Keressen minket

Hírek

Szijjártó Péter a parlamentáris diplomácia szerepéről tárgyalt az IPU elnökével

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) fogadja Gabriela Cuevas Barront, az Interparlamentáris Unió (IPU) elnökét (k) és Martin Chungongot, az Interparlamentáris Unió főtitkárát a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. június 4-én. Fotó: MTI/KKM/Kovács Márton

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a parlamentáris diplomácia növekvő szerepéről és jelentőségéről tárgyalt Gabriela Cuevas Barronnal, az Interparlamentáris Unió (IPU) elnökével kedden Budapesten.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében közölte: a megbeszélésen a felek egyetértettek abban, hogy a folyamatosan változó világpolitikai és gazdasági helyzetben a parlamentáris diplomácia szerepe és jelentősége növekszik.

Világszerte számos olyan feszültség van, amelyek megoldására a parlamentáris diplomáciának széles eszköztár áll a rendelkezésére – tudatták.

Szijjártó Péter felhívta az Interparlamentáris Unió elnökének figyelmét arra, hogy a gyorsan változó világban Magyarország versenyképességének egyik kulcsa a kormány mögött álló stabil parlamenti háttér, amely segíti a gyors és ésszerű döntéshozatalt – áll a tárca közleményében.

Korábban az Országgyűlés IPU-tagságának 130. évfordulója alkalmából rendeztek megemlékezést az Országházban. A rendezvényen Kövér László, az Országgyűlés elnöke kiemelten fontosnak nevezte a nemzetközi együttműködést a globális problémák elleni fellépésben.

 

Forrás: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Állati jó munkatársak

    A munkára fogható állatokat mindig is „alkalmazta” az emberiség, hiszen jóval olcsóbbak mint a kétlábú munkaerő, nem beszélnek vissza, sokszor az adott feladatban hatékonyabbak is az embernél és szakszervezetbe sem tömörülnek…

  • Kis Majorgazda tábort is indítanak

    A régmúlt háztáji gazdaságainak munkálatait is felidéző múzeumpedagógiai programot állított össze a Keszthelyi Majortörténeti Kiállítóhely. Horváth Zoltán, a létesítmény novemberben megbízott igazgatója lapunknak elmondta, hogy a közelmúltban végrehajtott fejlesztéseik mellett nagy érdeklődéssel kísért nyári táboraik is e program céljait szolgálják.

  • Egyre több magyar beruházás Szerbiában

    Magyarország az elmúlt években folyamatosan növelte a Nyugat-Balkánra irányuló exportját. Az elmúlt 10 évben a kétszeresére nőtt a kivitel, meghaladja az évi 2,5 milliárd eurót. Ezzel párhuzamosan a másfélszeresére nőtt a régióban végrehajtott magyar beruházások értéke, és már elérte az 1,5 milliárd eurót. Így a Nyugat-Balkán a magyar tőke kilencedik legfontosabb kihelyezési célpontja.

Címkék

Legtöbbet megtekintett