Keressen minket

Hírek

Szijjártó Stuttgartban: sokkal több az összekötő, mint a szétválasztó elem Magyarország és Baden-Württemberg kapcsolatában

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Sokkal több a közös pont Magyarország és a németországi Baden-Württemberg tartomány kapcsolatában, mint az olyan ügy, amelyben esetleg nincs egyetértés – mondta az MTI-nekSzijjártóPéter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Stuttgartban, a tartomány fővárosában folytatott tárgyalásainak szünetében.


Fotó:A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen Wolfgang Reinhart, a kormányzó német Kereszténydemokrata Unió (CDU) baden-württembergi tartományi frakcióvezetője (b) fogadjaSzijjártóPéter külgazdasági és külügyminisztert Stuttgartban 2019. március 1-jén. MTI/KKM/Mitko Sztojcsev

A miniszter telefonon adott nyilatkozatában elmondta, hogy a tartományt a Zöldekkel kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) törvényhozási (Landtag-) frakciójának vezetőjével, Wolfgang Reinharttal folytatott megbeszélésén megállapították, hogy a magyarok és németek kapcsolata különleges, a magyar-baden-württembergi kapcsolat pedig a mély történelmi hagyományok és örökség révén “ezen belül még különlegesebb”.

Mint mondta, “a német-magyar kapcsolatrendszerben nagyon sok minden köt minket össze a gazdaság, a kultúra, az emberek közötti kapcsolatok területén, és sokkal több dolog közös, mint amiben adott esetben nem értünk egyet”.

Kiemelte: “törvényszerű, hogy vannak olyan kérdések, amelyeket másként látunk, de ez természetes, hiszen máshonnan nézzük a világot”.

“Kétségtelen, hogy ilyen kérdés a migráció kérdése, amelyben mi világossá tettük, hogy Magyarország semmilyen módon nem kíván bevándorlóországgá válni, minden áron megvédi a határait és mindent megtesz annak érdekében, hogy az európai parlamenti (EP-) választások után az EP-ben is Magyarország érdekeinek megfelelően migrációellenes többség jöjjön létre ” – húzta aláSzijjártóPéter.

Forrás: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Az első karbonsemleges paradicsom

    Az Azura francia-marokkói vegyesvállalat közzétette fenntartható fejlődésről szóló jelentését. Ebben nem más szerepel, mint hogy a csoport egyebek közt szén-dioxid-semleges paradicsommal lép a piacra. Azt tervezik, hogy a vállalás népszerűsítésére erős kommunikációs kampányt indítanak. Márciustól a kereskedelembe kerülő összes terméken feltüntetik az erre utaló logót.

  • Karantén károsítók a szőlőben, avagy mit is jelent a növényegészségügyi zárlat

    Az elmúlt évtizedben már megismerkedhettünk a növény­egészségügyi zárlat fogalmával, ennek lényegét nagyjából minden szakmabeli ismeri. A köznapibb kifejezések, például a „borvidék zárlata” azonban számos tévhitnek, rémhírnek adtak táptalajt, így nem árt, ha egy szakfolyóirat hasábjain újra tisztázzuk, mit jelent a bejelentési kötelezettség és a hatósági zárlat.

  • Széllel szemben

    Fa Nándor nevét akkor ismerte meg egész Magyarország, mikor 1985 szeptemberétől 1987 szeptemberéig körbehajózta a Földet Gál József barátjával, saját építésű kis vitorlásukon, a Szent Jupáton.

Címkék

Legtöbbet megtekintett