Keressen minket

Hírek

Szijjártó Péter a parlamentáris diplomácia szerepéről tárgyalt az IPU elnökével

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) fogadja Gabriela Cuevas Barront, az Interparlamentáris Unió (IPU) elnökét (k) és Martin Chungongot, az Interparlamentáris Unió főtitkárát a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. június 4-én. Fotó: MTI/KKM/Kovács Márton

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a parlamentáris diplomácia növekvő szerepéről és jelentőségéről tárgyalt Gabriela Cuevas Barronnal, az Interparlamentáris Unió (IPU) elnökével kedden Budapesten.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében közölte: a megbeszélésen a felek egyetértettek abban, hogy a folyamatosan változó világpolitikai és gazdasági helyzetben a parlamentáris diplomácia szerepe és jelentősége növekszik.

Világszerte számos olyan feszültség van, amelyek megoldására a parlamentáris diplomáciának széles eszköztár áll a rendelkezésére – tudatták.

Szijjártó Péter felhívta az Interparlamentáris Unió elnökének figyelmét arra, hogy a gyorsan változó világban Magyarország versenyképességének egyik kulcsa a kormány mögött álló stabil parlamenti háttér, amely segíti a gyors és ésszerű döntéshozatalt – áll a tárca közleményében.

Korábban az Országgyűlés IPU-tagságának 130. évfordulója alkalmából rendeztek megemlékezést az Országházban. A rendezvényen Kövér László, az Országgyűlés elnöke kiemelten fontosnak nevezte a nemzetközi együttműködést a globális problémák elleni fellépésben.

 

Forrás: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Így fakasztanak vizet a levegőből Etiópiában: egy fügefa féle adta az ötletet

    Tiszta ivóvíz a levegő tavaiból… A tiszta víz hiányának problémája világszerte több mint egy milliárd embert érint. De vizet nem csak a földből nyerhetünk, a légkör mindenhol adott és tartalmazza a víz elképzelhető legtisztább formáját. Ebből kifolyólag lehetővé válik, hogy egy ügyes szerkezettel ivóvízhez jussunk még a legaszályosabb, legszárazabb helyeken is.

  • Bronzérmet hozott az áltejcsokoládé a szegedi egyetemistának

    Kókuszos-rizses, mandulás és kesudiós „tejpor” volt az alapanyaga annak a csokoládénak, amelyet Csatári Enikő, a SZTE hallgatója készített a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára. Harmadik lett. Tejcsokoládénak csak azért nem nevezhetjük, mert nem állati eredetű tejszármazék van benne.

  • Nemzetiségek találkoztak a szarvasi aratónapon

    Szarvas-Ezüstszőlőben megrendezték a XXIV. Kárpát-medencei Nemzetiségi Napok és Aratónapot. A Magyarok Kenyere 15 millió búzaszem gyűjtésének, a Kárpát-medencei nemzetiségek találkozójának és a Békés Megyei Gazdakörök Szövetsége éves közgyűlésének is otthont adott a rendezvény.

Címkék

Legtöbbet megtekintett