtt érzünk francia barátainkkal a gyász és a fájdalom óráiban, bízunk benne, hogy ennek az aljas támadásnak nem lesz több áldozata”. Szijjártó Péter egyúttal minden sérültnek teljes felépülést kívánt.

“A magyar álláspont világos: nem lehet az európai életforma része, hogy egy buszmegállóban, egy utcai vásáron vagy egy koncerten az életünket kelljen féltenünk, mert vannak olyanok, akik itt élnek Európában, de el akarnak pusztítani bennünket” – szögezte le a külügyminiszter.

Hozzátette: “a legfontosabb az európai emberek biztonsága, a migrációt Európa határain kívül kell tartanunk”.

Egy 19 éves fiatal férfit agyonszúrt és kilenc embert megsebesített szombaton Lyon elővárosában egy merénylő. A férfit, akinek indítékai egyelőre nem ismertek, őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték a hatóságok gyilkosság és gyilkossági kísérletek miatt. A BFM francia televíziós csatorna szerint a tettes azt állítja magáról, hogy afgán, és 1986-ban született.

Forrás: MTI

Vezető kép: MTI/KKM/Kovács Márton

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Mérgező a méhlegelő?

    A Méhészet októberi számában olvashattunk egy cikket a napraforgóval kapcsolatos mérgezésekről. Ezzel, a legnagyobb területen tenyésző méhlegelőnkön tapasztalható méhveszteséggel kapcsolatban szeretnék megosztani egy másik, érdekes történetet.

  • Ragály, járvány, madárinfluenza

    2020 végén még úgy tűnt, az állatok zártan tartásának elrendelésével sikerül megakadályozni hazánkban a madárinfluenza-járvány kitörését. Sajnos mára már nem így van, Magyarország több területén tízezres baromfiállományokat kellett leölni.

  • Négy százalékkal nőtt a zöldség-gyümölcs fogyasztás az EU-ban

    Bár az Európai Unióban továbbra sem éri az átlagos zöldség-gyümölcs fogyasztás az ajánlott napi 400 grammot, biztató növekedést mutatott ki a Freshfel Europe januárban kiadott felmérése. A friss zöldség és gyümölcs termelését, forgalmazását és fogyasztását elemző Consumption Monitor szerint 2017-hez képest 4 százalékos a növekedés.

Címkék

Legtöbbet megtekintett