Keressen minket

Hírek

Szijjártó: Magyarország és Lengyelország ellenzi, hogy \”hátsó ajtón\” visszahozzák a migrációs csomagot

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Magyarország és Lengyelország ellenzi, hogy /”hátsó ajtón/”, különböző uniós és ENSZ-dokumentumokba fejezetenként beiktatva, visszahozzák a migrációs csomagot – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Varsóban az MTI-nek.

Magyarország és Lengyelország ellenzi, hogy /”hátsó ajtón/”, különböző uniós és ENSZ-dokumentumokba fejezetenként beiktatva, visszahozzák a migrációs csomagot – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Varsóban az MTI-nek.


Fotó: Varsó, 2019. január 28. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Joachim Brudzinski lengyel belügy- és közigazgatási miniszter (j) üdvözli SzijjártóPéter külgazdasági és külügyminisztert egynapos hivatalos munkalátogatásán Varsóban, a lengyel belügyminisztérium villájában 2019. január 28-án. MTI/KKM/Burger Zsolt

A miniszter azután nyilatkozott, hogy tárgyalt Joachim Brudzinski lengyel belügyminiszterrel.

Szijjártó Péter szerint /”mind a nemzetközi liberális politikai elitnek, mind a Soros György által támogatott hálózatnak/” óriási csalódást okozott, hogy tavaly decemberben az ENSZ globális migrációs csomagjára 40 ország nem szavazott igennel. /”Ezek a körök/” ezáltal elvesztették a lehetőséget egy új nemzetközi jogi precedens megteremtésére, mely alapján a migrációt ellenző országoknak is a bevándorlás céljává kellene válniuk – értékelte. Felidézte: a migrációs csomagra Magyarország és Lengyelország is nemet mondott, emellett a visegrádi csoport (V4) keretében folytatott együttműködésüknek köszönhetően az Európai Unió (EU) napirendjéről lekerültek a kötelező menekültelosztási kvóták.

Ezek, a migráció megállítását célzó sikerek kiváltották /”mind az EU, mind az ENSZ bürokratáinak revansvágyát/”, az érintettek SzijjártóPéter szerint jól láthatóan nemcsak /”vissza akarnak vágni a közép-európai országoknak a kötelező migrációs kvóta elmaradása, valamint a globális migrációs csomag nem kellőképpen lelkes fogadtatása miatt/”, hanem a témát folyamatosan /”a hátsó ajtón/” akarják visszahozni.

A miniszter kifejtette: /”jól látható a törekvés arra, hogy az ENSZ, illetve az EU különböző dokumentumaiban a globális migrációs csomagot fejezetenként hozzák vissza/”, és ha együtt, egységében nem sikerült, akkor így teremtsenek belőle nemzetközi jogi hivatkozási alapot.

A Joachim Brudzinski lengyel belügyminiszterrel folytatott tárgyalásokról közölte: megegyezésük szerint a két ország összefog annak érdekében, hogy megakadályozzák a hasonló kísérleteket, akár a globális migrációs csomagra, akár a kötelező letelepítési kvótákra vonatkozóan.

Ellenzik azt is, hogy a határvédelem bármelyik kérdését kivegyék a nemzeti hatáskörből – nyomatékosította. /”Ragaszkodunk ahhoz, hogy a határvédelemnek és a határőrizetnek továbbá is száz százalékig nemzeti hatáskörben kell maradnia/”, és ahhoz is, hogy /”kizárólag mi magunk dönthetjük el, kiket akarunk beengedni saját országainkba, kikkel akarunk együtt élni/”.

Joachim Brudzinskival megállapodtak a migráció forrásainál nyújtott humanitárius segítség folytatásában – közölte Szijjártó Péter, és kiemelte az üldözött keresztényeknek adott támogatás fontosságát, a segítségnyújtás az eddiginél még jobb összehangolását.

Varsói látogatása során a külgazdasági és külügyminiszter találkozott a LOT lengyel nemzeti légitársaság vezérigazgatójával, Rafal Milczarskival, valamint Andrzej Adamczyk lengyel infrastrukturális miniszterrel.

Milczarskival /”előrehaladott tárgyalásokat/” folytattak arról, hogy a LOT Budapestről újabb hosszú- és rövidtávú járatokat indítson, erről az elkövetkezendő hetekben várható /”néhány komoly bejelentés/”. Adamczykkal pedig a Budapestet és Varsót összekötő gyorsvasút előkészítő munkáinak felgyorsításáról egyeztettek – tudatta a miniszter.

Az MTI-nek az amerikai-lengyel szervezésű varsói, a közel-keleti helyzetről szóló konferenciára vonatkozó kérdésére válaszolva Szijjártó bejelentette: részt vesz ezen a február közepén esedékes globális miniszteri értekezleten.

Forrás: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Már indul az idény

    A kiskertekben még jó ideig a téli hideg az úr, a kertművelők számára viszont már megkezdődik a szezon. Az új esztendőben tiszta lappal és reményteljes várakozással foghatunk neki a termesztésnek. Sorra vesszük azokat a biokertben alkalmazható fogásokat, amelyekkel megalapozhatjuk az egész éves vegyszermentes házikerti termesztést.

  • Kulcs a hatékonyság

    A növénytermesztők lettek 2020 nyertesei: a gabonaárak ötéves csúcson vannak, akárcsak a fehérje- és olajos növényeké, hangzott el a Takarékbank január 25-ei sajtótájékoztatóján, ahol ismertetették a Takarék AgrárTrend Indexének negyedik negyedéves kimutatását. Az előző negyedévi 30,5-ről 31,8-re emelkedett az index értéke.

  • Így lesz hatékony az atkakezelés: kontroll, protokoll, b-terv (3. rész)

    Egy tavaszi atkakezelési protokoll: a használt és ismert szerek ismeretében mindenkinek magának kell létrehoznia atkakezelési protokollját. Ezúttal saját tavaszi protokollomat és ellenőrzési táblázatomat mutatom be a teljesség igénye nélkül, jelezve, hogy kizárólag olyan szert alkalmazzunk, melyet jól ismerünk.

Címkék

Legtöbbet megtekintett