Keressen minket

Hírek

Szijjártó: migrációs hullámokat gerjeszt az ENSZ hamis jogértelmezése

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Az ENSZ az alapvető emberi jogok érvényesítése helyett nemlétező jogokat próbál keletkeztetni, és ahelyett, hogy érvényesítené minden ember jogát az otthonában töltött békés, nyugodt élethez, olyan migrációs hullámokat gerjeszt, amelyek nagyon komoly biztonsági fenyegetéseket és kockázatokat jelentenek mindenkire – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek New Yorkban szerdán, az afrikai békefolyamatokról tartott ENSZ-rendezvény előtt.

Láthattuk az elmúlt napokban, hetekben, hogy Európára miképpen növekedett meg a migrációs nyomás, hogyan telik meg újra a Nyugat-Balkán, a terrorszervezetek hogyan próbálják meg kihasználni az újra meginduló elvándorlási hullámokat – tette hozzá az ENSZ-közgyűlés ülésszakának csúcsszintű általános vitájára érkezett miniszter.

Úgy fogalmazott, hogy a világszervezetben “elkeseredett, átpolitizált vita zajlik arról, hogy mi tartozik az alapvető emberi jogok közé”. Kifejtette, hogy ha a nemzetközi jogot betűje szerint értelmezzük, egyértelmű, hogy a migrációhoz nem fűződnek alapvető jogok. “Nincs olyan, hogy az ember felkel, elhatározza, hogy egy másik országban fog élni, és annak érdekében, hogy odajusson, megsérti határok tucatjait, országok tucatjainak szuverenitását” – hangsúlyozta. Ellenkezőleg, az emberi jogok arról szólnak, hogy a világon mindenkinek joga van ahhoz, hogy a saját hazájában békében, nyugalomban élhessen. Az ENSZ pedig ahelyett, hogy érvényesítené ezt a jogot, komoly biztonsági kockázatokat jelentő migrációs hullámokat inspirál.

Nyilatkozatában kitért Szijjártó Péter arra, hogy Magyarország élen jár a nemzetközi jog érvényesítésében, hiszen megvédi lakosságának említett jogait, és megvédi saját és Európa külső határait. Egyúttal a nemzetközi humanitárius jogokkal és célkitűzésekkel összefüggésben támogatja azokat a közösségeket, amelyeket biztonsági vagy más kihívások fenyegetnek.

Magyarország tavaly hétmilliárd forintot költött olyan afrikai programok támogatására, amelyek a környezetvédelmen, a vízgazdálkodáson, az oktatáson keresztül segítettek abban, hogy a nehéz helyzetben lévő afrikaiak életkörülményei javuljanak, saját otthonaikban tudjanak maradni. Emellett körülbelül 50 ezer ember helyben maradásához, illetve hazatéréséhez járult hozzá a kormány a közel-keleti és afrikai szegényeket támogató programjaival.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: MTI/KKM/Mitko Sztojcsev

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • A borturizmus jövője: digitalizáció és személyre szabott ajánlatok

    Internetes konferenciát tartottak Fokvárosban, Innováció a borturizmusban a COVID-19 járvány összefüggésében címmel, amelyen Argentínából, Chiléből, Franciaországból, Olaszországból, Spanyolországból felszólaló előadók osztották meg tapasztalataikat arról, milyen hatást gyakorolt a koronavírus járvány a borturizmusra.

  • Kukoricaszemle zárt kapuk mögött

    A lehető legkomolyabban veszi a koronavírus-járványt a KITE Zrt. Ám nem állt le náluk az élet, még fajtabemutatókat is tartanak – de nem a hagyományos módon, hanem virtuálisan. A KITE Zrt. hibridkukorica-­ajánlásaira azért érdemes mindenképpen odafigyelni, mert az 1,2 millió hektáros magyarországi kukorica-vetésterület több mint egyharmadára a vállalat ad vetőmagot.

  • Halottak napjára készülve - A sírok növényei

    Most még októbert írunk, ám ha a november eleji kegyeleti ünnepre sírbeültetéssel készülnénk, annak most van itt az ideje... A sírkertészet egy külön ága a kertépítésnek, mivel ide elég speciális növény-összeállítás kell. Tág tűrésű, szárazságtűrő, kevés gondozást igénylő, gyomelnyomó fajok alkalmasak sírok beültetésére, melyek lehetőleg az év minél nagyobb részében díszítőértékkel bírjanak.

Címkék

Legtöbbet megtekintett